Beşiktaş Beşiktaş'ta Rıza Çalımbay'dan Fenerbahçe şifreleri!

Beşiktaş'ta Rıza Çalımbay'dan Fenerbahçe şifreleri!

09.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’yi tahlil eden Beşiktaş Teknik Direktörü, özellikle kanat beklerin ileri çıkmasına engel olunmasını istedi. Tecrübeli teknik adam, Gedson ve Salih’i, savunma anlamında dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Beşiktaşta Rıza Çalımbaydan Fenerbahçe şifreleri

Yeni yönetimle birlikte futbolda da yeni bir sayfa açmak isteyen Beşiktaş, bugünkü zorlu sınavını Fenerbahçe karşısında verecek. Ahmet Nur Çebi döneminde göreve gelen, Hasan Arat yönetimiyle de görevine devam eden Teknik Direktör Rıza Çalımbay, sıkı bir şekilde dersini çalıştı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin bundan önceki maçlarını sıkı bir şekilde analiz eden ve rakibini çözen siyah-beyazlıların teknik patronu, bunun sonrasındaki stratejilerini de öğrencilerine aktardı. Teknik Direktör Çalımbay, özellikle savunma üzerinde durdu.

Güçlü rakibi karşısında gol yemeden oyuna devam etmenin önemine değişen Beşiktaş’ın teknik patronu, bununla ilgili veriler de paylaştı.

Özellikle rakibin beklerinin gücüne dikkat çeken siyah-beyazlı teknik adam, Ferdi ve Osayi’nin kanatlarının kapatılmasını ve onlara hücum imkanı tanınmamasını istedi. Savunmanın önünde yer alan orta saha oyuncularına da önemli görevler yükleyen Rıza Çalımbay, özellikle Gedson ve Salih Hadziahmetovic’in kilit rolde olduklarını anlattı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe karşısında gol yememeyi amaç edinen, bundan sonra istedikleri golü elbet bulabileceklerini ifade eden Beşiktaş Teknik Direktörü, sakat oyuncuların fazlalığına rağmen eldeki mevcutlarla en iyiyi yapmak istiyor.

COLLEY'İN SAKATLIĞI ÇOK HIZLI GEÇTİ

Sağ dizinde gerilme ve kemik ödemi nedeniyle önceki günkü antrenmanda yer almayan Omar Colley’den iyi haber geldi. Yaşadığı sakatlık nedeniyle uzun süre takımdan ayrı kalacağı düşünülen Colley dünkü antrenmanda yer aldı ve kamp kadrosuna katıldı. Gambiyalı oyuncunun, bugünkü Fenerbahçe derbisinde yer alması bekleniyor. Colley’in yanında kimin yer alacağına ise maç öncesi karar verilecek.

ARAT, ÜMRANİYE'DE

Beşiktaş’ın yeni Başkanı Hasan Arat, göreve gelmesinin ardından dün ilk kez Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’ne gitti, burada takımla tanıştı. Yönetim kurulu üyelerinin de yer aldığı buluşmada Arat, Teknik Direktör Rıza Çalımbay, teknik ekip ve futbolcularla sohbet etti. Takıma hitaben bir konuşma yapan Arat, siyah-beyazlılarımıza Fenerbahçe derbisinde başarılar diledi. Başkan Hasan Arat, daha sonra BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde incelemelerde bulundu.

Siyah-beyazlılar da dünkü antrenman sonrasında kampa girdi. Futbolcuların taktik çalışmasını, Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu Feyyaz Uçar ile Futbol Takımları Genel Koordinatörü Samet Aybaba da izledi.

Haberin Devamı

Öte yandan Başkan Arat, akşam da futboldan sorumlu yönetici Feyyaz Uçar ile birlikte Quaresma ile yemekte bir araya geldi.

ATIBA İÇİN İKİNCİ PLAKET

Beşiktaş, gerektiği şekilde uğurlayamadığı Atiba Hutchinson’a ikinci kez plaket verecek. Geçen sezon Konyaspor maçında, boş tribünler önünde plaketini alan Kanadalı oyuncu, bugün Fenerbahçe maçında dolu tribünler önünde ikinci kez onurlandırılacak.

2 GENÇTEN İMZA

Beşiktaş Artaş U19 Takımı’nda yer alan Abdülmecid Dönmez ile Şahin Kalınsazlıoğlu ile profesyonel sözleşme imzalandı. Siyah-beyazlılardan yapılan açıklamada, “Beşiktaşımıza uzun yıllar boyunca önemli hizmetlerde bulunacağına inandığımız Abdülmecid Dönmez ile Şahin Kalınsazlıoğlu’na başarılar dilerîz” ifadesi kullanıldı.