Beşiktaş Beşiktaş-Karagümrük maçının ardından yıldız futbolcuya De Bruyne benzetmesi!

Beşiktaş-Karagümrük maçının ardından yıldız futbolcuya De Bruyne benzetmesi!

22.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 3'üncü haftasında Fatih Karagümrük'le karşı karşıya geldi. Gol yağmuru şeklinde geçen mücadeleyi siyah-beyazlılar 4-1 üstün tamamladı. Siyah-beyazlıların futbolunu ve Andrea Pirlo'nun Fatih Karagümrük'ünü spor yazarları değerlendirdi. İşte Beşiktaş - Fatih Karagümrük maçının ardından yapılan yorumlar...

Beşiktaş-Karagümrük maçının ardından yıldız futbolcuya De Bruyne benzetmesi

Spor Toto Süper Lig'in 3'üncü haftasında Beşiktaş, Fatih Karagümrük'ü konuk etti. Zorlu müsabakada fileler 5 kez havalandı, siyah-beyazlılar maçtan 4-1 galip ayrıldı. Spor yazarları, Beşiktaş - Fatih Karagümrük maçı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Süper Lig devinin yıldızı maçın ardından övgüleri topladı.

Haberin Devamı

İşte Beşiktaş - Karagümrük maçı hakkındaki spor yazarlarının kaleme aldıkları...

ÇOK ÖZEL BİR FUTBOLCU / BİLAL MEŞE

Futbol biraz da şovdur. Bu unsur olmayınca, oyunun pek tadı-tuzu da olmuyor. İzlerken keyif alacaksınız, güzel hareketleri alkışlayacaksınız.
Bunun içindir ki, Beşiktaş’ın ele-avuca sığmayan oyuncularından N’Koudou maça daha bir renk katıyor. Oynadığı her maçta onu radarıma alıyorum. Topu ayağına aldığı anda, rakip eksiltiyor, üretiyor, asist yapıyor, ekstra goller de atıyor. Kartal’ın attığı ikinci golü gördünüz mü? Baş mimarı N’Koudou’dur.
Düşünün savunmanın solunda, oyun sıkıştığı anda neredeyse 60 metreye yakın öyle bir pas attı ki, Rosier oyunu adeta terse yatırdı. O da topu Salih’e aktardı. Buraya kadar normal. Peki, o N’Koudou ne zaman ileri çıktı? Nasıl ciğerdir arkadaş... Gitti, ceza alanına girdi, Salih’in asistini şık bir golle taçlandırdı. Hadi siz siz olun, bu adamın peşine takılmayın. Çok özel bir oyuncudur benim penceremden.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Beşiktaş, maça coşkulu ve de iştahlı başladı. Öyle bir baskı kurdu ki, rakip nefes almakta zorlandı! Kuşkusuz bu baskı, pozisyon üretimine de olumlu yansımalar yaptı. Weghorst, Süper Lig’de ilk golünü attı, şovunu da yaptı.
İlk yarının özetini yaparsak; Kartal’ın iki golü dışında, üç topu da direkten döndü. Yani üç direğe, iki filelere! N’Koudou’nun yanı sıra orta sahada Salih Uçan etkili bir futbol ortaya koydu. Biraz daha üzerine koyarsa ki, çok yetenekli, onun da tadına doyum olmaz.

 


Bu yarıda maçın tek tartışmalı pozisyonu, Caner Erkin topu eliyle mi, yoksa omuzuyla mı çıkardı? Valla, biz çözemedik. VAR diyaloğundan ‘devam’ çıktı! Yayıncı kuruluşun çektiği görüntülerle o pozisyona ahkam kesmek çok zor...

