Beşiktaş Beşiktaş'ta ilklerin günü! Vincent Aboubakar damga vurdu

Beşiktaş'ta ilklerin günü! Vincent Aboubakar damga vurdu

22.01.2023 - 18:03 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 20'nci haftasında Beşiktaş, Kayserispor'a konuk oldu. Siyah-beyazlılarda ilklerin yaşandığı maça, Vincent Aboubakar damga vurdu.

Beşiktaşta ilklerin günü Vincent Aboubakar damga vurdu

Çağdaş Atan yönetimindeki Kayserispor, Spor Toto Süper Lig'in 20'nci haftasında Beşiktaş ile karşı karşıya geldi. Müsabakada Beşiktaş'ın yeni transferi Vincent Aboubakar da kadroda yer aldı. Siyah-beyazlıların tecrübeli futbolcusu uzun süre sonra bir ilke imza attı.

Haberin Devamı

Beşiktaş'ta Kayserispor maçı öncesinde Georges Kevin N'Koudou şoku yaşandı. Siyah-beyazlıların tecrübeli futbolcusu kadroya dahil edilmedi. Beşiktaş'tan yapılan açıklamada, "Georges Kevin N'Koudou, üst solunum yolu enfeksiyonu ve yüksek ateş sebebiyle maç kadrosunda olmayacaktır" ifadeleri kullanıldı. Siyah-beyazlıların kadrosuna dahil ettiği Vincent Aboubakar ise Kayserispor maçının kadrosunda yer aldı.

Beşiktaşta ilklerin günü Vincent Aboubakar damga vurdu

SON ANDA CENK GÖNEN

Müsabakanın henüz 20'nci saniyesinde Beşiktaş'ta Jackson Muleka'nın baskısı sonrası Lionel Carole, kalecisi Cenk Gönen'e pasını aktarmak istedi. Cenk Gönen'in uzağında kalan top bir anda kaleye doğru yöneldi. Tecrübeli eldiven, meşin yuvarlağı son anda ayaklarının ucuyla çıkardı.

Haberin Devamı

REDMOND'DAN MUHTEŞEM GOL

Mücadelenin henüz 2'nci dakikasında Beşiktaş'ta Nathan Redmond orta sahada topla buluştu. Tecrübeli futbolcu rakiplerinden sıyrıldıktan sonra kaleyi cepheden gördü. Nathan Redmond'ın şutunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu.

Beşiktaşta ilklerin günü Vincent Aboubakar damga vurdu

Beşiktaş'ın sezon başında Southampton'dan transfer ettiği Nathan Redmond bu sezon Spor Toto Süper Lig'de bir ilke imza attı. 28 yaşındaki hücumcu, Spor Toto Süper Lig'de ilk kez gol sevinci yaşamış oldu. Tecrübeli futbolcu aynı zamanda takım arkadaşlarına 2 gol pası verdi.

Opta'nın verilerine göre; Beşiktaş'ın bu sezon akan oyunda ceza sahası dışından attığı iki gol de Kayserispor'a karşı gelirken (Nathan Redmond & Rachid Ghezzal); Redmond, Ocak 2020'den (vs Crystal Palace) bu yana ilk kez rakip fileleri ceza sahası dışından havalandırdı.

SAISS'E ERKEN SARI KART

Karşılaşmanın 4'üncü dakikasında Kayserispor'un hızlı atağında Bernard Mensah rakiplerinden sıyrılarak orta sahayı geçti. Bernard Mensah'ı durduran isim Romain Saiss oldu. Faslı stoper, Mete Kalkavan tarafından sarı kartla cezalandırıldı. Beşiktaş'ın tecrübeli savunmacısı, Alanyaspor maçında cezalı duruma düştü.

MENSAH'A KART ÇIKTI

Müsabakanın 23'üncü dakikasında Gedson Fernandes rakiplerinden sıyrılarak topu rakip yarı alana taşımak istedi. Kayserispor'un tecrübeli orta sahası Bernard Mensah rakibini faul yaparak durdurdu. Mücadelenin hakemi Mete Kalkavan, Bernard Mensah'a sarı kart gösterdi.

Haberin Devamı

MASUAKU GOLE ÇOK YAKLAŞTI

Mücadelenin 25'inci dakikasında Gedson Fernandes topu kazandıktan sonra solundaki Nathan Redmond'a pasını aktardı. Nathan Redmond önü kapanınca yanindaki Arthur Masuaku'ya topu bıraktı. Arthur Masuaku kaleyi hafif çaprazdan gördüğü pozisyonda sol ayağıyla sağ köşeye vuruşunu yaptı. Kimsenin dokunamadığı meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

REDMOND CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

Karşılaşmanın 33'üncü dakikasında Beşiktaş'ta Nathan Redmond taç çizgisi üzerinde topu tutamadı ve Kayserispor taç atışı kazandı. İngiliz futbolcu topa düdükten sonra dokunduğu için Mete Kalkavan tarafından sarı kartla cezalandırıldı. Nathan Redmond, Alanyaspor karşılaşmasında cezalı duruma düşen bir diğer isim oldu.

Müsabakanın 40'ıncı dakikasında Beşiktaş'ta Arthur Masuaku sol kanatta rakiplerini geçerek ceza sahasına girdi ve yerden pasını aktardı. Ön direkte Majid Hosseini topun geçmesine izin vermedi.

