Beşiktaş Beşiktaş'ta Şenol Güneş etkisi! Dikkat çeken istatistik: 18 maç üst üste

Beşiktaş'ta Şenol Güneş etkisi! Dikkat çeken istatistik: 18 maç üst üste

03.09.2023 - 21:29 | Son Güncellenme:

Süper Lig'in 4. haftasında Beşiktaş sahasında Sivasspor'u ağırladı. Mücadeleyi Siyah Beyazlı ekip 2-0'lık skorla kazanırken tecrübeli teknik adam Şenol Güneş yönetiminde yeni bir rekora daha imza attı.

Beşiktaşta Şenol Güneş etkisi Dikkat çeken istatistik: 18 maç üst üste

Süper Lig'in 4'üncü haftasında Beşiktaş sahasında Sivasspor'u konuk etti. Beşiktaş Stadyumu'nda saat 19.15'te başlayan karşılaşmada siyah-beyazlı ekip rakibini 2-0'la geçmeyi başardı.

Haberin Devamı

CHAMBERLAIN İLK KEZ 11'DE

Siyah-beyazlılarda yeni transferlerden Oxlade-Chamberlain, ilk kez bir mücadelede ilk 11'de görev aldı. Yeni sezon öncesinde kadroya dahil edilen İngiliz orta saha oyuncusu, Avrupa'da oynanan Dinamo Kiev karşılaşmaları ve Süper Lig'deki Pendikspor mücadelesinde sonradan oyuna dahil olmuştu. Tecrübeli orta saha oyuncusu, Sivasspor mücadelesiyle birlikte siyah-beyazlı formayı ilk kez 11'de terletti.

Beşiktaşta Şenol Güneş etkisi Dikkat çeken istatistik: 18 maç üst üste

GHEZZAL 4.5 AY SONRA KADRODA

Beşiktaş'ın Cezayirli yıldızı Rachid Ghezzal, 4.5 ay sonra bir maç kadrosunda yer aldı.

Beşiktaş'ta Sivasspor maçı öncesinde Ghezzal'dan iyi haber geldi. Geçtiğimiz sezon son olarak 30'uncu haftada oynanan Ümraniyespor mücadelesinde oyuna sonradan dahil olan yıldız futbolcu, Sivasspor maçının kadrosuna alındı. Yeni sezon öncesinde kampta takımla birlikte çalışan, ancak daha sonra yaşadığı sakatlık nedeniyle takımdan ayrı kalan Ghezzal, geçtiğimiz günlerde oğlu ve kayınvalidesinin kaza yapmasının ardından Fransa'ya gitmişti. Hafta içinde yeniden takımla çalışmalara başlayan Cezayirli kanat oyuncusu, 132 sonra bir maç kadrosunda kendine yer buldu.

Haberin Devamı

GOLCÜ COLLEY YİNE SAHNEDE

Süper Lig mücadelesinde Sivasspor'u evinde ağırlayan Beşiktaş; oldukça tempolu başladığı mücadelede, Hadziahmetovic'in asistinde golü başarılı stoperi Omar Colley'in kafasından buldu ve 1-0 öne geçti. Colley attığı bu golle son dört maçın 3'ünde takımına gol katkısında bulundu.

Colley, ilk olarak Süper Lig'de oynadıkları Pendikspor maçında golü atarken ardından UEFA Avrupa Konferans Ligi'ndeki Dinamo Kiev maçında da golle buluştu. İç sahadaki Kiev maçını boş geçen golcü stoper, ardından Süper Lig'de Sivasspor maçında da takımının ilk golünü atarak dikkatleri üzerinde topladı.

Colley böylece, son 4 maçında 3 gol atarak çok iyi bir istatistiğin de sahibi oldu.

RASHICA İLK GOLÜNÜ ATTI

Beşiktaş'ın yeni transferlerinden Rashica da gol katkısı veren bir diğer isim oldu. Transfer döneminin de en çok konuşulan isimlerinden biri olan Kosovalı oyuncu, Siyah Beyazlı formayla ilk golünü atarak siftahı yapmış oldu.

Haberin Devamı

40. dakikada farkı 2'ye yükseltti. Muleka'nın pasıyla sol kanatta topla buluşan Aboubakar, yerden ortasını yaptı. Ceza alanında bulunan Rashica vuruşunda topu filelere yolladı.

Beşiktaşta Şenol Güneş etkisi Dikkat çeken istatistik: 18 maç üst üste

Maçta başka gol olmadı ve Beşiktaş sahadan 2-0 galip ayrıldı. 

ŞENOL GÜNEŞ İLE EN UZUN SERİ

Mücadele sonrası ortaya çıkan bir istatistik ise çok konuşuldu. Son Sivasspor maçı ile birlikte Süper Lig'deki son 18 maçını kaybetmeyen Beşiktaş, Şenol Güneş yönetimindeki en uzun serisini yaşıyor.