Süper Lig Arsenal'da Cedric Soares'ten Süper Lig yorumu! 'Menajerim temas halinde'

Arsenal'da Cedric Soares'ten Süper Lig yorumu! 'Menajerim temas halinde'

28.12.2023 - 19:19 | Son Güncellenme:

Premier Lig ekiplerinden Arsenal'da forma giyen Cedric Soares, Süper Lig'deki şampiyonluk yarışını değerlendirdi. 32 yaşındaki sağ bek, 2024 Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye ile Portekiz'in aynı grupta yer alması hakkında konuştu.

Arsenalda Cedric Soaresten Süper Lig yorumu Menajerim temas halinde

Arsenal forması giyen Cedric Soares, Premier Lig'deki yarışı anlattı. Türkiye'den Hakan Çalhanoğlu ve Zeki Çelik'i tanıdığını belirten Portekizli sağ bek, Süper Lig'de forma giyen bazı futbolcularla ilgili açıklamalarda bulundu. Arsenal'la sözleşmesi sezon sonunda bitecek Cedric Soares, Fanatik'e verdiği röportajda menajerinin bazı kulüplerle temas halinde olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

Premier Lig'deki şampiyonluk yarışı hakkında konuşan Cedric Soares, "Premier Lig'e çok fazla yatırım var. Bütün kulüpler, önemli şeyler için mücadele ediyor ve herkes şampiyon olmak istiyor; özellikle 6 büyük kulüp. Arsenal, her yıl daha da güçleniyor ve herkesin bu takım için bir şeyler başarmak istediğini hissediyorum. Kolay olmayacağını biliyoruz ama orada olmak, bu seviyede rekabet edebilmek, gerçekten güzel ve ilginç. Kimin mutlu sona ulaşacağını tahmin etmek ise çok zor" dedi.

Arsenalda Cedric Soaresten Süper Lig yorumu Menajerim temas halinde

Arsenal'ın şampiyonluk hasretine dair soruya Cedric Soares, "Arsenal, dediğim gibi daha da güçleniyor ve şampiyonluk için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Herkesin istediği, bu kulübün tarihini ve taraftarlarını onurlandırmak için uzun süredir kazanılmayan şampiyonluğu elde etmek. Arsenal'de bu güç var ve her anlamda daha iyiye gidiyoruz" cevabını verdi.

Haberin Devamı

Arsenal'ın sözleşmesinin sezon sonunda bitecek olması nedeniyle menajerinin bazı kulüplerle temasta olduğunu belirten Portekizli futbolcu, "Bu takımın uzun süredir bir parçasıyım ve kulübü iyi biliyorum. Bir futbolcu olarak istediğim kadar oynama fırsatı bulamadım. Elbette her futbolcu oynamak ister. Ancak takıma yardım etmek, formayı kapmak ve hocamın bana ihtiyacı olduğu zaman hazır olmak adına her gün çok sıkı çalışıyorum. Günün sonunda en önemli şey takımdır ve hocamız da takım için en iyisini yapıyor. Soyunma odasında herkese destek oluyorum. Harika bir oyuncu grubuna sahibiz. Arsenal'le sözleşmem sezon sonunda bitecek. Menajerim bazı kulüplerle temas halinde ve önümüzdeki aylarda neler olacağını göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Arsenalda Cedric Soaresten Süper Lig yorumu Menajerim temas halinde

"EURO 2016'da ülken Portekiz'le yaşadığın tarihi şampiyonluktan aklında neler kaldı" sorusuna Cedric Soares şu cevabı verdi:

"Her şeyi hatırlıyorum diyebilirim. Belki de kariyerimdeki en yüksek noktasıydı. Hatta kişisel olarak en önemli başarım diyebilirim. Çünkü mücadele ettiğin şey; ülken ve halkın için. Herkes için harika bir tecrübeydi. Tarif etmesi kolay bir şey değil. Bu tarz anlar, hayatta çok fazla yaşanmaz."

Haberin Devamı

Arsenalda Cedric Soaresten Süper Lig yorumu Menajerim temas halinde

Portekiz ve Türkiye'nin 2024 Avrupa Şampiyonası'nda aynı grupta yer almasını değerlendiren 32 yaşındaki sağ bek, "Zor bir grup olduğu çok açık. EURO'nun artık final aşaması ve her maç, çok çekişmeli geçecektir. Türkiye'nin çok güçlü bir milli takıma sahip olduğunu herkes biliyor. Ancak Portekiz'in de harika oyuncuları ve harika bir kadrosu var. Zaten bu özelliğini de geçmişte gösterdi ve bu turnuvada aynı etkiyi hissettirecektir. Tahminim, grup zor olsa da Portekiz'in, bir üst tura lider olarak çıkacağı yönünde. Türkiye'nin ise ikinci olacağını düşünüyorum" dedi.

Hakan Çalhanoğlu ve Zeki Çelik'i tanıdığını belirten Cedric Soares, "Iter'den Hakan Çalhanoğlu'nu ve Roma'dan Zeki Çelik'i biliyorum. Ama Hakan, çok yetenekli bir oyuncu. Onun oyun stilini gerçekten çok beğeniyorum. Ayrıca Portekiz'de Benfica'da Orkun Kökçü var. Orkun da hem çok genç hem de çok yetenekli. Genel olarak da Türkiye, çok yetenekli oyunculara sahip" ifadelerini kullandı.

Süper Lig hakkında konuşan Portekizli futbolcu şu sözleri dile getirdi:

Haberin Devamı

"Süper Lig, çok rekabetçi ve herkes tarafından bilinen bir lig. Geçmiş yıllarda lige yapılan yatırımlarla daha da heyecan verici bir hale dönüştü. Teknik oyuncular oldukça fazla ve maçlardaki yoğunluk daha da artıyor. Türk futbolunda harika statlar ve mükemmel taraftarlar var. 3 büyük kulübe (Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray), son yıllarda şampiyonluklar yaşayan Başakşehir ile Trabzonspor da katıldı. Avrupa'nın büyük kulüplerinden daha önce bildiğim oyuncular oraya transfer oldu. Galatasaray'dan Icardi ile Inter'de, Fenerbahçe'den Tadic'le Southampton'da ve Trabzon'dan Pepe ile Arsenal'de oynadım. Bu açıdan ligin son birkaç yılda seviye olarak oldukça yükseldiğini söyleyebilirim."

Arsenalda Cedric Soaresten Süper Lig yorumu Menajerim temas halinde

Fenerbahçe'de forma giyen vatandaşı Miguel Crespo ile ilgili konuşan Cedric Soares, "Crespo, yetenekli bir Portekizli oyuncunun yurt dışında oynamasına bir başka güzel örnek. Türkiye'ye geldiğinden beri durumunun iyi olduğunu ve Fenerbahçe taraftarının onu çok sevdiğini biliyorum" dedi.

Haberin Devamı

Mikel Arteta yönetimindeki Arsenal'da bu sezon 3 maça çıkan Cedric Soares, toplam 134 dakika sahada kaldı. Arsenal'la sözleşmesi sezon sonunda sona erecek 32 yaşındaki sağ bekin güncel piyasa değeri 2 milyon euro.

Sporting Lizbon altyapısında futbola başlayan Cedric Soares daha sonra Coimbra, Southampton, Inter, Fulham ve Arsenal formaları giydi. Portekiz Milli Takımı'nda 34 maçta şans bulan 32 yaşındaki sağ bek, 1 gol sevinci yaşadı.

Yazarlar