Beşiktaş Beşiktaş'ın mağlubiyeti sonrası Eric Bailly'e patladı! 'Tüm ekibin kimyasını bozdu'

Beşiktaş'ın mağlubiyeti sonrası Eric Bailly'e patladı! 'Tüm ekibin kimyasını bozdu'

06.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Süper Lig'in 11'inci haftasında Beşiktaş'ın Antalyaspor'a mağlup olduğu karşılaşmayı spor yazarları kaleme aldı.

Beşiktaşın mağlubiyeti sonrası Eric Baillye patladı Tüm ekibin kimyasını bozdu

Burak Yılmaz yönetimindeki Beşiktaş, Süper Lig'in 11'inci haftasında üstünlüğü yakalamasına rağmen Antalyaspor deplasmanından 3-2 mağlup ayrıldı. Siyah-beyazlıların puansız kapattığı geceyi spor yazarları değerlendirdi.

Haberin Devamı

Milliyet'in usta kalemlerinden Bilal Meşe, Tayfur Bingöl'le tartışan Eric Bailly'e sert çıktı. Tecrübeli savunmacının 'takım kimyasını bozduğunu' belirten Bilal Meşe, çarpıcı ifadeler kullandı.

İşte Antalyaspor - Beşiktaş maçı sonrası yapılan değerlendirmeler...

Beşiktaşın mağlubiyeti sonrası Eric Baillye patladı Tüm ekibin kimyasını bozdu

BEŞİKTAŞ'IN KİMYASI BOZULDU / BİLAL MEŞE

Şöyle ağız tadıyla bir maç izlemeye hasret kaldık, şu hakem hataları yüzünden... Nedir sizden çektiğimiz arkadaş? Antalya maçının hakem triosu, kocaman FIFA kokartlı... VAR’da ise Özgür Yankaya... Hani diyoruz, acemi değiller, FIFA kokartı taşıyorlar, hata yapmazlar nasıl olsa! Yoo bunların hepsi aynı kalıptan çıkmışlar. Eleştiriyoruz, ama değişmemekte inat ediyorlar.

Haberin Devamı

Hep yazıyoruz, çiziyoruz; hiç bir takıma adına bakarak kıyak yapmayın, adaletli olun, maçın da önüne geçmeyin. İsmi lazım değil, o anlı şanlı hakemlerimiz öyle penaltılar veriyorlar ki, gözlerimize inanamıyoruz.
Alın size, Yaşar Kemal Uğurlu... İlk yarıda Buksa’nın karambolde Salih Uçan’ı bırakın arkadan itmeyi, beline yükleniyor. Bize göre buz gibi penaltı... Gelin görün ki ne orta hakem, ne de VAR’daki arkadaşa göre penaltı değil... Hadi ordan hadiii!
Cenk Tosun’un uzatmalarda attığı golü VAR inceledi, doğru da yaptı. Peki Salih Uçan’ın pozisyonunda neredeydin Özgür Yankaya, uykuya mı yattın?
İlk yarıda maçta aklımızda kalan, Salih Uçan’ın sert şutu, kalecinin kornere tokatladığı pozisyon ve de Cenk Tosun’un Kartal’ı öne geçiren golü, hepsi bu kadar...

Haberin Devamı

Beşiktaşın mağlubiyeti sonrası Eric Baillye patladı Tüm ekibin kimyasını bozdu

Yuhhh ki yuhhh! İkinci yarının 25. saniyesinde koca Beşiktaş gol mü yer? Demek ki oluyormuş. Kuşkusuz bu erken golün temelinde futbol dışı faktörler de önem kazandı. Bailly’nin yaptığı hareketlere Teknik Direktör Burak Yılmaz kayıtsız kalmadı, saha içinde Tayfur’un yakasına yapışması üzerine afaroz etti!
Saric ile başlayan, Jehezkel’in iki golüyle devam eden gol zincirinde gözler Bailly’yi aramadı mı? Disiplini elden bırakmayan ev sahibi, hem savunmasını sağlam tuttu, hem de kontrataklar için fırsatlar kovaladı. 68’de Safuri’nin frikik atışında da top üst direkte patladı.

Haberin Devamı

Hiç lafı uzatmaya gerek yok, dün Antalya’daki mücadelede eğer bir yenilgi geldiyse, bu, Bailly’nin umursamaz tavrı, bunun takıma yansımasından kaynaklıdır. Bu olay tüm ekibin kimyasını bozmuştur.
Burak Yılmaz’ın elinin altındaki kadro bu... Bir yanda kronikleşmiş sakatlıklar, diğer yanda hastalıklar (!), artı, formsuz yenilerin sayısal çokluğu... Burak Yılmaz’ın elinde sihirli değnek yok ki, ne yapsın?
Kartal maalesef her geçen gün kan kaybediyor. Zirveden koptu, bir bilinmezliğe kanat çırpıyor. Bugünlerden kurtulmak da o kadar kolay olmayacak.

