Beşiktaş Beşiktaş, Eyüpspor'u farklı mağlup etti: 4-0

Beşiktaş, Eyüpspor'u farklı mağlup etti: 4-0

16.01.2024 - 22:50 | Son Güncellenme:

Ziraat Türkiye Kupası'nda 5. tur maçında Beşiktaş evinde Eyüpspor'u konuk etti. Beşiktaş 4-0 kazanarak tur atladı.

Beşiktaş, Eyüpsporu farklı mağlup etti: 4-0

Ziraat Türkiye Kupası'nda 5. tur maçında Beşiktaş evinde Eyüpspor'u konuk etti. Siyah-beyazlı takım sahadan 4-0 galip ayrıldı.

Haberin Devamı

Beşiktaş'ın gollerini 16. dakikada Salih Uçan, 36. (penaltı) ve 67. dakikalarda Cenk Tosun ile 87. dakikada Rebic kaydetti.

GHEZZAL 78 GÜN SONRA 11’DE
Siyah-beyazlı ekibin Cezayirli kanat oyuncusu Rachid Ghezzal, 78 gün sonra bir maçta 11’de görev aldı. 30 Ekim 2023 tarihinde Süper Lig’in 10’uncu haftasında oynanan Gaziantep FK maçında ilk 11’de görev yapabilen Ghezzal daha sonra sakatlığı nedeniyle takımdan uzak kalırken kısa bir süre ise kadro dışında bırakılmıştı. Ligde son 3 haftada oynanan Kasımpaşa, Çaykur Rizespor ve Fatih Karagümrük karşılaşmalarında oyuna sonradan dahil olan tecrübeli kanat, yaklaşık 2.5 aylık aranın ardından ilk 11’de forma giydi. 

 

BEŞİKTAŞ - EYÜPSPOR: 4-0

GOL: 16' Salih Uçan 36' (Penaltı) ve 67' Cenk Tosun 87' Rebic

Haberin Devamı

İLK 11'LER

Beşiktaş:  Mert Günok, Onur Bulut, Necip Uysal, Bakhtiyar, Umut Meraş, Demir Ege, Salih Uçan, Gedson Fernandes, Ante Rebic, Cenk Tosun.

Eyüpspor: Berke Özer, Metehan Baltacı, Uğur Demirok, Claro, Ömer Bayram, Bekir Yılmaz, Seslar, Melih Kabasakal, Mete Kaan, Ahmed Kutucu, Mustafa Pektemek 

MAÇTAN NOTLAR

BERKE ÖZER'DEN DALYA
Berke Özer kariyerinin 100’üncü maçında forma giydi. Siyah-beyazlı ekip karşısında maça ilk 11’de başlayan genç file bekçisi, ‘dalya’ yaptı.

Berke Özer, bu sezon gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekti. Futbol kariyerine Bucaspor altyapısında başlayan ve ardından sırasıyla Altınordu, Fenerbahçe, KVC Westerlo, Portimonense, Ümraniyespor ve Eyüpspor’da forma giyen Berke Özer, eflatun-sarılı takım ile bu sezon 1’inci Lig'de toplam 18 maçta görev yaptı. Takımının lider olmasında önemli paya sahip olan kaleci, oynadığı 18 maçta kalesinde 14 gol görürken; 10 karşılaşmada rakip oyunculara geçit vermedi.

 

REBİC 6 MAÇ SONRA 11’E DÖNDÜ

Beşiktaş’ta Hırvat kanat oyuncusu Ante Rebic ise 6 maçlık aradan sonra ilk 11’e döndü. Tecrübeli kanat oyuncusu son olarak Süper Lig’in 15’inci haftasında oynanan Fenerbahçe derbisinde ilk 11’de görev almıştı. Daha sonra Konferans Ligi’ndeki bir maçta kadroya giremeyen Rebic, Süper Lig’de oynanan 2 karşılaşmada oyuna sonradan dahil olmuş, 3 maçta ise kadroda olmasına rağmen görev almamıştı.

ARDA TURAN’DAN 7 DEĞİŞİKLİK

Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan, 1’inci Lig’in 18’inci haftasında iç sahada 2-0 kazanılan Keçiöregücü maçının 11’inde 7 değişiklik yaparak takımını Beşiktaş maçında sahaya sürdü. Genç teknik adam; Murat Uçar, Robin Yalçın, Caner Erkin, Recep Niyaz, Regattin, Ampem ve Bruno’nun yerine Uğur Demirok, Ömer Bayram, Bekir Yılmaz, Melih Kabasakal, Mete Kaan Demir, Seslar ve Mustafa Pektemek’e görev verdi.

Haberin Devamı

MAÇTAN DAKİKALAR
16’ncı dakikada Beşiktaş öne geçti. Sol kanatta topla buluşan Rebic ortasını yaptı. Salih Uçan’ın kafa vuruşunda top kaleci Berke’den döndü. Dönen topu önünde bulan Salih Uçan, altıpasın içinden yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0.

34’üncü dakikada Beşiktaş penaltı kazandı. Sol kanattan gelişen atakta Rebic ortasını yaptı. Arka direkte topu önüne alan Ghezzal, Regattin’in müdahalesiyle yerde kalınca hakem Murat Erdoğan penaltı noktasını gösterdi.

36’ncı dakikada atışı kullanan Cenk Tosun, kaleci Berke ve meşin yuvarlağı farklı köşelere gönderdi: 2-0.

Mücadelenin ilk yarısı Beşiktaş’ın 2-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.

67’nci dakikada Beşiktaş bir gol daha buldu. Sağ kanattan kazanılan kornerde Ghezzal ortasını yaptı. Ön direkte Demir Ege’nin kafa vuruşunda top altıpas içinde Cenk’in önüne düştü. Cenk’in vuruşunda top ağlara gitti: 3-0.

87’nci dakikada Beşiktaş farkı 4’e çıkarttı. Önde yaptığı baskı sonrasında topu kapan Tayfur, çizgiye kadar inip yerden içeri çevirdi. Rebic topu boş ağlara gönderdi: 4-0.

Karşılaşmada başka gol olmadı ve Beşiktaş sahasında Eyüpspor’u 4-0 mağlup etti.

Yazarlar