Beşiktaş Beşiktaş'ta Vincent Aboubakar fırtınası! Rachid Ghezzal'dan bir ilk, Cenk Tosun alkışlandı

Beşiktaş'ta Vincent Aboubakar fırtınası! Rachid Ghezzal'dan bir ilk, Cenk Tosun alkışlandı

08.10.2023 - 18:16 | Son Güncellenme:

Trendyol Süper Lig'in 8'inci haftasında İstanbulspor'u 2-0'lık skorla mağlup eden Beşiktaş'ta Vincent Aboubakar'ın formda performansı devam etti. Öte yandan Rachid Ghezzal uzun sürenin ardından bir ilke imza attı.

Beşiktaşta Vincent Aboubakar fırtınası Rachid Ghezzaldan bir ilk, Cenk Tosun alkışlandı

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 8'inci haftasında İstanbulspor ile karşı karşıya geldi. Tüpraş Stadyumu'ndaki müsabakada dikkat çeken isim Vincent Aboubakar oldu. Kamerunlu yıldızın inanılmaz performansı İstanbulspor maçında da devam etti.

Haberin Devamı

Siyah-beyazlılarda uzun süren sakatlıktan geri dönen Rachid Ghezzal, bu sezon bir ilki yaşadı. Beşiktaş taraftarları, maçın son anlarında yaptığı jest nedeniyle Cenk Tosun'u alkışladı.

ABOUBAKAR BAKMADAN ATTI

Karşılaşmanın 6'ncı dakikasında Beşiktaş'ın sağ kanattan gelişen atağında İstanbulspor savunmasının uzaklaştırmak istediği top Salih Uçan'da kaldı. Salih Uçan bekletmeden Vincent Aboubakar'a topu indirdi. Kamerunlu santrfor kaleye sırtı dönük biçimde aldığı topu yakın köşeye doğru sert vurdu. Jensen'in müdahale edemediği top ağlarla buluştu. Beşiktaş bu golle birlikte 1-0'lık üstünlüğü yakaladı.

Beşiktaşta Vincent Aboubakar fırtınası Rachid Ghezzaldan bir ilk, Cenk Tosun alkışlandı

Beşiktaş'ın Kamerunlu forveti Vincent Aboubakar, Süper Lig'de bu sezon 4'üncü kez gol sevinci yaşadı. Yıldız oyuncu toplamda ise 11 gol ile 3 asistlik performans sergiledi.

Haberin Devamı

PENALTI, VAR'DAN DÖNDÜ

Müsabakanın 58'inci dakikasında Beşiktaş'ın sol kanattan gelişen atağında Muleka'nın arka direğe çevirdiği topu Tayfur Bingöl kaleye göndermek istedi. Bu sırada meşin yuvarlak Loshaj'dan döndü. Karşılaşmanın hakemi Tugay Kaan Numanoğlu penaltı noktasını işaret etti.

Beşiktaş'ın kazandığı penaltı VAR'da incelendikten sonra hakeme izleme tavsiyesi geldi. Tugay Kaan Numanoğlu pozisyonu inceledikten sonra penaltı kararını iptal etti.

ONUR BULUT, VAR'A TAKILDI

Karşılaşmanın 76'ncı dakikasında sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında Bakhtiyor Zaynutdinov'un ortaya çevirdiği topu ceza yayı içinde Cenk Tosun topuğuyla bıraktı. Rachid Ghezzal'ın vuruşunda Jensen'in çeldiği topu Onur Bulut boş ağlara yolladı.

Rachid Ghezzal'ın şut attığı anda Onur Bulut'un pozisyonu VAR'da incelendi. VAR incelemesinin ardından ağlara giden top ofsayt nedeniyle gol değeri kazanmadı.

PENALTI KARARI

Müsabakanın 87'nci dakikasında Beşiktaş'ın tüm hatlarıyla yüklendiği bölümde sağ kanattan içeri sokulan Ghezzal, Onur Bulut'la duvar pası yapıp şutunu çekti. Boşta kalan Cenk Tosun'un şut atmaya hazırlandığı anda Muammer Sarıkaya rakibine hamlede bulundu. Tugay Kaan Numanoğlu bu pozisyonda penaltı kararı verdi.

CENK ALKIŞLANDI, GHEZZAL'DAN BİR İLK

Haberin Devamı

Beşiktaş'ın kazandığı penaltıda topun başına Cenk Tosun geçti. Cenk Tosun daha sonra tribünlerden tezahüratı dinledi ve meşin yuvarlağı Rachid Ghezzal'a bıraktı. Siyah-beyazlıların Cezayirli yıldızı penaltıda rakip filelri havalandırdı.z

Beşiktaşta Vincent Aboubakar fırtınası Rachid Ghezzaldan bir ilk, Cenk Tosun alkışlandı

Beşiktaş'ta Cenk Tosun bu jesti nedeniyle tribünlerden alkış topladı. Siyah-beyazlıların yıldızı Rachid Ghezzal bu sezon ilk kez gol sevinci yaşadı.

Yazarlar