Kasımpaşa Selçuk İnan parlattı! 16 yaşında Süper Lig tarihine geçti

Selçuk İnan parlattı! 16 yaşında Süper Lig tarihine geçti

21.01.2023 - 17:51 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 20'nci haftasında Kasımpaşa ile Başakşehir karşı karşıya geldi. Lacivert-beyazlılarda teknik direktör Selçuk İnan'ın forma şansı verdiği genç yıldız 16 yaşında tarihe geçti.

Selçuk İnan parlattı 16 yaşında Süper Lig tarihine geçti

haftasında Başakşehir'i konuk etti. Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu'nda oynanan müsabakaya Kasımpaşa'nın genç yıldızı damga vurdu. 16 yaşındaki savunmacı, Spor Toto Süper Lig'de bir ilke imza attı.

Haberin Devamı

Kasımpaşa Teknik Direktörü Selçuk İnan, Başakşehir maçında sol bekte genç yetenek Yasin Özcan'a forma şansı verdi. Selçuk İnan'ın göreve gelmesinin ardından Kasımpaşa'da forma savaşında rakiplerine üstünlük kuran 16 yaşındaki yıldız adayı maça ilk 11'de başladı. Kasımpaşa Teknik Direktörü Selçuk İnan şu ilk 11'i tercih etti: Erdem Canpolat, Mickael Tirpan, Sadık Çiftpınar, Donk, Yasin Özcan, Eysseric, Celina, Hajradinovic, Fall, Ben Ouanes, Bahoken.

Selçuk İnan parlattı 16 yaşında Süper Lig tarihine geçti

YASİN'DEN İNANILMAZ GOL

Müsabakanın 16'ncı dakikasında ceza yayının yaklaşık beş metre gerisinde topu önünde bulan Yasin Özcan sol ayağıyla sağ köşeye doğru bir şut çekti. Volkan Babacan ve arkadaşlarının dokunamadığı meşin yuvarlak doğrudan filelerle buluştu.

Haberin Devamı

Selçuk İnan parlattı 16 yaşında Süper Lig tarihine geçti

ALEKSIC SKORU DENGELEDİ

Mücadelenin 48'inci dakikasında Serdar Gürler'in pasında ceza sahası sol çaprazında sol ayağıyla gelişine bir şut çeken Danijel Aleksic rakip fileleri havalandırdı. Bu golle birlikte Başakşehir yeniden maça ortak oldu. Başakşehir'in Sırp orta sahası bu sezon Süper Lig'deki 5'inci golünü kaydetme başarısı gösterdi.

Selçuk İnan parlattı 16 yaşında Süper Lig tarihine geçti

MESUT ÖZİL SAHADA

Başakşehir'de teknik direktör Emre Belözoğlu'nun uzun bir süre sonra yeniden Süper Lig'de bir maçın kadrosuna aldığı Mesut Özil, maç öncesi tribünlerden büyük ilgi gördü. Tecrübeli orta saha, müsabakanın 79'uncu dakikasında oyuna dahil oldu.

YASİN'E BÜYÜK DESTEK

Mücadelenin 80'inci dakikasında Kasımpaşa'da teknik direktör Selçuk İnan, Yasin Özcan'ı kenara aldı. Yasin Özcan alkışlarla kenara geldi. Yasin Özcan için tribünlerde tezahüratlar yükseldi. Yasin Özcan tribünlere alkışlarla karşılık verdi.

Haberin Devamı

YASİN ÖZCAN TARİHE GEÇTİ

Haberin Devamı

beIN Sports'un verilerine göre; Yasin Özcan bu sezon Spor Toto Süper Lig'de fileleri havalandıran en genç futbolcu oldu. 16 yaşındaki genç yetenek aynı zamanda Avrupa'daki 5 büyük ligde de bu sezon en genç oyuncu unvanını ele geçirdi.

Selçuk İnan parlattı 16 yaşında Süper Lig tarihine geçti

SELÇUK İNAN ÇOK GÜVENDİ

Kariyerinde stoper olarak görev alan Yasin Özcan, Kasımpaşa'da sezon başında çok az forma şansı buldu. Kasımpaşa'nın Başakşehir ve Fenerbahçe ile oynadığı maçlarda genç yetenek adayı son dakikalarda oyuna dail oldu. Yasin Özcan, İstanbulspor maçının ikinci yarısında da süre aldı.

Kasımpaşa'da Selçuk İnan'ın göreve gelmesinin ardından sol bekin vazgeçilmezi Yasin Özcan oldu. 16 yaşındaki genç yetenek; Selçuk İnan yönetiminde Alanyaspor, Beşiktaş, Karagümrük ve Başakşehir maçlarına ilk 11'de başladı.

Yasin Özcan'ın performansı taraftarlardan alkış topladı. Kasımpaşa'nın 16 yaşındaki yıldızı Başakşehir karşısında ilk 70 dakikada yüzde 77 pas isabet oranı yakaladı. Genç savunmacı rakipleriyle girdiği 8 ikili mücadelenin 4'ünde üstünlük kurdu.

Haberin Devamı

16 yaşındaki Yasin Özcan'ın Kasımpaşa ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2025'te sona erecek. Genç yıldızın güncel piyasa değeri 150 bin euro olarak gösteriliyor. Yasin Özcan aynı zamanda U-16 ve U-17 milli takımlarında da forma şansı buldu.

Yazarlar