Adana Demirspor Balotelli'ye 'Çılgın başkan'! Salih Uçan'ı komando kampına göndermişti

Balotelli'ye 'Çılgın başkan'! Salih Uçan'ı komando kampına göndermişti

01.09.2022 - 11:22 | Son Güncellenme:

Adana Demirspor'da Mario Balotelli krizi sona erdi. İtalyan ekibi Sion ile anlaşan Balotelli'den kazanılan bonservis rakamı açıklandı. Öte yandan Sion kulübünün başkanı Christian Constantin yaptığı hareketlerle Balotelli'nin 'Çılgınlığını' aratmıyor. Salih Uçan'ın da yer aldığı kadroya verdiği 'Komando kampı' cezası hala akıllarda.

Balotelliye Çılgın başkan Salih Uçanı komando kampına göndermişti

Adana Demirspor'daki geleceği belirsizliğini koruyan Mario Balotelli ile yollar ayrıldı. Süper Lig ekibi, 32 yaşındaki oyuncunun transferi için Sion'la anlaşma sağlandığını açıkladı. Adana Demirspor İtalyan isminden kazandığı bonservis rakamını duyurdu. Öte yandan Sion kulübünün başkanı yaptığı hareketlerle Balotelli'nin 'Çılgınlığını' aratmıyor.

Haberin Devamı

MAÇ SONU GERİLİM
Spor Toto Süper Lig'in dördüncü haftasında Adana Demirspor, konuk ettiği Ümraniyespor'u 1-0 mağlup ederken 90 dakika sonrası teknik direktör Vincenzo Montella ile Mario Balotelli arasında sert tartışma yaşanmıştı. Deneyimli teknik adam, İtalyan golcünün üzerine yürürken, teknik heyet ve futbolcular tartışmanın büyümesini önledi.

MONTELLA'NIN SİNİRLENMESİNİN NEDENİ
İkinci yarının başında Dzyuba'nın yerine oyuna dahil olan Balotelli, son dakikalarda çalım denedi ve kaptırdığı top sonrası Ümraniyespor tehlikeli atak yakaladı. İtalyan teknik adam Montella'nın yıldız golcüye pas vermediği için tepki gösterdiği öğrenildi.

Balotelliye Çılgın başkan Salih Uçanı komando kampına göndermişti

ADANA DEMİRSPOR BONSERVİSİ AÇIKLADI
Akdeniz ekibinden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Haberin Devamı

"Futbolcumuz Mario Balotelli'nin 2.620.000 Euro karşılığında FC Sion'a transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Oyuncumuza bugüne kadar verdiği katkılardan dolayı teşekkür eder, yeni kulübünde başarılar dileriz."

İtalyan futbolcu bu sezon Adana Demirspor formasını 2 maçta toplam 70 dakika giydi. Yıldız golcü bu süreçte takım arkadaşlarına 1 asist yaptı. Transfer görüşmelerinde bulunan Mario Balotelli, Adana Demirspor'un Ümraniyespor'la oynadığı maçtaki isteksiz tavırlarıyla taraftarın da tepkisini çekmişti.

GÜNCEL DEĞERİ 2.8 MİLYON EURO
Lumezanne altyapısında yetişen Mario Balotelli daha sonra Inter, Manchester City, Milna, Liverpool, Nice, Marsilya, Brescia ve Monza formaları da giydi. İtalyan oyuncunun güncel piyasa değeri 2 milyon 800 bin euro olarak gösteriliyor.

Balotelliye Çılgın başkan Salih Uçanı komando kampına göndermişti

TEKNİK ADAMI KOVDU, SAHAYA KENDİ ÇIKTI
Sion'a transfer olan Balotelli'nin yeni başkanı kamuoyunda kendisi gibi yaptığı 'çılgınlıklar' ile anılıyor. Daha önce takımı askerî kampa götürmesiyle ve futbolcuları tehdit ettiği haberleriyle gündeme gelen Sion Başkanı Christian Constantin geçtiğimiz sezon yine tuhaf bir olayın başrolünde yer almıştı

Sion, eski İtalyan milli futbolcu Fabio Grosso'yu takımın başına getirmesine rağmen aldığı başarısız sonuçlar sonrasında geçen yıl mart ayında yolları ayırdı. Grosso'nun yerine geçen isim ise Başkan Christian Constantin oldu. Ligde üst üste beş hafta kazanamayan Sion, Constantin yönetiminde Lausanne Sport'u deplasmanda 3-1 mağlup etti. Teknik direktör olarak takımını zafere taşıyan Başkan Constantin, galibiyeti rakip teknik direktörü alnından öperek kutlamıştı.

Haberin Devamı

SALİH UÇANLI KADROYA 'KOMANDO KAMPI' CEZASI
Constantin, Salih Uçan'ın da Sion'da forma giydiği dönemde oyunculara ilginç bir ceza vermiş ve ligi kötü bir noktada bitirdikleri için tüm takımı komando kampına götürmüştü.

Balotelliye Çılgın başkan Salih Uçanı komando kampına göndermişti

UÇAN: BİZ ŞAKA SANDIK
Salih Uçan, DHA' ya verdiği bir röportajında Constantin'in kendilerini komando kampıyla cezalandırdığını anlatmıştı. Uçan şu ifadeleri kullanmıştı; "Orada 10 takım vardı. Bir de çok genç bir takımla oynuyorduk. Sağ bek 20, stoperler 18-19 yaşındaydı. İsviçre'de çok ciddi bir devre arası var. 55 günlük bir ara veriyorlar. Bunun yaklaşık 20 günü izin oluyor. Başkan gelip, 'İlk yarıyı iyi bitiremezseniz, size güzel bir sürprizim var, Fransa'da bir dağa sizi komando eğitimine yollayacağım' dedi. Biz şaka sandık. Tabiî biz ligi kötü bir yerde bitirdik. 15 gün izin verdiler, sonra bir geldik biz kampa gideceğiz diye beklerken otobüse binip dağa gittik."

Haberin Devamı

9 FUTBOLCUYA FESİH
2020'nin mart ayında ise birçok kulüp koronavirüse karşı önlem alırken Sion da onlardan biriydi. Kulüp oyunculara indirime gitmesini iletirken bunu kabul etmeyen dokuz oyuncunun sözleşmesi bir anda feshedilmişti.

Yazarlar