Galatasaray ÖZEL | Galatasaray'da Dursun Özbek'ten adaylık kararı!

ÖZEL | Galatasaray'da Dursun Özbek'ten adaylık kararı!

16.05.2022 - 13:19 | Son Güncellenme:

Sarı-kırmızılı kulüpte seçime kısa bir süre kala gözler başkan adaylarına çevrildi. Galatasaray’da eski başkan Dursun Özbek adaylık ile ilgili kararını verdi.

ÖZEL | Galatasarayda Dursun Özbekten adaylık kararı

SKORER ÖZEL 

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıl Galatasaray Spor Kulübü Olağan Seçim Genel Kurulu'nda oyların 1541'ini alan Burak Elmas, Galatasaray Spor Kulübü'nün 38. başkanı olmuştu. Başarısız geçen sezon ile birlikte Galatasaray'da Başkan Burak Elmas, ibra edilmedi ve seçim kararı alındı. Yapılacak seçim öncesi gözler adaylara çevrildi.

SEÇİM ERTELENDİ
Ancak ilk karar verilen seçim tarihi, iptal edildi ve yeniden bir seçim tarihi belirlendi. Yaklaşık 1 ay kadar ertelenen seçimin yeni tarihi 4-11 Haziran oldu.

3 ADAY RESMEN AÇIKLADI
Galatasaray'da başkanlık seçimi için Eşref Hamamcıoğlu, Metin Öztürk ve Fırat Develioğlu adaylıklarını açıklamıştı. Bu 3 adayın dışında Burak Elmas'ın da yeniden aday olabileceği konuşulurken, Dursun Özbek'in aday olabileceği iddia edildi.

Haberin Devamı

ÖZBEK'TEN ADAYLIK KARARI
Galatasaray’da eski başkan Dursun Özbek’in camiayı birleştirme hamlesi şimdilik sonuçsuz kaldı. İki başkan adayı Metin Öztük ve Eşref Hamamcıoğlu’nun yanısıra camianın önemli isimleri ile dün toplantılar yaparak “Birlik beraberlik” girişiminde bulunan Özbek istediği sonucu alamadı.

Metin Öztürk’ün bu adıma olumlu yanıt vermesine karşı Eşref Hamamcıoğlu’nun olumsuz yaklaşımı nedeniyle sürecin tıkandı belirtildi. İki başkan adayına saygı duyan ve onlarla beraber ortak adım atmak isteyen Dursun Özbek’in bu nedenle adaylığı için uygun şartların oluşmadığı bildirildi.

TOPLANTI YAPTI
Özbek kendisine ait otelde dün akşam başkan adayları Metin Öztürk ve Eşref Hamamcıoğlu’nun yanısıra Erden Timur ve Cemal Özgörkey ile toplantı yaptı. Önceki gün basketbol maçını da izleyen ve taraftardan büyük ilgi gördü.

GALATASARAY'IN 36. BAŞKANI
2014 senesinde Duygun Yarsuvat'ın başkanlığında Galatasaray SK Yönetim Kurulu'na seçildi ve başkan yardımcısı oldu. 23 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleştirilen Galatasaray Spor Kulübü Olağan Seçim Genel Kurul Toplantısı sonucunda aldığı 2800 oyla Galatasaray'ın 36. Başkanı olmuştur. Kulüpler Birliği Vakfı'nın 11 Ağustos 2017 tarihinde yapmış olduğu toplantıda Kulüpler Birliği Başkanı seçildi. 20 Ocak 2018 tarihinde düzenlenmiş olan Galatasaray Spor Kulübü Olağanüstü Seçim Genel Kurulu'nda rakibi Mustafa Cengiz'e kaybetti.

Haberin Devamı