Haberin Devamı

Beşiktaş-Karagümrük maçının ardından yıldız futbolcuya De Bruyne benzetmesi

Dünkü Kartal’ın o baskısına can dayanmaz. Ne var ki, ikinci yarıda Kartal fark nedeniyle vites küçültür gibi oldu. Ama 50’de Masuaku’nun korner atışına iyi yükselen Muleka farkı üçe taşırken, takımını da rahatlattı.
Ne var ki, fark ne olursa olsun, bu oyunda hiç bir şeyin garantisi yoktur, Alanya maçı gibi(!)... Nitekim 53’te Diagne karambolden attığı golle farkı ikiye indirdi. Bu gol konuk takımı ayağa kaldırdı, ofansa çok adamla çıktı, bu faktör Kartal’a sıkıntılı dakikalar yaşatmasına neden oldu.
Belli ki Beşiktaş, Alanyaspor psikolojisini hala üzerinden atamadı. Bu yüzden savunmaya kapanmak zorunda kaldı. Neyse ki ikinci yarıda oyuna giren Kartal Kayra, 89’da sağdan kesti, Rosier kalabalık savunmanın arasından golünü atarken, olası bir puan kaybına da set çekti.

Beşiktaş-Karagümrük maçının ardından yıldız futbolcuya De Bruyne benzetmesi

KARTAL BU KEZ GÜCÜNÜ GÖSTERDİ / SERDAR SARIDAĞ

Süper Lig’in ilk haftasındaki Kayserispor maçı hariç, Beşiktaş son iki lig maçının ilk 45 dakikasında müthiş bir tempo koydu ortaya. Dünkü Fatih Karagümrük maçında da gördük bunu. Avantajlı bir skor elde ettikten sonra oyunun geri kalanında topu rakibe bırakan bir anlayışa geçiyor. Futbolda bu durum elbette normaldir ama oturmamış savunmasıyla Beşiktaş için bu haftalarda sıkıntılı bir durum.
İlk yarıya kasırga gibi başlayan Beşiktaş, koca bir 90 dakikada bulabileceği pozisyonları 45 dakikada buldu. İki gol dışında üç gol ve kaçan başka fırsatlar vardı. Weghorst 17. dakikada attığı golle sanki bu işin tek golle kalmayacağını hissettiriyordu. Nkoudou 33. dakikada skoru 2-0’a getirdi ama asisti yapan Salih Uçan yavaş yavaş eski günlerine dönüyor. Alanya maçının da ilk yarısında bu isimler öne çıkmıştı ki bu nedenle Valerien Ismael, Salih ile Nkoudou’yu çıkardığı için eleştirilmişti.

Haberin Devamı

Beşiktaş-Karagümrük maçının ardından yıldız futbolcuya De Bruyne benzetmesi

İkinci yarının 50. dakikasında bu kez Muleka, avcı santrafor özelliğini göstererek farkı üçe çıkardı. Kasımpaşa’daki klasikleşmiş korner gollerini Beşiktaş’ta da atacak gibi. Bu gole Diagne 53’te yanıt verse de Rosier 90’da atttığı golle tabelaya 4-1’i yazdırdı. Fakat 85’te Ricci’nin şutunu Ersin kurtarmasa kalan dakikalar Beşiktaş için sıkıntılı olabilirdi. Karagümrük karşısında üç puanı alarak zirve yarışında önemli bir avantaj elde eden Beşiktaş, oynadığı futbolla da taraftarını mutlu etti.

SEN NEYMİŞSİN N'KOUDOU / ATTİLA GÖKÇE

Mutlu, huzurlu, gururlu.. Enerjik, dinamik, sempatik… Beşiktaş’ın Vodafone Park’ta taraftarıyla buluşmasının alkışlarla kutlandığı gecenin özeti.
Anlaşıldı, hakeme karşı aşırı öfkeli ve takıntılı tavırları geride bırakmışlar. Alanya’daki hatalarıyla yüzleşmişler. O hataların yerine yepyeni bir anlayışla pırıl pırıl parlayan, göz okşayan akıllı bir oyuna dönmüşler. Evet goller güzel, hem de çok güzel. Ama dikkatinizi çekerim: Oyuna bakın. Her dakikasını tekrar tekrar izleyin. Beşiktaşlı futbolcuların ve Valerien Ismael’in bir hafta içinde kendilerini nasıl yenilediklerini görün.
Evet, birbirinden güzel hareketlerle, arayışlarla (ve elbette gollerle) dolu bir oyun izledik. Beşiktaş, kötü bir başlangıç yapsa, bir kaza golü yese, oyun oynamak yerine kavga etse, çatışsa gerilse kendi taraftarlarının da güvenini kaybedebilir, Alanya’dan sonra daha da büyük bir kayba uğrayabilirdi.

