Beşiktaş Beşiktaş'ta Vincent Aboubakar geri döndü! İşte transfer süreci

Beşiktaş'ta Vincent Aboubakar geri döndü! İşte transfer süreci

22.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Beşiktaş, Suudi Arabistan’dan sabaha karşı 04.00’te İstanbul’a getirdiği Vincent Aboubakar’ı 3. kez kadrosuna kattı. Bir yılı opsiyonlu 3,5 senelik sözleşme imzalayan Kamerunlu golcünün transferi, “Yıllar değişir, yollar değişir, formalar değişir ama SEVDA değişmez! KARA SEVDA. Evine hoş geldin Vincent Aboubakar” ifadeleriyle açıklandı.

Beşiktaşta Vincent Aboubakar geri döndü İşte transfer süreci

Beşiktaş’ta üçüncü Vincent Aboubakar dönemi resmen başladı. Burnley’den kiraladığı Wout Weghorst’u 2 milyon 825 bin euro karşılığında Manchester United’a gönderen Kartal, 2016-2017 ve 2020-2021 sezonlarında siyah-beyazlı formayı giyen ve 2 kez şampiyonluk yaşayan Aboubakar’ı kadrosuna kattı.

Haberin Devamı

Kamerunlu golcü, Al Nassr’la sözleşmesini feshettikten sonra ülkeden ayrılabilmek için uzun süre izin belgesi beklerken, sabaha karşı saat 04.00’te Beşiktaş’ın Suudi Arabistan’a gönderdiği özel uçakla İstanbul’a geldi. 30 yaşındaki futbolcu saat 08.00’de ise sağlık kontrolüne girdi.
Siyah-beyazlı kulüp saat 10.42’de Aboubakar’la transfer görüşmelerine başlandığını KAP’a bildirdi. Lisans işlemleri de tamamlanan yıldız oyuncunun transferi saat 15.00’te resmen duyuruldu. 

Vincent Aboubakar sağlık kontrolleri ve lisans işlemleri nedeniyle siyah-beyazlı takımın saat 12.00’de başlayan antrenmanında yer alamadı. Kamerunlu oyuncu, Yukatel Kayserispor’la oynanacak maçın kadrosuna alındı ve takımla birlikte Kayseri’ye götürüldü.

Haberin Devamı

Beşiktaş Kulübü, Vincent Aboubakar transferini özel bir videoyla duyurdu. Cristiano Ronaldo’nun Manchester United’dan Al Nassr’a, Wout Weghorts’un Beşiktaş’tan İngiliz devine, Aboubakar’ın da Al Nassr’dan Kartal’a transferi üçleme olarak videoda yer aldı. Binlerce beğeni alan transfer videosunda Beşiktaş’la 3. kez sözleşme imzalayan Aboubakar için, “Yıllar değişir, yollar değişir, formalar değişir ama  SEVDA değişmez! KARA SEVDA. Evine hoş geldin Vincent Aboubakar” ifadeleri kullanıldı.

Vincent Aboubakar, Beşiktaş Sportif Direktörü Ceyhun Kazancı ile tesislerde bir araya gelirken, 1 yılı opsiyonlu olmak üzere 3,5 senelik sözleşme imzaladı. Kazancı, “Evine hoş geldin” diyerek Kamerunlu golcüye başarılar diledi.

Siyah-beyazlı kulüp, Aboubakar’a 1 milyon 140 bin euro imza parası ödeneceğini duyurdu. Golcü oyuncuya bu sezonun ikinci yarısı için 1 milyon 555 bin euro ödenecek. Başarılı futbolcu 2023-2024 ve 2024-2025 sezonlarında net 3 milyon 110 bin euro kazanacak. Aboubakar’a ayrıca müsabaka türü ve oynadığı süreye göre maç başına azami 12 bin euro ödenecek.

Kontrolden geçti

İstanbul’a sabaha karşı saat 04.00’te gelen Kamerunlu golcü saat 08.00’de sağlık kontrolleri için Acıbadem Altunizade Hastanesi’ne götürüldü. İlk olarak kan tahlilleri yapılan Aboubakar daha sonra ortopedi, iç hastalıkları, göz, kulak-burun-boğaz, genel cerrahi ve kardiyoloji bölümlerinde muayene edildi. Sağlık kontrolleri, akciğer ve efor testlerinin yapılmasıyla tamamlandı.

Haberin Devamı

SMA vurgusu

Aboubakar transferinin duyurulduğu videoda SMA hastalığı konusunda özel bir bilgilendirme metni de yer aldı. Futbol A Takımı İletişim Sorumlusu Cihangir Gökdoğan’ın seslendirdiği metinde, “SMA hastalığı genetik tarama yoluyla test edilmektedir. Sadece kan vererek taşıyıcı olup olmadığınızı öğrenebilir, SMA hastalığıyla mücadelede birinci adımı atabilirsiniz” ifadelerine yer verildi.

Beşiktaş’ın hocası Şenol Güneş, 2016-2017 sezonunda birlikte çalıştığı eski öğrencisi Vincent Aboubakar’ı çok sıcak bir şekilde karşıladı.