Fransa Ligue 1 Barcelona'nın çılgın Lionel Messi planı! İşte transfer formülü

Barcelona'nın çılgın Lionel Messi planı! İşte transfer formülü

07.04.2023 - 19:04 | Son Güncellenme:

Fransa Lig 1 devi PSG'nin dünya yıldızı Lionel Messi, bu sezon yarattığı harikalar ile tüm dikkatleri üzerine çekti. Fransız temsilcisi ile sezon sonu sözleşmesi sona erecek olan Messi'nin geleceği henüz netlik kazanmadı. Son zamanlarda ismi sıklıkla eski takımı Barcelona ile anılan Arjantinli futbolcu için Katalan ekibinin çılgın planı belli oldu.

Barcelonanın çılgın Lionel Messi planı İşte transfer formülü

Paris Saint-Germain ile sezon sonu sözleşmesi bitecek olan süperstar Lionel Messi, Fransız temsilcisinde geleceği netlik kazanmadı. Dünya yıldızına bir çok Avrupa kulüpleri talip olurken, bunların en dikkat çekeni eski takımı Barcelona oldu. Katalan ekibinin Lionel Messi için ısrarcı olduğu öğrenilirken çılgın planı belli oldu.

Haberin Devamı

SÖZLEŞMESİ SONA ERİYOR

2021 yılında uzun yıllar formasını giydiği Barcelona'ya gözyaşları ile veda eden Lionel Messi, PSG'nin yolunu tutmuştu. Arjantinli yıldızın takımdaki sözleşmesi bu sezon sonunda sona eriyor.

Barcelonanın çılgın Lionel Messi planı İşte transfer formülü

TALİPLERİ ÇOK

Arjantin ile Dünya Kupası'nda tarihi bir zafere ulaşan Messi, Fransız devinden ayrılmaya karar verebilir. Messi'nin olası ayrılığı sonrası birçok talibi bulunuyor. Al Hilal ve Inter Miamı başta olmak üzere özellikle Suudi Arabistan kulüpleri yıldız futbolcuyu kadrolarına katmak için kesenin ağzını açmaya hazırlar.

Fabrizio Romano'nun haberine göre; Al Hilal, Lionel Messi'ye yılda 400 milyon euro'dan fazla kazanabileceği bir sözleşme teklif etti. Messi'nin önceliği ise Avrupa'da kalmak.

Haberin Devamı

XAVI AÇIK KAPI BIRAKMIŞTI

Barcelona Teknik Direktörü Xavi, olası transfer ihtimali ile ilgili olarak, "Burası onun evi ve Barça'nın kapıları ona her zaman açık. Lionel Messi bunu biliyor. Sürekli iletişim halindeyiz. Gelecekte ne yapacağı tamamen ona bağlı. Burası onun evi ve bunda şüphe yok. Tarihin en iyi futbolcusuna burada her zaman yer var" ifadelerini kullanmıştı.

Barcelona Başkanı Joan Laporta, Lionel Messi hakkında çıkan haberler sonrası açıklamada bulunmuştu. Arjantinli yıldızın tarihin en iyi futbolcusu olduğunu belirten Laporta, "Leo'nun bir gün yeniden Barcelona'ya dönmesini çok isteriz. Ancak şu anda o, PSG'nin oyuncusu ve kulübüyle bir sözleşmesi var" ifadelerini kullanmıştı.

Barcelonanın çılgın Lionel Messi planı İşte transfer formülü

RESMİ WEB SİTEDEN MESSİ GÖRÜNTÜSÜ

Barcelona resmi web sitesinde yer alan bir görsel Katalan ekibinin taraftarları arasında heyecana neden oldu. Arjantinli süperstarın geri dönmesini çok isteyen Barcelona taraftarları, kulübün resmi web sitesine girdiğinde Teknik Direktörü Xavi'nin kadro seçiminde Lionel Messi'yi de gördü. Kısa süre içerisinde sosyal medyaya da düşen görsel Barcelonalı taraftarlar arasında heyecana neden oldu. Görsel kısa süre sonra yayından kaldırıldı.

BU SEZONKİ PERFORMANSI

Bu sezon Paris Saint Germain ile 33 resmi müsabakada görev alan Arjantinli süperstar, 18 kez rakip fileleri havalandırmayı başardı. Lionel Messi 17 defa da takım arkadaşlarına gol pası verdi.

Haberin Devamı

BARCELONA'NIN ÇILGIN PLANI BELLİ OLDU

Sport'ta yer alan habere göre, Barcelona'nın Messi transferi için takımdaki maaş seviyesini düşürmek istediği aktardı. Katalan ekibinin kurmayları bu doğrultuda önümüzdeki günlerde La Liga yönetimi ile bir görüşme yapacağı aktarıldı.

Barcelona'nın futbol direktörü Mateu Alemany'nın da, Lionel Messi'nin transferi için bir süredir ekonomik plan hazırlığında da olduğu kaydedildi.

Barcelonanın çılgın Lionel Messi planı İşte transfer formülü

FUTBOLCU SATIŞLARI

Haberin detayında Barcelona'nın takımdaki maaşları azaltmasının yanı sıra, futbolcu satışlarıyla da Messi için ekonomik denge sağlamayı planladığı kaydedildi.

KULÜP MESSI İÇİN KÜÇÜLMEYE GİDECEK

Kulüpteki bazı alanlarda da küçülmeye gidecek Barcelona'nın, istediği ekonomik hedefe yaklaşması ve La Liga'nın da istediği seviyeye inmesi durumunda Lionel Messi transferi için resmen harekete geçebileceği aktarıldı.

Ancak Barcelona'nın, transferde harekete geçmek için Paris Saint-Germain ile Lionel Messi arasındaki ilişkinin tamamen bitmesini bekleyeceği ifade edildi.

Haberin Devamı

İKNA OLMASI MÜMKÜN

La Liga devi Barcelona'nın, Lionel Messi için yapacağı teklifin ekonomik nedenlerden ötürü cazip olmayacağı ancak Arjantinli yıldızı ikna etmelerinin mümkün olduğu öne sürüldü.

Barcelonanın çılgın Lionel Messi planı İşte transfer formülü