Beşiktaş-Karagümrük maçının ardından yıldız futbolcuya De Bruyne benzetmesi

Hayır, öyle kötü bir tablo oluşmadı. Aksine sakat Ghezzal’ın yokluğuna rağmen Kartal tam da adına layık inanılmaz kanat becerileriyle adeta şov yaptı. Bu gösterinin baş aktörü de Nkoudou idi… Özellikle ilk yarıda topla her buluşmasında dikine delici driplinglerle, ön direğe arka direğe gönderdiği toplarla takımını adeta uçurdu. 

Sağ kanatta Rosier’in ortaladığı topa uçarcasına yere paralel bir hamle ile kafayı yapıştıran Weghorst da ilk golüyle açtı perdeyi. Nkoudou maça damgasını vuran güzelliği ikinci golde taçlandırdı.. Solbek alanından taa sağ kanattaki Rosier’e uzuuun bir top gönderdi. Oyunun akışı değişti. Rosier hızla yöneldi rakip kaleye, Salih’i gördü, o da aynı biçimde harika bir pasla soldaki arkadaşına verdi pasını… Kimdi o arkadaşı? Atağı başlatan Nkoudou! Bravo nasıl uçup da geldin oraya çakıverdin golünü. Aferin sana!

Beşiktaş-Karagümrük maçının ardından yıldız futbolcuya De Bruyne benzetmesi

İlk yarıda sağ önde sanki arkadaşlarına ayak uyduramıyormuş gibi görünen Muleka da 50’de 3-0’a getirdi tabelayı. Masuaku’nun kornerine ön direkte kafayı vuruverdi.
Beşiktaş’ın gösterisi, hem savunmada (en başta Necip), hem orta alanda (Salih ve Gedson Fernandes) hem de forvette (Nkoudou ve Uçan Hollandalı Weghorst) doğru, akıllı ve çabuk hamlelerle önemli istatistikler oluşturdu. Ancak 53’te Diagne’nin attığı golden sonra Karagümrük’ün topa sahip olma ve hücumda baskı yaratma sırası geldi. Necip ve arkadaşları tehlikeli dakikaları birlikte savuşturdular.
Ve Rosier… O da sağ kanadın efendisiydi dün. Gedson Fernandes’in asistinde maçı bitiren golün de sahibi oldu.

Beşiktaş-Karagümrük maçının ardından yıldız futbolcuya De Bruyne benzetmesi

Muleka o kanatta biraz daha hareketli içeri kat ederek Weghorst’a daha yakın oynasaydı oyun daha güzel, skor daha da zengin olabilirdi.
Günün en önemli gerçeği, bence, Valerien Ismael’in Alanya’daki hatalarından ders çıkarmış olmasıydı. Kendisiyle ilgili kuşkuları da bir ölçüde azalttı.. Weghorst’un iki kez ofsayta yakalanması, yine Weghorst, Muleka ve Salih’in direkten dönen topları da gösteriye dahildi dün.  
İlk 60 dakikada Beşiktaş hem tempolu, hem baskılı, hem de üretken bir takım kimliği sergiledi. Ancak bu oyun enerji tüketimini de hızlandırıyor.  Karagümrük’ün kurduğu baskı biraz da bu yorgunluğun karşılığı oldu. Laf aramızda Pirlo’nun nasıl bir oyun planladığını da merak ettim, fazla bir şey göremedim.

