Galatasaray Başkan Parish, Zaha ayrılığının sebebini açıkladı

Başkan Parish, Zaha ayrılığının sebebini açıkladı

25.07.2023 - 14:28 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'nin de istediği Wilfried Zaha'yı Galatasaray kadrosuna katarken Crystal Palace Başkanı Steve Parish yıldız ismin ayrılık sebebini açıkladı.

Başkan Parish, Zaha ayrılığının sebebini açıkladı

Galatasaray'ın kadrosuna kattığı Wilfried Zaha ile ilgili eski kulübü Crystal Palace kulübünden açıklama geldi. Fildişi Sahilli futbolcu, uzun yıllar formasını giydiği ve bir efsanesi haline dönüştüğü Londra kulübüyle yollarını ayırdıktan sonra sarı kırmızılıların yolunu tutmuştu.

Haberin Devamı

Crystal Palace Başkanı Steve Parish, kulübün resmi internet sitesinde yer alan konuşmasında, yıldız futbolcunun takımdan neden ayrıldığını açıkladı. Zaha'nın kulübün başarısına yaptığı büyük katkı, Selhurst Park'ın yanında bir duvar resminin açılmasıyla ölümsüzleştirilmişti.

'Kalmasını çok istedik'

Steve Parish şunları söyledi: "Wilfried Zaha en iyi ve en etkili oyuncumuz olarak kulübümüzden ayrılıyor. Her ne kadar kalmasını çok istesek de, uzun görüşmelerin ardından kariyerinin sonuna gelmeden önce farklı bir meydan okuma, yeni bir deneyim ve farklı bir yer istediği ortaya çıktı ve bence bu hepimizin anlayabileceği bir şey.

Başkan Parish, Zaha ayrılığının sebebini açıkladı

'En büyük oyuncumuz ayrılıyor'

Parish şöyle devam etti: "Wilfried'e bu futbol kulübü için yaptığı her şey için şahsen teşekkür etmek istiyorum. Aramızdan en çok şampiyonluk yaşayan mezunumuz, tılsımımız, en büyük oyuncumuz olarak ayrılıyor ve arkasında ömür boyu sürecek dostlar bırakıyor. Akademideki ve Palace kariyerlerinin ilk aşamalarındaki tüm genç oyuncularımız için gerçek bir ilham kaynağı olmaya devam ediyor ve hepsi bir sonraki Zaha olmayı hayal ediyor."

Haberin Devamı

'Olmasaydı, bugünkü gibi olmazdık'

Fildişi Sahilli futbolcu hakkındaki sözlerine devam eden Steve Parish "Wilfried olmasaydı bugün olduğumuz kulüp olamazdık. Ligde üst üste 11. sezonumuza giriyoruz ve o bu sezonların büyük çoğunluğuna öncülük etti. Sahada bize inanılmaz anlar yaşatan ve saha dışında da toplum için çok çalışarak insanlara ilham veren olağanüstü bir oyuncu olarak hepimizin hafızasında yer alacak. Birçok Palace taraftarı gibi ben de bundan sonra seni uzaktan izleyeceğim ve yeni maceranda başarılar diliyorum" dedi.

Başkan Parish, Zaha ayrılığının sebebini açıkladı

Roy Hodgson: 'Ayrılmasına çok üzüldüm'

Crystal Palace teknik direktörü Roy Hodgson ise şöyle konuştu: "Wilf'in ayrılmaya ve futbol hayatında yeni bir sayfa açmaya karar verdiğini duyduğumda gerçekten çok üzüldüm. Bu sezon onunla tekrar çalışmanın faydasını göreceğimi umuyordum. Kulüp ikonik bir figürü kaybediyor ve daha uzun süre kalmaya ikna edemediğimiz için üzgün olsak da, kendisine ve ailesine yeni girişimlerinde en iyi şansları dilemekten başka bir şey yapamayız."

Haberin Devamı