Beşiktaş Beşiktaş Başkanı Hasan Arat'tan Quaresma ve Atiba itirafı! 'Doğru şekilde saygı göstermedi'

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat'tan Quaresma ve Atiba itirafı! 'Doğru şekilde saygı göstermedi'

06.01.2024 - 18:15 | Son Güncellenme:

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, İngiliz basınından Sky Sports'a konuştu. Başkan Arat, Quaresma ve Atiba ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş Başkanı Hasan Arattan Quaresma ve Atiba itirafı Doğru şekilde saygı göstermedi

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, Sky Sports'a demeç verdi. Siyah-beyazlılardaki hedeflerini anlatan Arat, Quaresma ve Atiba'ya önceki yönetimin doğru şekilde saygı göstermediğini dile getirdi.

Haberin Devamı

Beşiktaş'ta altyapıya önem vermeleri gerektiğini belirten Hasan Arat, "Oyuncuların kariyerlerini sonlandırabilecekleri bir yer olmamıza izin vermeyeceğiz. Bence bu strateji artık sona erecek. Bizi yeniden savaşçı bir takım haline getirebilecek genç oyunculara odaklanacağız. Seyircilerimizin zihniyeti de bu. Seçimden önce bir SWOT analizi yaptırdım. Bu araştırma bana taraftarların takımda altyapıdan gelen oyuncuları görmek istediğini gösterdi. Asıl zorluk, altyapı oyuncularımızı başka kulüplere kaptırmış olmamız. Bu büyük bir hataydı. Sonra da panikle transferler yapıldı. İyi planlama yapmadılar. Olağanüstü kongreyi bu nedenle istemiştim. Şimdi yapılacak iş bu sorunları çözmektir" dedi.

Serdar Saatçı üzerinden örnek vererek genç futbolculara yatırım yapacaklarını belirten Hasan Arat, "Braga'ya giden Serdar Saatçı'nın serbest kalma bedeli 40 milyon euro. Türkiye'de bir fabrika gibiyiz. Akademimiz her yıl üç ila dört oyuncu yetiştiriyor. Almanya'daki gözlemcilik ağımızı da geliştireceğiz. Hollanda, İsviçre, Belçika ve Avusturya'daki iyi Türk oyunculara da odaklanıyoruz. Bütçemizin daha büyük bir kısmını onlara yatırım yapmaya ve genç yetenekleri keşfetmeye ayıracağız. Bu çok önemli. Stratejimizi altyapıdan gelen oyunculara dayanacak şekilde değiştireceğiz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Gereksiz harcamalara son vermeleri gerektiğini vurgulayan Başkan Arat, "Sporda milyonlar harcayıp başarılı olamayabilirsiniz. Efsanevi başkanımız Seba ile birlikte kulüpten ayrıldığımda ortada nakit para ve binalar vardı. 23 yıl içinde harcamalarda çok fazla hata yaptılar, gereksiz harcamalar yaptılar. Şimdi mali durumu düzeltmenin ve bu gereksiz transfer harcamalarına son vermenin zamanı geldi" açıklamasını yaptı.

Hibrit bir sistem oluşturmak istediklerini dile getiren Beşiktaş Başkanı, "Oxlade-Chamberlain gerçekten iyi bir oyuncu. İnsanlar onu çok seviyor. Önemli olan bir denge bulmak. Hibrit bir modele ihtiyacımız var. Bunu yapabiliriz. Daha önce Ricardo Quaresma'da işe yaramıştı. Bir ya da iki tane çok ünlü oyuncu alabiliriz. Bunu yapabiliriz ama çok fazla değil. En iyi bir ya da iki oyuncuyu almalıyız ama çok fazla para yatırmamalıyız. Bu dengeyi doğru kurmalıyız" diye konuştu.

Haberin Devamı

Quaresma ve Atiba'ya veda töreni düzenlemeleri hakkında konuşan Hasan Arat, "Quaresma ve Atiba'yla iyi bir şekilde vedalaşabilmek için Fenerbahçe maçına davet ettim. Önceki yönetim onlara doğru şekilde saygı göstermedi" ifadelerini kullandı.

Bayern Münih gibi bir iskelet kurduklarını belirten Hasan Arat, "Efsanevi Beşiktaşlılardan oluşan bir iskelet kurdum. Bayern Münih tarzı bir kuruluş gibi. Bunu ilk kez yapıyoruz. İnsanlar şeffaflık istiyor. Dedikodularla yönetilen bir kulüptük. Başarıyı garanti edemezsiniz ama dürüst olabilirsiniz" dedi.

Son olarak Avrupa'da en çok tanınan kulüp olmayı hedeflediklerini belirten Hasan Arat, "Hedef Avrupa'da en çok tanınan kulüp olmak. Tabii ki kazanmamız gerekiyor. Bunlar zor zamanlar ama ben de bu yüzden buradayım. Bu zaman alacaktır. Bir günde değiştiremezsiniz. Ama sıkı çalışmaya başladık" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Yazarlar