Diğer Bakan Kasapoğlu: Güçlü bir tarih yazdınız

Bakan Kasapoğlu: Güçlü bir tarih yazdınız

20.01.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları ve Paralimpik Oyunları’nda mücadele eden sporcular ve antrenörler için bir gece düzenledi. Bakan Kasapoğlu, “195 yürek, 195 başarı hikayesi vardı. Umudumuzu güçlü tuttuk, hedeflerimizi büyüttük ve emeklerimiz boşa gitmedi” dedi.

Bakan Kasapoğlu: Güçlü bir tarih yazdınız

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları ve Paralimpik Oyunları’nda mücadele eden sporcular ve antrenörler için “Yıldızların Gecesi-Team Türkiye Tebrik Resepsiyonu” düzenledi. Hilton Bomonti Otel’deki geceye, Bakan Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Suzuki Kazuhiro’nun yanı sıra spor, sanat ve iş dünyasından isimler katıldı.

Haberin Devamı

Bir gurur akşamında olduklarını belirten Kasapoğlu, “Tokyo’da bizleri temsil eden sporcularımızı onurlandıralım istedik. Güçlü bir tarihi yazdılar. Antrenörlerimiz, sporcu arkadaşlarım, aileleri- miz bu gece vesilesiyle sizleri bir kez daha alkışlamak istiyorum” ifadelerini kullandı.

Olimpiyatlar öncesinde sporcuların hayallerini dinlediğini ve o hayallerin gerçeğe dönüştüğünü gördüğünü vurgulayan Kasapoğlu, şöyle devam etti:

“Olimpiyatlarda 13 kez kürsüye çıkarak en çok madalya aldığımız organizasyonu yaşadık. Paralimpik oyunlarda 15 madalya toplayarak yine bir ilki yaptık. 195 yürek, 195 başarı hikayesi vardı. Umudumuzu güçlü tuttuk hedeflerimizi büyüttük ve hamdolsun emeklerimiz boşa gitmedi.”Başarıda çıtayı daha da yukarılara taşıyacaklarına inandığının altını çizen Bakan Kasapoğlu, “Bu başarı çıtasını inşallah gönlü Türk sporu için atan tüm katılımcılarla daha farklı daha yukarı noktalara taşıyacağız. Her biriniz yakından tüm gençler tarafından ilgiyle takip edilen arkadaşlarımızsınız. Her birinizle iftihar ediyoruz arkadaşlar. Olimpiyatlara gittiğimizde o atmosferi soluduğumuzda sporun birleştirici yönünü derinden hissederiz. Olimpiyat ruhunu sporun birleştiriciliğinde ayrı bir yeri vardır” değerlendirmesinde bulundu.‘Bu kadar farklı alanda, farklı branşla elde edilen branşlar asla tesadüf değil. Sporda bugünden yarına netice almak mümkün değil’ diyen Bakan Kasapoğlu, “Doğru, gerçekçi ve etkili bir stratejiyle bilimin ışığında sporu 20 yılda bu noktalara hep birlikte getirdik. 20 yıldır bir kilim gibi ilmek ilmek işlenen çalışmaların meyvelerini topluyoruz. Tüm amacımız sporu halkımızın günlük yaşamının bir parçası haline getirmek. Ülkemizin her bir köşesinde gençlerimiz sporcu ablalarını abilerini izlesin ilham alsınlar biz de onlar için tüm özverimizle çalışalım istiyoruz.”

Haberin Devamı

Bakan Kasapoğlu: Güçlü bir tarih yazdınız

'Sizler birer rol modelsiniz'

Türkiye’nin sporda temsil edilme alanının olimpiyatlardan sonra çok genişlediğini dile getiren Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sporcuların ülkenin gençlerine ilham kaynağı olmasının önemine değindi. Kasapoğlu, “Yaşıtlarınız boş zamanlarında farklı aktiviteler yaparken, sizler hayallerinizin peşinde ter döktünüz. Sizler bu ülkenin en büyük gücü gençler için büyük bir ilham kaynağı oldunuz. Her biriniz birer rol modelsiniz. Arkanızdan gelen değerli sporcular için yolu ardına kadar açtınız” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

'Dünyanın gözünü Türkiye’ye çevireceksiniz'

Bakan Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye’nin tesislerinin inci tanesi gibi parladığını da hatırlattı. Bakan Kasapoğlu, “Spordaki gelişim ve dönüşüm sürecine şahitlik etmekten heyecan duyuyoruz. Hiçbir şekilde özveriden ve fedakarlıktan geri durmayacağız. Sizler dünyanın gözünü Türkiye’ye çevireceksiniz. Biz yıldız çocuklarımızla asırlar boyu gurur duymaya devam edeceğiz. Gerek 2024 gerek sonrasında sizlerin peşinizden bu yola reva olacak gençler dünya sporunun örnek çocukları olduğunu dünyaya ispat edecekler” dedi.

'Sözümüzü tuttuk'

Mete Gazoz, açılış konuşmasında vermiş olduğu sözleri tutmuş olmanın haklı gururunu yaşadığını söyledi. Busenaz Sürmeneli ise Tokyo’nun üzerinden geçen süreye rağmen heyecanlarının üzerinde olduğunu belirtti. Reyhan Yılmaz takımı adına böyle bir gecede olmaktan mutluluk duyduğunun altını çizerken, Abdullah Öztürk de organizasyondan büyük keyif aldığını aktardı.

Haberin Devamı

Bakan Kasapoğlu: Güçlü bir tarih yazdınız

'Paris’te başarılar'

Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Suzuki Kazuhiro da gecede bir konuşma yaptı. Türkçe konuşan Kazuhiro şu ifadeleri kullandı: “Beni resepsiyona davet ettiğiniz için teşekkür ederim. Türkiye takımı Tokyo’da rekor sayıda madalya kazandı. Bu başarıyı içtenlikle kutlarım. Sayın Bakan Kasapoğlu, olimpik ve paralimpik oyunları boyunca Tokyo’da Türkiye takımına destek verdi. Bu başarı benim için de değerliydi. Paris’te başarılar.”