Beşiktaş Beşiktaş'ta tarihe geçecek yaprak dökümü! Fernando Santos tam 10 ismin üstünü çizdi

Beşiktaş'ta tarihe geçecek yaprak dökümü! Fernando Santos tam 10 ismin üstünü çizdi

07.03.2024 - 10:24 | Son Güncellenme:

Trendyol Süper Lig'de çalkantılı bir sezon geçiren Beşiktaş, son olarak evinde Galatasaray'a mağlup oldu. Ziraat Türkiye Kupası'nı müzesine götürmek isteyen siyah-beyazlılar, yaz transfer döneminde tam 10 oyuncusuyla yollarını ayırarak tarihi bir revizyona gitmeyi planlıyor.

Beşiktaşta tarihe geçecek yaprak dökümü Fernando Santos tam 10 ismin üstünü çizdi

Beşiktaş'ta bu sezon işler yolunda gitmedi. Ligde şampiyonluk yarışından erken kopan, Konferans Ligi'nde hüsran yaşayan siyah-beyazlılarda tek hedef Türkiye Kupası'nı kazanarak yeni sezona umutla başlamak.

Haberin Devamı

Bu kapsamda çalışmalarını yürüten futbol koordinatörü Samet Aybaba ile teknik direktör Fernando Santos, planlamalar yapıyor. Aybaba, gelecek sezon 12'ye düşecek yabancı sayısından dolayı şişkinliği azaltıp, takviye yapabilmenin yollarını arıyor. Gelecek yıl 18 ismin sözleşmesi devam edecek. 4 transfer düşünülürken, bunun için 10 isimle yolların ayrılması planlanıyor.

İşte o oyuncuların durumları:

JOE WORRALL: Nottingham Forest'tan 4.5 milyon Euro satın alma şartıyla kiralanan deneyimli stoper, sadece Kayseri maçında oynadı. Necip'in gerisinde kalan Worrall'ın opsiyonunun kullanılması beklenmiyor.

DANIEL AMARTEY: 2026 Haziran'a kadar kontratı bulunan Ganalı futbolcunun gösterdiği performans ağır eleştiriler aldı. Teklif gelmesi durumunda "Kal" denilmeyecek.

Haberin Devamı

Beşiktaşta tarihe geçecek yaprak dökümü Fernando Santos tam 10 ismin üstünü çizdi

OMAR COLLEY: Tecrübeli stoperin 1 yıl daha sözleşmesi bulunuyor. Gelecek sezon da kadroda olması planlanıyor.

ARTHUR MASUAKU: 30 yaşındaki sol bek, bu sezon 4 kez sakatlanırken 15 maç kaçırdı. Tatmin edici teklifler gelirse değerlendirilecek.

JONAS SVENSSON: Ara transfer döneminde bonservissiz kadroya katıldı. Norveçli sağ bek ile yola devam edilecek.

A.HADZIAHMETOVIC: Çapraz bağ ameliyatı olan Amir'in takıma dönmesi öncelikli konu. İyileşmesi yeni sezonu bulacak.

OXLADE CHAMBERLAIN: İngiliz futbolcuyla yola devam etmeyi planlamayan yönetim, yazın yolları ayırmak istiyor. 1 yıl daha kontratı bulunan Chamberlain 2.5 milyon Euro kazanıyor.

Beşiktaşta tarihe geçecek yaprak dökümü Fernando Santos tam 10 ismin üstünü çizdi

GEDSON FERNANDES: Portekizli futbolcunun etrafındaki iyi oyuncularla yeniden yükselişe geçeceği ve gelecek sezon şampiyonluk için takıma ciddi katkı vereceği düşünülüyor.

AL-MUSRATI: 12 milyon Euro'ya Braga'dan alınan Al-Musrati, en güvenilen isimler arasında yer alıyor.

ERNEST MUÇI: Arnavut oyuncu, Kartal'ın en büyük umutlarından. Takımın yıldızı olacağına inanılıyor.

ANTE REBIC: Tecrübesine güvenildi ancak hayal kırıklığı yaşattı. 2.5 milyon Euro'dan 1 yıl daha kontratı var fakat yeni sezonda kesinlikle düşünülmüyor.

Beşiktaşta tarihe geçecek yaprak dökümü Fernando Santos tam 10 ismin üstünü çizdi

MILOT RASHICA: Kosovalı oyuncu, yeni sezonda takımın kemik kadrosunun başlıca isimlerinden olmaya devam edecek.

Haberin Devamı

RACHID GHEZZAL: Sözleşmesi bitiyor, opsiyon kullanılmayacak. Mayıs ayında liglerin bitmesiyle birlikte Beşiktaş kariyeri sona erecek.

VINCENT ABOUBAKAR: Aralıkta başlayan tartışmalı konuların ortasında kalan Aboubakar, eski görüntüsünden çok uzakta. Yeni sezonda gönderilmesi ve yerine takviye yapılması planlanıyor.

JACKSON MULEKA: Demokratik Kongolu oyuncu bir türlü beklentileri karşılayamadı. Yönetim, kendisiyle ilgili bonservis tekliflerine ya da opsiyonlu kiralamaya açık olacak.

V.ROSIER: Ara transfer döneminde Nice'e kiralanan sağ bekin 3 milyon Euro'luk opsiyonunun Fransız kulübünce kullanılması bekleniyor.

JEAN ONANA: Kamerunlu oyuncunun 4.5 milyon Euro'luk opsiyonu, Marsilya tarafından kullanılacak gibi durmuyor. Gelecek sezon da kiralık ya da bonservisiyle gönderilecek.

Beşiktaşta tarihe geçecek yaprak dökümü Fernando Santos tam 10 ismin üstünü çizdi

F.MONTERO: Portekiz ekibi Arouca'ya kiralanan 25 yaşındaki stoperin gelecek sezon planlarda çok fazla yeri bulunmuyor.

AJDIN HASIC: 'Geleceğin yıldızı' diye alındı ancak hiçbir zaman potansiyelini gösteremedi. Bosna Hersek'te Sarajevo'da kiralık oynuyor ve kadroda düşünülmüyor.

Haberin Devamı

BADRA CISSE: Akademiden A Takım'a kadar yükselen 20 yaşındaki Fildişi Sahilli stoper, Romanya'da kariyerini sürdürüyor. Gelecek yıl da kadroda düşünülmeyenler arasında.

Yazarlar