Haberin Devamı

Beşiktaşın mağlubiyeti sonrası Eric Baillye patladı Tüm ekibin kimyasını bozdu

BEŞİKTAŞ NE OYNUYOR? / BURCU KAPU

Maça çıkmayı unutan ve devre arası bittikten sonra farkına varıp sahaya ikinci yarı çıkan kırmızı-beyazlılar karşısında Beşiktaş, ilk yarısını önde kapattığı maçtan mağlup ayrıldı. Şu cümleyi anlam düşüklüğü olmadan kurmak kadar, okumak da karmaşık olacaktır. Tıpkı siyah-beyazlıların içinde bulunduğu karmaşa gibi.
Konuya ilk yarıdan başlayalım. Topun orta sahalarda dolaştığı, ilk şutun 33. dakikada atıldığı, enerjisi düşük bir ilk yarı. Bir tarafta rakip ceza sahasına sadece bir kez girmiş, hiç isabetli şutu olmayan Antalya, diğer tarafta topla daha çok oynuyormuş gibi gözüken ama topa hız katamayan, pozisyon üretemeyen, hareketsiz bir Beşiktaş. “Eyvah böyle bir maçtan nasıl bir maç yazısı çıkar” diye düşünürken, iki Beşiktaş orta sahası birden ceza sahasına girip Cenk’e pozisyon hazırladı ve siyah-beyazlılar soyunma odasına önde gitti.

Beşiktaşın mağlubiyeti sonrası Eric Baillye patladı Tüm ekibin kimyasını bozdu

Beşiktaş için olaylar da devre arasında başladı. Dönüşte yerini Rosier’e bırakan Bailly’e ne olduğunu kimse bilmiyordu. Tıpkı Aboubakar’a ne olduğunu bilmediğimiz gibi. Arama motorlarına, karın ağrısı, ateş yazıp baktığımızda viral enfeksiyondan zehirlenmeye kadar birçok şey yazıyor. Ama kulüpten kimse çıkıp da oyuncunun nesi olduğunu, ne zaman oynayabileceğini söylemiyor. O zaman tahmin etmek de bizlere kalıyor. Sergen Yalçın’ın kendisi hakkındaki referansını da düşününce, seçim kararı alınmış, geçici hocayla çalışılan bu karışık ortamda acaba Aboubakar oynamak mı istemiyor? Bu soruyu burada bırakalım, maçın ikinci yarısıyla devam edelim.

Bailly çıktıktan sonra Beşiktaş stoper ikilisi rolüne Necip ve Bahtiyar soyundu. Neden? Çünkü ikisi de asıl mevkileri dışında her yerde “çık oyna” dediklerinde sızlanmadan oynuyor. Bailly sakatlığı, Aboubakar kaprisi, Chamberlain lakaytlığında değiller. Ama ikisi de stoper de değiller. Ve daha Beşiktaşlı oyuncular kim, nerede, nasıl oynayacak anlayamadan da kalesinde ilk golü gördü. İkinci yarıda 12 dakika geçtiğinde ise siyah-beyazlılar üç gol yemişti. O noktadan sonra maçın kaç kaç bittiğini ya da nasıl bir oyun oynandığını konuşmanın pek de bir anlamı yok. Burak Yılmaz’ın oyuncu değişikliklerinin doğrusu/yanlışını değerlendirmenin de çok bir anlamı yok. Çünkü Süper Lig’in üç büyüklerinden birinin, doğal şampiyonluk adayının, teknik direktörünün daha tecrübeli bir isim olması gerektiği aşikar. Burak Yılmaz elbet bir gün Beşiktaş için iyi bir teknik direktör olacaktır ama o gün bugün müdür, siz söyleyin. Şunu siyah-beyazlılarda görev yapan herkes kabul etmeli artık, Beşiktaş’ta sorun saha içindeki oyun değil. Beşiktaş’ta sorun, cevabı belli olmayan sorular.

Beşiktaşın mağlubiyeti sonrası Eric Baillye patladı Tüm ekibin kimyasını bozdu

Beşiktaş’ta bu kadroyu kim kurdu?
Beşiktaş’ta hangi transfer verilen parayı hak ediyor?
Beşiktaş’ta yabancılara verilen paraya yazık olmuyorken, neden Cenk’in Salih’in sözleşmesi hala bekliyor?
Dünkü maçın ardından da, geçen hafta da, önceki hafta da ve hatta muhtemelen önümüzdeki hafta da sorulması gereken asıl sorular bunlar. Ama şimdi ağzımızın tadı bozulmasın Ali Rıza Bey, biz bunların yerine yine Beşiktaş ne oynuyor, onu soralım.