Galatasaray Burak Elmas'tan olay iddia: Fatih Terim benim ibrasızlığım için çalıştı!

Burak Elmas'tan olay iddia: Fatih Terim benim ibrasızlığım için çalıştı!

16.05.2022 - 15:18 | Son Güncellenme:

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, NEF Stadyumu'nda basın toplantısı gerçekleştirdi. Elmas adaylıkla ilgili kararını duyurdu. Sarı-kırmızılı kulübün başkanı, eski yönetici Abdurrahim Albayrak ile ilgili olarak "Sizlere Albayrak'ın nasıl biri olduğunu göstereceğim" ifadelerini kullandı. Elmas ayrıca eski teknik direktör Fatih Terim'in yönetimin ibrasızlığı için çalıştığını ileri sürdü. İşte detaylar...

Burak Elmastan olay iddia: Fatih Terim benim ibrasızlığım için çalıştı

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, NEF Stadyumu'nda basın toplantısı gerçekleştirirken gündeme bomba gibi düşen açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

İşte Burak Elmas'ın sözleri:

'ADAY DEĞİLİM'

"Galatasaray Başkanı olarak karşınıza son çıkışım olacak. Aday değilim. 11 Haziran'da gerçekleşecek seçimle ilgili etrafıma da defalarca kez söyledim aday olmayacağımı. Listelerin verileceği son tarihten önce bunu söyleyerek spekülasyonların önünü kapatmak istedim."

"Bizler aday olurken eski değerlerin yaşandığı, benim de zamanında yöneticilik yaptığım, eski değerlerle yaşamak adına, Galatasaray'ın mali ve manevi özgürlüğüne kavuşması açısından zor bir dönemde aday olduk. Bir iktidar mücadelesi değil Galatasaray mücadelesi olduğunu defalarca dile getirdik. Çok kısa görev süremizde, çok ciddi, Galatasaray'ın geleceğini etkileyen hamleler yaptık. Hatalarımız da oldu ama hiçbir hatamız Galatasaray adına yaptığımız stratejiyi değiştirmedi, uzaklaştırmadı."

Haberin Devamı

"85 MİLYON TL BORÇ ÖDEDİK"
"50 milyon euro olan takım maliyetini, 27 milyon euroya indirdik. Bu yatırım, Galatasaray'ın geleceği adına pozitiftir. Yüksek maliyetli oyunculardan boşalan noktaları, uygun maliyetli oyuncularla değiştirdiğimiz zaman daha uzun ve sürdürülebilir bir başarı gelecektir. 85 milyon TL vadesi geçmiş borç ödedik."

"Galatasaray değerlerine maalesef hiç yakışmayan, organize şekilde yapılan Olağanüstü Divan Kurulu'ndaki söylemlerle ilgili cevap vermek; aslında arkada ne kadar çirkin, kişilerin kendi egolarının, iktidar mücadelelerinin olduğu konusunda bilgilendirmek istedim."

"KEMERBURGAZ İÇİN TÜM İZİNLERİ ALDIK"
 "Uzun zamandır süren, bir türlü halledilememiş olan Galatasaray markasının en önemli göstergelerinden biri olan Galatasaray Adası'nı hukuki davaları iyi takip ederek sonuca erdirdik. Galatasaray Adası'nı tekrar ait olduğu gibi Galatasaray Spor Kulübü'ne hiçbir kiracı olmadan üzerinden kazandırdık. Kemerburgaz için tüm izinleri aldık. Yeni gelen yönetim de Kemerburgaz için onayı çıkmış bir arazi bulacaklardır"

"SATIN ALMAK ÜZERE ANLAŞTIK"
"Florya, Galatasaray'ın geleceğinin, borçlarını ödeyebilecek, geleceğe dönük işletme sermayesi kazandırabilecek bir proje yaratmak adına Emlak Konut'la, onların özelleştirmeden almış olduğu arazi, yani bizim arazimizin 3 katı olan araziyi satın almak üzere anlaştık."

Haberin Devamı

MECİDİYEKÖY BİNASI
 "Uzun zamandır boş duran, bir türlü kiralanamamış, içine de ciddi anlamda, 80 milyon TL civarı yatırım yapılması gereken Mecidiyeköy binasında da Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler sonucunda inşaatının yapılması için gerekli kaynağın da yaratılacağı bir şekilde kiralanması için ön anlaşmaları yaptık. Bunlar Galatasaray'ın geleceği için çok çok önemli hamlelerdir." 

Burak Elmastan olay iddia: Fatih Terim benim ibrasızlığım için çalıştı

"FATİH TERİM BENİM İBRASIZLIĞIM İÇİN ÇALIŞTI"
"Doğru kararı verdiğimi düşünüyorum. Fatih hocayla ilgili görüşlerimi anlattım, kendisine duyduğum sevgiyi ve bu kararı alırken ne kadar zorlandığımı söyledim. Her ne kadar sonrasında Fatih hocanın ibrasızlık için çalıştığını arkadaşlarım teyit etmiş olsa da."

