Beşiktaş Beşiktaş'ta 'Afrika' hassasiyeti!

Beşiktaş'ta 'Afrika' hassasiyeti!

03.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Beşiktaş, ocak-şubat aylarında oynanacak Afrika Kupası’nı da dikkate alarak kadro planlaması yapıyor. Kartal’da, Masuaku, Colley, Ghezzal ve Aboubakar’ın bu organizasyona gitmesine kesin gözüyle bakılırken, transferi düşünülen stoper Amartey’e de bu yüzden mesafeli yaklaşılıyor.

Beşiktaşta Afrika hassasiyeti

Yeni sezon için ince eleyip sık dokuyan Beşiktaş, kadro planlamasında birçok dengeyi hesaba katarken, bunlardan biri de Afrika Kupası oldu. Fildişi Sahili’nde yapılacak organizasyonun ocak-şubat aylarında yapılacak olması nedeniyle siyah-beyazlıların, dikkatli bir seçim yapma durumu ortaya çıktı. Gambiyalı Omar Colley’in Afrika Kupası’nda yer alacak olması nedeniyle stoperde son derece dikkatli bir seçim yapmak zorunda olan Beşiktaş, Leicester City ile sözleşmesi sona eren Daniel Amartey ile ilgileniyordu. Ancak onun da Gana Milli Takımı’nda bulunması, işleri karıştırdı.

Welinton’un ayrılması, Saiss’in gitme talebi, Montero’nun kadroda düşünülmemesi ve Tayyip Talha’nın sakatlığı nedeniyle stoperde sadece kiralık gittiği Antalyaspor’dan dönen Emrecan Uzunhan’ı ile Necip Uysal kaldı. Bu nedenle transfer önceliğini bu bölgeye veren Kartal, “Afrikalı olmayan” ya da “Afrikalı olsa bile kupaya katılmayacak olan” isimler üzerine yoğunlaştı. Burada da Southampton’dan Lyanco bir adım daha öne çıktı. Ama maliyetinin fazlalığı Beşiktaş’ı zorluyor.

Siyah-beyazlılarda savunma dışında Kongolu Masuaku, Cezayirli Ghezzal ve Kamerunlu Aboubakar’ın da Afrika Kupası’na gitme olasılığının fazlalığı, Beşiktaş’ın kadro mühendisliğinde dikkat ettiği detaylar arasında gösteriliyor. Mevcut kadroda bulunan ancak ayrılacağı düşünülen Saiss (Fas) ile Muleka’nın (Kongo) da Afrika Kupası’nda yer alması kuvvetle muhtemel...

Haberin Devamı

Haberin Devamı

SÖZLEŞME BİTTİ UMUTLAR BİTMEDİ

Kiralık sözleşmesi 30 Haziran’da sona eren Tayfur Bingöl’in, “Her şey için teşekkürler hocam” diyerek, Şenol Güneş ile fotoğrafını koyması, veda olarak algılanmıştı. Ancak Beşiktaş cephesi, Tayfur konusunda ümidini yitirmedi. 1.5 milyon euroluk satın alma opsiyonunu fazla bulan siyah-beyazlılar, Alanyaspor’a 500 bin euro teklifte bulunmuştu. Ancak güney ekibi, buna 1 milyon euro olarak karşılık vermişti. Teknik Direktör Şenol Güneş’in kalmasını istediği isimler arasında yer alan Tayfur Bingöl konusunda hala ümitlerin bulunduğu, Alanyaspor’dan cevap beklendiği dile getirildi.

Beşiktaşta Afrika hassasiyeti

‘HAYALİNİ BİLE KURAMAZDIM’

Genç yaşında fabrika işçiliğinden başlayarak, sonra profesyonel olan, ardından da Beşiktaş ile anlaşan Emrecan Bulut, hikayesinin benzerliği nedeniyle “Yenli Jamie Vardy” olarak anılıyor. 20 yaşındaki futbolcu, “İnanılmaz güzel duygular yaşıyorum. Henüz bir sene öncesine kadar Beşiktaş gibi çok büyük bir kulübe transfer olabileceğimin hayalini bile kurmuyordum. Somaspor’da profesyonel olup 2’nci Lig’de forma giymeye başlayana kadar futbolla, kariyerimle ilgili bir planım bile yoktu. Profesyonel olarak oynamaya başladıktan sonra birden talipler artmaya başladı. Talipleri görünce hayal kurmaya başladım” dedi.

Haberin Devamı

ÖNCE SALONDA SONRA SAHADA

Yeni sezon hazırlıklarını BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde sürdüren Beşiktaş, dün çift idman yaptı. Siyah-beyazlıların sabah antrenmanında futbolcular salonda ve sahada yaptığı çalıştı. Teknik Direktör Şenol Güneş yönetiminde yapılan antrenman, kondisyon ve taktik çalışması şeklinde geçti. Kartal, ikinci çalışmasını da akşam saatlerinde gerçekleştirdi. Öte yandan Şenol Güneş bugün bir basın toplantısı düzenleyecek. Tecrübeli teknik adam, yeni sezon hedefleri, transfer çalışmaları ve takımın durumuyla ilgili bilgi verecek.

Haberin Devamı

 

Yazarlar