İngiltere Premier Lig Avrupa Süper Ligi başlamadan çöküyor! Bir ret daha

Avrupa Süper Ligi başlamadan çöküyor! Bir ret daha

22.12.2023 - 16:58 | Son Güncellenme:

Avrupa Adalet Divanı, UEFA ve FIFA'nın Avrupa Süper Ligi'nin kurulmasını engelleyerek rekabet yasasına aykırı hareket ettiğine hükmetti. Birçok Avrupa ülkesinden futbol kulüpleri Avrupa Süper Ligi projesine karşı açıklamalar yaptı.

Avrupa Süper Ligi başlamadan çöküyor Bir ret daha

Avrupa Birliği Adalet Divanı, UEFA ve FIFA'nın Avrupa Süper Ligi'nin kurulmasına karşı çıkmasının, rekabet yasasına ve hizmet sunma özgürlüğüne aykırı hareket olduğuna hükmetmişti. Bu kararın ardından birçok kulüp bu oluşuma karşı olduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı

Divan'ın, Avrupa Süper Ligi davasıyla ilgili mahkeme kararı hakkında yaptığı açıklamada, "FIFA ve UEFA kuralları, Süper Lig gibi yeni bir kulüpler arası futbol projesini önceden onaylarına tabi kılmaktadır. Ama, FIFA ve UEFA kurallarının; şeffaf, objektif, ayrımcılık yapmayan ve orantılı olmasıyla ilgili bir yapısı yok." denildi.

Açıklamada, "FIFA ve UEFA'nın Süper Lig'in önceden onaylanmasına ilişkin kuralları, AB hukukuna aykırıdır." ifadesi kullanıldı.

BARCELONA VE REAL MADRID'DEN OLUMLU GERİ DÖNÜŞ
İspanya'nın Real Madrid ve Barcelona kulüpleri kararı olumlu karşılarken, Avrupa'daki diğer kulüpler ise Avrupa Süper Ligi projesine tepki gösterdi. Real Madrid Kulübü Başkanı Florentino Perez, karara yönelik yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği Adalet Divanı'nın kararını büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek, "Önümüzdeki günlerde bu kararın kapsamını detaylı bir şekilde inceleyeceğiz ancak tarihi öneme sahip iki sonuç üzerinde düşünebilirim. Öncelikle Avrupa kulüp futbolu artık tekel olmayacak. İkincisi bugünden itibaren kulüplerin kaderi kendi ellerinde olacak." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Avrupa Süper Ligi başlamadan çöküyor Bir ret daha

DEV KULÜPLERDEN TEPKİ
İngiltere'den Manchester City, Chelsea, Tottenham ve Manchester United kulüpleri, Almanya'dan Bayern Münih, İtalya'dan Inter, Fransa'dan PSG ve İspanya'dan Atletico Madrid de konuya ilişkin açıklamada bulunarak, UEFA organizasyonlarına bağlı olduklarını ve Avrupa Süper Ligi'ne katılmayacaklarını belirtti.

Atletico Madrid kulübünden yapılan açıklamada, "Almanya, İspanya (Real Madrid ve Barcelona hariç), Fransa, İngiltere ve İtalya ile birlikte Avrupa futbol camiası, Avrupa Süper Ligi'ni desteklemiyor." ifadeleri kullanıldı.

LIVERPOOL KARŞI ÇIKTI
Premier Lig ekibi Liverpool, Avrupa Süper Lig'ine katılmayacaklarını şu ifadelerle duyurdu: "Avrupa Adalet Divanı'nın dün verdiği karar, Liverpool'ın Avrupa Süper Ligi hakkındaki önceki tutumunu değiştirmiyor. Katılımımız durdurulmuştur. Avrupa Kulüpler Birliği (ECA) aracılığıyla kulüplerle çalışmaya ve UEFA müsabakalarına katılmaya devam edeceğiz."

Haberin Devamı

INFANTINO'DAN TEPKİ
FIFA Başkanı Infantino, "Avrupa Adalet Divanı'nın kararını büyük saygıyla karşılıyorum ama bu gerçekte bir şeylerin değişeceği anlamına gelmiyor. Bu durum, gelecekte de devam edecek. Dünyanın en çarpıcı, mücadeleci ve anlamlı turnuvalarını sunmaya devam edeceğiz. Futbolun kaynaklarını, dayanışma içinde oluşturduğumuz programların yardımıyla, dünyanın her köşesine dağıtacağız. En iyi kulüplerin, bu kaynakları ayrıcalıklı olarak kullanma isteğini en aza indirgeyeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

LA LİGA KARŞI ÇIKTI
İspanya 1. Futbol Ligi (LaLiga) ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Karar, Avrupa Süper Ligi'ni desteklemiyor." değerlendirmesi yapıldı.

Yazarlar