Milli Takım Berlin'deki maçta ev sahibi Türkiye!

Berlin'deki maçta ev sahibi Türkiye!

20.11.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Berlin Olimpiyat Stadı’nda, 72 bin taraftarın izlediği, bunun 50 binden fazla Türk taraftarın olduğu TFF Başkanı tarafından açıklandı. Büyükekşi, “En büyük Türkiye... Türkiye en güzel şeylere layık” dedi.

Berlindeki maçta ev sahibi Türkiye

Almanya galibiyetinin ardından büyük bir gurur yaşayan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, çok sevinçli ve heyecanlı olduklarını anlattı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın arayarak herkesi kutladığını dile getiren Büyükekşi, “Bu galibiyet, takıma güveni getirdi. 3 gün sonra Galler’de bir maçımız var. Bu maçta tarihinde ilk olarak liderlik için gideceğiz. Bir puan aldığımızda lider olarak tamamlayacağız. İnşallah o maçta da galip gelerek tamamlarız. Bu tür önemli maçlar, 2024 Almanya’da olacak, ev sahibi takımı hazırlık maçı da olsa kazanmış olduk. O yüzden öz güven açısından son derece önemli” yorumunu yaptı.

Göreve geldiklerinden beri, Almanya’da turnuvaya katılmak bir şey ifade etmeyeceğini, gruptan çıkmak ve daha ileri hedeflere gitmek lazım olduğunu dile getiren TFF Başkanı şöyle devam etti:

“İnşallah güzel maçlar çıkarırız burada. Taraftarlarımız alınları açık, dik bir şekilde stadyumu terk ediyorlar. 72 bin seyirci vardı. 50 binden fazlası Türk. Hepsi büyük bir sevinç yaşadı. Gazze’de bir insanlık dramı yaşanıyor. Hepimizi derinden yaralıyor. Biz de bu galibiyeti, Sayın Cumhurbaşkanımıza Filistin konusundaki haklı davamızda desteklerken, hediye ediyoruz.”

Haberin Devamı

Mehmet Büyükekşi son olarak, “En büyük Türkiye... Türkiye en güzel şeylere layık” diyerek konuşmasını tamamladı.

Yazarlar