Dünya Kupası Brezilya'da Jesus, Ancelotti ve Guardiola gündemde! Resmi teklif yapıldı, yeşil ışık yaktı

Brezilya'da Jesus, Ancelotti ve Guardiola gündemde! Resmi teklif yapıldı, yeşil ışık yaktı

12.12.2022 - 14:09 | Son Güncellenme:

Dünya Kupası'nda büyük hayal kırıklığı yaratak çeyrek final aşamasında turnuvaya veda eden Brezilya'da Tite'nin ayrılığı sonrası yeni teknik direktörün kim olacağı merak konusu oldu. Brezilya Futbol Federasyonu Jorge Jesus, Guardiola ve Carlo Ancelotti'nin de aralarında yer aldığı listeyi belirledi. Resmi teklifin yapıldığı duyuruldu.

Brezilyada Jesus, Ancelotti ve Guardiola gündemde Resmi teklif yapıldı, yeşil ışık yaktı

Brezilya Milli Takımı'nda gündem yeni teknik direktör... Sambacılar'ın Dünya Kupası'nda çeyrek finalde elenmesi büyük hayal kırıklığına neden olmuştu. Teknik direktör Tite, Hırvatistan maçının hemen ardından istifa ettiğini açıklamıştı. Brezilya Futbol Federasyonu yeni teknik direktör adaylarını belirledi. Jorge Jesus, Carlo Ancelotti ve Guardiola'nın da aralarında yer aldığı liste ortaya çıktı. Resmi teklif yapıldı. Brezilya basını haberi son dakika olarak duyurdu. İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

BREZİLYA HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADI

Son Dünya Kupası'nı 2002 yılında A Milli Takımımız'ın üçüncü olarak tamamladığı Güney Kore - Japonya Dünya Kupası'nda kazanan Brezilya, 20 yıl sonra çok iddialı bir kadroyla geldiği Katar'da da büyük hayal kırıklığı yaşadı. Sambacılar, Thiago Silva, Marquinhos, Casemiro, Neymar, Vinicius, Richarlison ve Raphinha gibi yıldızlar topluluğu kadrosuyla çeyrek finalden öteye geçemedi.

Çeyrek finalde Hırvatistan'la eşleşen Brezilya unutulmazlar arasına girecek maçta penaltılarla rakibine elenerek turnuvaya veda etti. Maç sonunda Neymar başta olmak üzere birçok Brezilyalı futbolcu gözyaşlarına hakim olamadı.

Brezilyada Jesus, Ancelotti ve Guardiola gündemde Resmi teklif yapıldı, yeşil ışık yaktı

TITE HEMEN GÖREVİ BIRAKTI

Brezilya'da yaşanan büyük hayal kırıklığının hemen ardından teknik direktör Tite görevini bıraktığını açıkladı.

Haberin Devamı

Hırvatistan karşılaşmasının ardından basın mensuplarının karşısına geçen Tite, şöyle konuştu:

"1,5 yıl önce Dünya Kupası'ndan sonra ayrılacağımı söylemiştim. Brezilya Milli Takımı'ndaki görevim sona erdi. Benim yerime geçecek harika teknik direktörler var."

2016 yılında Brezilya Milli Takımı'nın başına geçen 61 yaşındaki teknik adam, 2019 yılında Copa America zaferini elde etti. Tite ile 81 maça çıkan Sambacılar, bu maçlarda 61 galibiyet, 13 beraberlik ve 7 mağlubiyet elde etti.

Brezilyada Jesus, Ancelotti ve Guardiola gündemde Resmi teklif yapıldı, yeşil ışık yaktı

BREZİLYA'DAN JESUS İÇİN BOMBA İDDİA

Tite'nin görevi bırakmasının ardından teknik direktör adaylar arasında yer alan Jorge Jesus için Brezlya basınından art arda flaş iddialar gelmeye başladı. Correio Braziliense'de yer alan habere göre Brezilya Futbol Federasyonu şu ana kadar Jorge Jesus için resmi bir adım atmadı. Habere göre federasyondan Jesus'a teklif gitmesi halinde ise tecrübeli teknik adam Fenerbahçe'deki görevinden ayrılıp Brezilya Futbol Federasyonu'nun teklifini kabul edecek.

Haberde Flamengo Başkan Yardımcısı Marco Braz'ın geçtiğimiz ay teknik direktör Dorival Junior'un yerine Jorge Jesus'u getirmek için girişimlere başladığı fakat müzakerelerin ilerleyemediği bilgisine de yer verildi.