TERİM'LE YOLLARIN AYRILMASININ NEDENİNİ AÇIKLADI 

Elmas, Terim'le yaşanan ayrılığın nedenini şöyle açıkladı: "Galatasaray Spor Kulübü’nün merkezi ve Florya’nın iki ayrı kulüp olmuş olması sebebiyle almış olduğumuz bir karardır."

Haberin Devamı

Burak Elmastan olay iddia: Fatih Terim benim ibrasızlığım için çalıştı

"ALBAYRAK'IN NASIL BİRİ OLDUĞUNU GÖSTEREĞİM"
"Sizlere Abdurrahim Albayrak'ın nasıl biri olduğunu göstereceğim! İbra olmadıktan sonra mahkeme kararıyla iki sene Galatasaray'ı yönetmeye devam ettiler. Genç Liseli kardeşlerimizin linç edilmesine sessiz kaldılar. Genel Kurul iradesini hiçe saydılar... Bedavaya aldık dedikleri Oğulcan Çağlayan transferinde neler yaşadık gördünüz. Bunlar Divan Kurulu toplantısında hadsiz bir şekilde aileme de hakaret ettiler. Bunlar hiç yaşanmamış gibi utanmadan çıkıp konuştular. Bundan sonra bunlara sessiz kalmayacağım.

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNCAĞIM"
"Galatasaray'da olağanüstü seçim olması için illegal bahis siteleriyle beraber çalışanlar hakkında da suç duyurusunda bulunacağım."

"Sayın Mehmet Helvacı, maalesef çok içimi acıtan bir konuşma yaptı. İnsanlar geçmişte söyledikleriyle ne kadar ters düştüklerini bilmiyorlar. Kendisinden Galatasaraylılık öğrenecek değilim."

"MEVCUT ADAYLARA OY VERMEYECEĞİM"
Dursun Özbek aday olursa, onu destekler misiniz? sorusuna Burak Elmas: "Benim desteğimin şu aşamada herhangi bir önemi yok. Adayların söylemlerine ve Galatasaray değerlerine göre hareket ettiklerini gördükten sonra kime oy vereceğime karar vereceğim. Mevcut adayların ikisine de (Metin Öztürk ve Eşref Hamamcıoğlu) oy vermeyeceğim." cevabını verdi.

Haberin Devamı

"CAMPOS BİR KURUŞ ALMADI"
"Luis Campos, Galatasaray'dan herhangi bir ücret almadı. Yeni bir sistem kurduk. Maalesef bu seçim sürecinde konuşulanlar onları da şoke etti. Campos, Galatasaray'ın kasasından bugüne kadar 1 kuruş almadı. "Luis Campos da bu sistemde görev yapamayacağını söyledi."

"Metin Öztürk daha önce şahitli bir toplantıda seçimin 2 ay ertelenmesini istemişti. Şimdi seçim iptal edildiğinde takındığı tavır hoş değil."

"5 adaylı bir seçimden galip çıktık. Ama bazı adaylar o seçimin sonucunu kabul etmediler. İktidar hırsıyla ibrasızlık adına uğraşan adayı gördük. Bundan sonra gelecek yönetime de aynısı yapılırsa, içeriden gelen saldırılarla mücadele etmek zorunda kalacaklar."

"Torrent'i getirmenin zorlukları vardı. İlk günden ithamlarla karşılaştı. Takımın baskı altında oynadığı, güvenini kaybettiği bir dönemdi. Lig ve kupa bitmişti. Ben onun futbol bilgisine, kültürüne hala inanıyorum."

"Galatasaray popülarite için pahalı transferler yapmaz. Sportif Direktörümüz Pasquale, oluşturduğumuz stratejileri gelecek yönetime bırakacaktır. Onlar nasıl karar verir bilemem. Sonraki yönetim, lider yabancı oyuncularla bir takım kurma şansına sahip..." 

 

Burak Elmastan olay iddia: Fatih Terim benim ibrasızlığım için çalıştı

"TORRENT'İN GELDİĞİ DÖNEMDE ELİNDE SİHİRLİ DEĞNEK YOKTU"
"Torrent'in geldiği dönemde elinde sihirli değnek yoktu. Biz bu 6 ayı geçiş dönemi olarak gördük. Torrent'in görev yapabilmesi için her şey zorlaştırıldı. Gittiği gün şampanya patlatılacak bir insan nasıl başarılı olabilir? Tazminat olayı çok çirkinleştirildi. Bundan sonraki yönetim, Torrent'le görüşecektir. Torrent iyi hoca ve iyi bir insan."

TRANSFER KARARI
"Herhangi bir oyuncuyla ilgili kulübe gelen resmi bir teklif yok. Yönetim olarak herhangi bir oyuncu satışı ya da alımı yapmama kararı aldık bu transfer döneminde."

'KEREM'LE İLGİLENEN KULÜPLER VAR AMA RESMİ TEKLİF YOK'

"Kerem için ilgilenen kulüpler var. Fakat henüz resmi teklif yok."