MEHMET DEMİRKOL: ISMAİL'İN HAYALİNİ KURDUĞU OYUN... / FANATİK
Sahanın her alanında kesin bir üstünlük. Özellikle iki kanatta 4 hızlı oyuncuyla Caner ve Salih’in yalnızlığı ve ağırlığından çok iyi yararlanan bir Beşiktaş. Maçın başından itibaren yıpratıcı bir baskı kurdular. Akın yönünü olağanüstü iyi değiştirdiler. 2. golde bütün sahayı kat eden direkt hızlı çıkış herhalde Ismael’in hayalini kurduğu tehditkar baskın oyunun ideal bir gösterisi oldu. Bu tip bir baskı ve tempo oyununa Karagümrük kadrosunun da oyun anlayışının da cevap vermesine olanak yoktu. Kadrodaki en sert oyuncu rakip santrfor kadar baskı yapamıyorsa olmaz. Beşiktaş ilk yarıda yüzde 87 pas isabetine çıktı ki, bunda Salih ve Gedson’un rolü büyük. Ve direkt oynamaya çalışan bir takım için bu harika. Ghezzal’ın yokluğunda yapılması gereken de buydu. Bazı oyuncular var ki onların yerini dolduracak birilerini aramak yerine oyunu değiştirmeniz gerekiyor. İsmael de sanırım bunu yaptı.

PİRLO KÖKLÜ DEĞİŞİKLİKLER YAPMALI
Salih Uçan’ın Pirlo tarafından bu kadar rahat bırakılması da işe çok yaradı. Pirlo çok düşük tempoda kalan takımında köklü değişiklikler yapmak zorunda. Bu ligi bu fizik ve tempoyla istediği yerde tamamlaması, hatta tamamlaması zor. Ancak 3-1’den sonra işler biraz değişti. Beşiktaş son dakikada 4-1’i bulsa da, son 30 dakikada zorlandı. İsmael değişiklik yapmadı. Takım yoruldu. Oyunu yavaşlatacak bir pas oyunu planı da yok. Jimmy Durmaz, Salih’e yakın oynayınca pas bağlantılarını da belli oranda kopardı. İlk 60 dakika mükemmel. Ama Beşiktaş oyunu ve skoru tutmayı öğrenmeli.

ALİ ECE: HATALARI TEKRARLAMADI / FANATİK
Newcastle- Manchester City maçında Saint-Maximin’in kanat forvetlik şovunu izlerken zamanında N’Koudou’nun ne kadar büyük beklentilerle İngiltere Premier Lig’e gittiğini hatırladım. Ham yetenek sizi en üst seviyeye taşıyabiliyor ama o yeteneği geliştiremeyince en üst seviyede kalıcı olamıyorsunuz. Karagümrük maçında; N’Koudou, Rosier, Salih ve Gedson kendilerini genç yaşlarda Avrupa’nın en başarılı liglerine taşıyan yeteneklerini sergilediler.

Rosier’nin önünde Ghezzal yokken doğal olarak ikinci bir forvet gibi oynayan Muleka’nın açtığı alanları Rosier çok iyi işledi, adeta iki kişilik hem sağ bek hem de sağ açık olarak oynadı. Gol perdesini Weghorst açarken, Rosier asistinde Hollandalı kuleyi en verimli vurabileceği şekilde topla buluşturdu. Alanya deplasmanında ilk 45’te sahanın en iyileri olan Salih ve N’Koudou ikinci golde Türkiye Ligi ölçeğinde De Bruyne diyagonal pasında Saint-Maximin nasıl gol atardı senaryosunu gerçekleştirdiler.

90 DAKİKAYA YAYABİLİRSE...
Zaten Valerien Ismael hoca geldiğinden beri Beşiktaş duran topları çok etkili kullanıyor. Bu kez hoca Alanyaspor maçında yaptığı hataları tekrarlamadı. Özellikle son bölümde Gedson, sakinleştirici, oyunu demleyen top kullanımı ile tempoyu Beşiktaş lehine ayarlamayı başardı. Sıra yönetimde, merkez orta saha ve sağ stopere doğru takviyeler ile bu oyun daha da geliştirilip 90 dakikaya yayarak daha etkili olunabilir.