Beşiktaş Beşiktaş'ta dev operasyon! 9 ayrılık kararı

Beşiktaş'ta dev operasyon! 9 ayrılık kararı

06.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Beşiktaş’ta yeni sezon planlaması doğrultusunda yabancı kadrosu büyük ölçüde değişecek.

Beşiktaşta dev operasyon 9 ayrılık kararı

Futbol Takımları Genel Koordinatörü Samet Aybaba, Yönetim Kurulu Üyesi Feyyaz Uçar ve Fernando Santos hem yapılacak transferler hem de gönderilecek isimler için çalışmalarını sürdürüyor. Siyah-beyazlıların kadrosunda kiralık gidenlerle birlikte 17 yabancı bulunuyor.

Haberin Devamı

Yeni sezonda yabancı sayısı 12’ye düşürülecek. Bu kapsamda, kiralık gönderilen Rosier, Onana, Montero ve sözleşmesi bitecek Hasic’le yollar ayrılacak.

Rebic, Ghezzal ve Aboubakar yeni sezonun kadrosunda düşünülmüyor. Yurt dışında piyasaları olan Amartey ve Muleka da büyük olasılıkla elden çıkarılacak. Beşiktaş yaz transfer döneminde 4 yeni yabancıyla kadrosunu güçlendirecek.

Mevcut kadrodaki 9 yabancıyı göndermenin hesaplarını yapan Kartal’da böylece toplamda 12 yabancıya ulaşılacak. Trendyol Süper Lig’de 2024-25 sezonunda kulüpler kadrolarında 12 yabancı oyuncu bulundurabilecek. Sahaya çıkacak kadroda yabancı sınırlaması olmayacak.

AMARTEY KULÜBEYE

Galatasaray’ı konuk ettiği derbiden puansız ayrılan Beşiktaş’ta Daniel Amartey şansını iyi kullanamadı. Cezalı Gedson ve sakat Salih’in yokluğunda 11’de forma giyen Ganalı futbolcu beklentileri karşılayamadı. Teknik Direktör Fernando Santos’un Gaziantep FK ile 11 Mart Pazartesi günü deplasmanda oynanacak maçta Amartey’i yeniden kulübeye çekerek Gedson’a görev vereceği aktarıldı.

Haberin Devamı

Salih Uçan’ın maça yetiştirilmesi için de yoğun çaba harcanıyor. Deneyimli futbolcunun kritik müsabakada forma giymesi bekleniyor.

Yazarlar