Haberin Devamı

ÇİZGİDEN ÇIKTI

Karşılaşmanın 41'inci dakikasında Beşiktaş'ta Tayfur Bingöl, Cenk Tosun'un kafa ile indirdiği topa ceza sahası sağ çaprazında gelişine bir vuruş yaptı. Kayserispor savunmasında Majid Hosseini meşin yuvarlağı son anda çizgiden çıkardı.

SALİH GOLÜNÜ ATTI, YOĞUN İTİRAZ

Müsabakanın 42'nci dakikasında Kayserispor savunmasının uzaklaştırmak istediği meşin yuvarlak havalandı. Beşiktaş'ta Salih Uçan'la birlikte hava topuna yükselen Bernard Mensah yerde kaldı. Salih Uçan'ın bekletmeden yaptığı vuruşta top ağlarla buluştu. Kayserispor cephesinin 'itme var' itirazlarına rağmen Mete Kalkavan santra noktasını gösterdi.

Opta'nın verilerine göre; Süper Lig'de ilk maçına çıktığı 2012/13 sezonundan bu yana 6+ gol atan oyuncular arasında gollerinin en büyük bölümünü deplasmanda kaydeden isim Salih Uçan oldu. Tecrübeli futbolcu yüzde 88'lik bir ortalama yakaladı.

ABOUBAKAR GOL SEVİNCİNDE

Beşiktaş'ın yeni transferi Vincent Aboubakar, takımın attığı ikinci gol sonrası büyük bir sevinç yaşadı. Kamerunlu santrfor, Salih Uçan'ı tebrik etmesinin ardından Cenk Tosun'la daha önce yaptığı gol sevincini tekrarladı.

Haberin Devamı

Beşiktaşta ilklerin günü Vincent Aboubakar damga vurdu

MULEKA DOKUNAMADI, BAYRAK KALKTI

Mücadelenin 45+1'inci dakikasında Beşiktaş'ta Nathan Redmond topu rakip yarı alana hızlıca taşıdı ve solundaki Arthur Masuaku'ya pasını aktardı. Arthur Masuaku'nun içeri çevirdiği topa Jackson Muleka dokunamadı ve top auta gitti. Pozisyonun tamamlanmasının ardından Arthur Masuaku için ofsayt bayrağı kalktı.

KEMEN KÖTÜ VURDU

Heyecan dolu maçın 45+7'nci dakikasında Kayserispor savunma hattı orta sahaya kadar geldi. Onur Bulut sağ kanada açılan topu kontrol etti ve sol ayağıyla ceza sahasına ortasını yaptı. Onur Bulut'un sol ayağıyla yaptığı ortaya Olivier Kemen yükseldi ve istediği vuruşu yapamadı. Olivier Kemen'in kafa vuruşunda top farklı şekilde auta gitti. Tecrübeli futbolcu kaçan bu pozisyon sonrası büyük üzüntü yaşadı.

MASUAKU'NUN ORTASI DİREKTEN DÖNDÜ

Mücadelenin 48'inci dakikasında Beşiktaş'ta Arthur Masuaku sol kanatta topla buluştuktan sonra ceza sahasına doğru ortasını yaptı. Tecrübeli sol bekin ortasında top bir anda kaleye doğru yöneldi ve direğe çarpıp oyun alanına geri döndü. Dönen topu Kayserispor savunması uzaklaştırdı.

CENK TOSUN NET FIRSATI KAÇIRDI

Karşılaşmanın 66'ncı dakikasında Beşiktaş'ta Jackson Muleka sağ kanatta topla buluştu. Tecrübeli futbolcunun ceza sahasına girmeden arka direğe gönderdiği topa Cenk Tosun boş durumda gelişine bir vuruş yapmak istedi. Cenk Tosun'un kötü şutunda top farklı şekilde auta gitti.

ABOUBAKAR OYUNA DAHİL OLDU

Siyah-beyazlıların yeni transferi Vincent Aboubakar, müsabakanın 69'uncu dakikasında oyuna dahil oldu. Öte yandan Şenol Güneş'in uzun süredir forma şansı vermediği Dele Alli de oyuna girdi. Beşiktaş'ta kenara gelen isimler Cenk Tosun ile Jackson Muleka oldu. Beşiktaşlı taraftarlar oyuna giren Vincent Aboubakar için deplasman tribününde tezahüratlarda bulundu.

Beşiktaşta ilklerin günü Vincent Aboubakar damga vurdu

ROSIER ATILDI

Müsabakanın son anlarında ortalık karıştı. Gökhan Sazdağı ile Valentin Rosier arasındaki tartışmayı Mete Kalkavan önledi. Daha sonra bir diğer pozisyonda Valentin Rosier, Mete Kalkavan'a işarette bulundu. Mete Kalkavan, Valentin Rosier'i kırmızı kartla cezalandırdı.

Beşiktaşta ilklerin günü Vincent Aboubakar damga vurdu

ABOUBAKAR ETKİSİNİ HİSSETTİRDİ

Mücadelenin 70'inci dakikasında oyuna dahil olan Vincent Aboubakar etkisini hissettirdi. Kamerunlu santrfor, yüzde 71'lik pas isabet oranıyla oynadı. Öte yandan Vincent Aboubakar rakipleriyle girdiği 7 ikili mücadelenin 4'ünü kazandı. Yıldız futbolcu 2 hava topu mücadelesini kazandı.

Yazarlar