Beşiktaş Beşiktaş'ta Cenk Tosun ve Alexandru Maxim ağladı! Cemali Sertel depremi anlattı

Beşiktaş'ta Cenk Tosun ve Alexandru Maxim ağladı! Cemali Sertel depremi anlattı

26.02.2023 - 19:25 | Son Güncellenme:

Beşiktaş, Süper Lig'in 14'üncü haftasında ertelenen maçta Antalyaspor ile karşı karşıya geldi. Taraftarların tribünleri doldurduğu maçta ülkemizde meydana gelen deprem faciasında hayatını kaybeden vatandaşlarımız unutulmadı. Öte yandan depremzedeler için Beşiktaş'tan alkışlanacak bir hamle geldi. Antalyaspor'un Hataylı sol beki Cemali Sertel'in açıklamaları dikkat çekti. Beşiktaş taraftarlarının 4'üncü dakikada sahaya oyuncakları atmasının ardından Cenk Tosun ve Alexandru Maxim gözyaşlarına hakim olamadı.

Beşiktaşta Cenk Tosun ve Alexandru Maxim ağladı Cemali Sertel depremi anlattı

Spor Toto Süper Lig'in 14'üncü haftasında oynanması planlanan ancak 2 kez ertelenen maçta Beşiktaş, Antalyaspor'u konuk etti. Vodafone Park'taki müsabakada depremzedeler unutulmadı. Antalyaspor'un Hataylı futbolcusu Cemali Sertel deprem anında yaşadıklarını maç öncesi anlattı. Beşiktaş'ta Cenk Tosun sahanın ortasında gözyaşlarını tutamadı.

Haberin Devamı

Beşiktaş Kulübü, futbolcuların Antalyaspor maçında giydikleri formaları açık artırma ile satışa sundu. Beşiktaş'ta futbolcuların giydiği formaların satışından elde edilecek gelirin depremzedeler yararına kullanılacağı açıklandı.

Haberin Devamı

PELUŞ OYUNCAKLARLA GELDİLER

Beşiktaşlı taraftarlar stadyuma peluş oyuncaklarla geldi. Siyah-beyazlılar, maçın 4 dakika 17'nci saniyesinde yanlarında getirdikleri peluş oyuncakları sahaya fırlattı. Öte yandan atkı, mont gibi ürünler de sahaya fırlatılan diğer envarterler oldu. Beşiktaş Kulübü'nün peluş oyuncak ve diğer malzemeleri depremzedelere göndereceği öğrenildi.

Haberin Devamı

Beşiktaşta Cenk Tosun ve Alexandru Maxim ağladı Cemali Sertel depremi anlattı

KALE ARKASINDA ÇADIR YER ALDI

Beşiktaş Kulübü, depremzedelerin en büyük ihtiyaçları arasında yer alan çadırlara dikkat çekmek adına kale arkasındaki boşluğa çadır koydu. Siyah-beyazlı taraftarlar kale arkasında dev bir pankart açtı. Pankartta, "Siz üşüdükçe biz de üşüyoruz. Birlikte iyileşeceğiz" ifadeleri yer aldı.

Beşiktaşta Cenk Tosun ve Alexandru Maxim ağladı Cemali Sertel depremi anlattı

AFAD PERSONELİNE ALKIŞ

Vodafone Park'ta oynanan maç öncesi AFAD personellleri de unutulmadı. AFAD'ın bir ekibi maç öncesi tribünleri selamladı. Siyah-beyazlı taraftarlar, AFAD personellerine alkışlarla destek verdi.

Beşiktaşta Cenk Tosun ve Alexandru Maxim ağladı Cemali Sertel depremi anlattı

CEMALİ SERTEL DEPREMİ ANLATTI

Antalyaspor'un Hataylı futbolcusu Cemali Sertel deprem anında yaşadıklarını anlattı. Ailesinin depremde Hatay'da olduğunu belirten genç sol bek, "Memleketim Hatay. Haberi aldığımda aileme ulaşmaya çalıştım ama ulaşamadım. O korku, çok kötüydü. Memleketime gittiğimde acı çektim. Oradaki insanlar kadar bu acıyı hissetmemiz imkansız" dedi.

Beşiktaşta Cenk Tosun ve Alexandru Maxim ağladı Cemali Sertel depremi anlattı

Yaşanan felaketin ardından oluşan tabloyu anlatan Cemali Sertel, "3 gün oradaydım, o acıyı yaşadım. Çok yakınım vefat etti. Bir umut bekledim ama çok yakınımı kaybettim. Bir şehir yok oldu. O şehri yeniden yaşatmak zorundayız. Bunun için çalışacağız. İyi durumda değiliz. Ailem de iyi durumda değil. Yüzlerine her baktığımda o acıyı, o korkuyu yeniden görüyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"KALP ÇIRPINIYOR AMA BEDEN GİTMİYOR"

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş de deprem faciası hakkında açıklamalarda bulundu. Tecrübeli çalıştırıcı, "Kalp çırpınıyor ama beden gitmiyor. Hayat herkes için devam ediyor. Hayatını kaybedenleri rahmetle anıyorum. Çaresizlik halinden çözüm üreten hale geçmemiz gerekiyor. Futbol ya tamamen iptal edilmeliydi ya da devam etmeliydi. Alınan her karar tartışılabilir. Hayat tamamen durduğunda mevcut duruma yarar sağlamıyoruz. Yaşayan insanların hayatına korku iterek ilerlememiz gerekiyor. Depremlere hazırlıklı olmamız lazım" diye konuştu.

Beşiktaş'ın Kanadalı futbolcusu Atiba Hutchinson ise, "Çok fazla insan etkilendi bu depremden, çok fazla insan hayatını kaybetti. Benim de çok fazla tanıdığım insan var. Herkes için zor günler... Tüm ülkeye geçmiş olsun. Biz de elimizden gelen yardımı yapmalıyız. Uzun bir süre bu desteğe devam etmemiz gerekiyor" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

DEPREMZEDE ÇOCUKLAR SEREMONİDE

Beşiktaş Kulübü, Antalyaspor maçı seremonisinde depremzede çocukları konuk etti. Karşılaşma öncesinde depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Tribünde çok sayıda taraftarın ağladığı görüldü.

ÖZEL FORMALARLA SAHADA

Beşiktaş'ta futbolcular, Antalyaspor maçında özel formalarla sahada mücadele etti. Siyah-beyazlıların giydiği formalarda sırt kısmında yer alan reklamlar yerine, depremden etkilenen şehirlerimizin isimleri yer aldı.

CENK TOSUN VE MAXIM AĞLADI

Maçın 4'üncü dakikasının 17'nci saniyesinde taraftarlar yanlarında getirdikleri tüm oyuncukları sahaya fırlattı. Stadyumda 'Memleketim' şarkısı çalındı. Bu sırada Beşiktaş'ta Cenk Tosun gözyaşlarına hakim olamadı.

Siyah-beyazlıların Gaziantep FK'dan kadrosuna kattığı Alexandru Maxim de tribünde duygu dolu anlar yaşadı. Öte yandan Ömer Toprak ve Romain Saiss taraftarları alkışladı.