Brezilyada Jesus, Ancelotti ve Guardiola gündemde Resmi teklif yapıldı, yeşil ışık yaktı

"ALİ KOÇ FARKINDA, BU DURUMU ANLAYACAK"

Correio Braziliense'de yer alan haberin detayında Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un Brezilya Futbol Federasyonu'ndan Jorge Jesus'a teklif gitmesi halinde bu durumu anlayışla karşılayacağına vurgu yapıldı.

Haberin Devamı

Haberde şu ifadeler yer aldı;

"Brezilya Futbol Fedederasyonu Jorge Jesus için henüz resmi bir girişimde bulunmadı. Brezilya'da Flamengo ile büyük başarılar yakalayan Jorge Jesus, Brezilya'dan teklif gelmesi halinde bunu kabul edecek. Geçtiğimiz ay Flamengo Başkan Yardımcısı Braz, Dorival Junior'un yerine Jesus'u getirmek istemiş fakat görüşmelerde ilerleme sağlanamamıştı. Jesu, Flamengo'dan gelen teklifi dinlemek istedi fakat Fenerbahçe sözleşmesinin feshedilmesine izin vermedi. Bu arada Fenerbahçe teyakkuzda. Brezilya Futbol Federasyonu, Jesus için girişimlere başlarsa Fenerbahçe bunu anlayışla karşılayacak. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da bunun farkında. Jesus sadece Brezilya Milli Takımı'ndan gelecek teklif sonrası Fenerbahçe'den ayrılabilir. Teorik olarak, Abel Ferreira daha uygun. Palmeiras teknik direktörü, kulübü milli takım için değiştirmek için Başkan Leila Pereira'nın onayını aldı. Temasa geçilen teknik direktörün yöneticilerinden biri sağduyulu hareket etti ve konu hakkında yorum yapmamayı tercih etti."

Haberin Devamı

Brezilyada Jesus, Ancelotti ve Guardiola gündemde Resmi teklif yapıldı, yeşil ışık yaktı

BREZİLYA'DAN ANCELOTTI İDDİASI: RESMİ TEKLİF YAPILDI

2022 FIFA Dünya Kupası'na çeyrek finalde veda eden Brezilya'da teknik direktör Tite ile yollar ayrıldı. Yeni teknik direktör arayışlarına geçen Brezilya Futbol Federasyonu, Real Madrid'in hocası Carlo Ancelotti'ye teklifini yaptı.

UOL Esporte'de yer alan habere göre; Ancelotti ile Brezilya Futbol Federasyonu arasında yüz yüze bir görüşme yaptı. İtalyan teknik adam, bu görevi yapmak istediğini ancak Real Madrid ile Haziran 2023'e kadar devam etmek istediğini kaydetti.

Real Madrid ile Haziran 2024'e kadar sözleşmesi olan Ancelotti'nin, Real Madrid ile kendisinin görüşme yapacağı ve tazminatsız ayrılabileceği konusunda Brezilya'ya teminat verdiği de belirtildi.

Brezilyada Jesus, Ancelotti ve Guardiola gündemde Resmi teklif yapıldı, yeşil ışık yaktı

Haziran ayına kadar sadece mart ayı sonu ve nisan ayı başında milli maçları olan Brezilya, Ancelotti'den gelen olumlu yaklaşım sonrası düşünmek için süre istedi. Bu maçlar için bir formül bulunması halinde Ancelotti ile el sıkışılacağı vurgulandı.

Haberin Devamı

Brezilya'yı etkileyen unsurlardan birinin Ancelotti'nin tartışılmaz bir isim olması, tarihin en çok kupa kazanan teknik direktörlerinden biri olması ve Vinicius, Rodrygo, Eder Militao, Casemiro gibi Brezilyalı milli yıldızların Ancelotti'yi çok sevmesi olarak gösterildi.

FUTBOLCULAR DINIZ'İ İSTİYOR

Brezilya Milli Takımı'ndan Neymar, Bruno Guimaraes gibi isimlerinde Fluminense Teknik Direktörü Fernando Diniz'i istedikleri; federasyon başkanı Ednaldo Rodrigues'in ise Abel Ferreira ve Jorge Jesus'un temsilcileriyle görüştüğü belirtildi.

Brezilyada Jesus, Ancelotti ve Guardiola gündemde Resmi teklif yapıldı, yeşil ışık yaktı