Tenis Avustralya Açık'ta Dayana Yastremska'nın peri masalı!

Avustralya Açık'ta Dayana Yastremska'nın peri masalı!

25.01.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Çek raket Noskova’yı set vermeden geçen Ukraynalı Dayana Yastremska, kırk altı yıl sonra Avustralya Açık yarı finaline elemelerden gelerek ulaşan ilk kadın tenisçi oldu.

Avustralya Açıkta Dayana Yastremskanın peri masalı

Teniste sezonun ilk grand slam turnuvası olan Avustralya Açık’ta Dayana Yastremska fırtınası devam ediyor... Turnuvaya elemelerden katılan 23 yaşındaki Ukraynalı raket, çeyrek finalde karşı karşıya geldiği Çek rakibi Linda Noskova’yı 78 dakika süren maçta 6-3, 6-4’lük setlerle mağlup ederek yarı finale yükseldi.

Haberin Devamı

Ülkesindeki savaş koşullarında yakınlarının evi bombalarla hasar gören ve bu yüzden psikolojik olarak maçlara konsantre olmakta zorlandığını dile getiren genç tenisçi, buna karşın oldukça başarılı bir performans sergileyerek tarihi bir başarı yakaladı. Dört yıl önce Wimbledon’daki dördüncü turu, bugüne kadarki en iyi grand slam derecesi olan Yastremska, böylece bunu da geride bıraktı. Bir diğer çeyrek final mücadelesinde Çinli Zheng, Rus Kalinskaya’yı 6-7, 6-3, 6-1’lik setlerle geçti ve üst turda Yastremska’nın rakibi oldu.

Karşılaşmanın ardından savaştaki ülkesinin askerlerine destek mesajları gönderen Yastremska, “Onlarla çok gurur duyuyorum. Gerçekten büyük bir saygıyı hak ediyorlar. Bunun benim buradaki misyonum olduğunu düşünüyorum. Ben sadece Ukrayna ile gerçekten gurur duyduğumun sinyalini vermeye çalışıyorum” dedi.

Öte yandan turnuvanın gençler kategorisindeki Ukraynalı Kotliar, Rus rakibinin elini sıktığı için yoğun eleştirilere maruz kaldı. Ukrayna Tenis Federasyonu gelişmeyi ‘Tatsız olay’ olarak nitelendirirken, 16 yaşındaki sporcunun babası kızının turnuva heyecanından bu hareketi istemeden yaptığını savundu.

Haberin Devamı

Yastremska maç bitiminde televizyon kamerasına, Ukraynalı askerlere destek mesajı yazdı.

ALKIŞLAR ATAKAN'A

Avustralya Açık’ın gençler kategorisinde mücadele eden Atakan Karahan, turnuvaya üçüncü turda veda etti. Cooper Woestendick karşısında iyi bir mücadele veren ve karşılaşmayı hiç bırakmayan Atakan, tie-break’e giden ilk seti kılpayı kaybetti 7-6 (7-2). İkinci seti 6-1 gibi farklı bir skorla kazanarak durumu eşitledi. ABD’li rakibi karşısında final setinde de iyi oynamasına karşın 7-5 ile geride kalınca maçı 2-1 kaybetti.

ALCARAZ ELENDİ

Dünya iki numarası Carlos Alcaraz, Alman raket Alexander Zverev’e 3-1 mağlup olarak Avustralya Açık’a çeyrek finalde veda etti. Zverev rakibini 6-1, 6-3, 6-7 ve 6-4’lük setler sonucunda mağlup ederek turladı. 3 numaralı seribaşı olan Rus Medvedev ise 9 numaralı seribaşı olan Polonyalı Hurkacz’ı 4 saat süren bir mücadele sonunda 3-2 ile geçebildi. Zverev ile Medvedev yarı finalde eşleşti.