Futbol Arda Güler’i yetiştiren antrenörü Erel: Tesadüfen raporlamışlar!

Arda Güler’i yetiştiren antrenörü Erel: Tesadüfen raporlamışlar!

08.07.2023 - 10:14 | Son Güncellenme:

Gençlerbirliği Futbol Okulu’nda henüz 12 yaşındayken yetenekleri ile dikkati çeken genç yıldız futbolcu Arda Güler’in İspanyol ekibi Real Madrid’e transfer olmasıyla altyapıdaki antrenörü, oyuncularının başarıları ile gurur duyuyor.

Arda Güler’i yetiştiren antrenörü Erel: Tesadüfen raporlamışlar

İspanya La Liga ekiplerinden Real Madrid’e, Fenerbahçe’den 6 yıllık sözleşme ile transfer olan genç yıldız futbolcu Arda Güler’in lisanslı futbolculuk hayatına başladığı Gençlerbirliği’ndeki antrenörü İsmail Erel oyuncusu ile gurur duyuyor. Güler’in futbol yeteneği, henüz 12 yaşındayken ortaokulda beden eğitimi öğretmeni Mahmut Şafak tarafından keşfedildi. Öğretmeni Şafak’ın tavsiyesi üzerine Gençlerbirliği altyapısında çeşitli yaş gruplarında müsabakalara çıkan Güler, Gençlerbirliği - Osmanlıspor karşılaşmasını takip etmeye gelen Fenerbahçe scout ekibinin raporlaması üzerine İstanbul ekibine henüz 15 yaşındayken transfer oldu.

Haberin Devamı

Arda Güler’i yetiştiren antrenörü Erel: Tesadüfen raporlamışlar

Haberin Devamı

“Biz değil, o bizi buldu”

Arda Güler’in küçük yaşında tam saha müsabakalarında yeteneklerini gösterdiğini belirten Gençlerbirliği Altyapı Antrenörü İsmail Erel, “Arda’nın Gençlerbirliği’ne gelişi, biz değil, o bizi buldu. Samiye Naim Eğitim Vakfı Ortaokulu beden eğitimi hocası Mahmut Şafak, bize yönlendirdi. Ailesinden de izin alarak, Ankara’nın en iyi yetiştirici kulübü olan Gençlerbirliği’nde yetişebileceği düşünerek bize geldi. Arda, U11’deyken, sahanın yarısı kullanılarak müsabaka düzenleniyordu. Orada yeteneği ile kendini göstermişti. Daha sonraki süreçte tam sahaya geçtiğinde, problem çözme yeteneği, oyun zekası, liderlik vasfı gibi özellikleri ortaya çıktı. Antrenmanlarının hepsinde, büyüleyici bir tekniği vardı. Antrenmanlarını zevkle izliyorduk. Aynı zamanda da bir taraftar kitlesi de oluşmuştu” diye konuştu.

Haberin Devamı

“Tesadüfen Arda’yı raporlamışlar”

U13 yerel ligde oynarken Güler’in ön plana çıktığını aktaran Erel, “U14 Akademi Ligi’ndeyken iç sahada Osmanlıspor ile karşılaşmamız vardı. Bu müsabaka, Fenerbahçe’nin scout ekibi tarafından takip ediliyordu. Osmanlıspor’un bir oyuncusunu izlemeye gelmişler fakat tesadüfen Arda’yı raporlamışlar” ifadelerini kullandı.

Arda Güler’i yetiştiren antrenörü Erel: Tesadüfen raporlamışlar

“Gençlerbirliği bir markadır”

Gençlerbirliği altyapısından çıkan futbolcuların Süper Lig’de ve Avrupa’daki liglerde kendini gösterdiğini dile getiren Erel, “Şu anda Gençlerbirliği bir markadır. Türkiye’nin yetiştirici kulüplerindendir. Şu anda da Arda gibi yetişmekte olan nice oyuncularımız bulunmaktadır” dedi.

Yazarlar