Fenerbahçe Canlı yayında açıkladı! Zaha'nın Fenerbahçe'yi bekletme nedeni ortaya çıktı

Canlı yayında açıkladı! Zaha'nın Fenerbahçe'yi bekletme nedeni ortaya çıktı

19.07.2023 - 16:26 | Son Güncellenme:

Transferin hızlı takımı Fenerbahçe, bombaları art arda açıklarken sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Milliyet Gazetesi Fenerbahçe muhabiri Senad Ok da sarı-lacivertlilerde yaşanan transfer gelişmelerini canlı yayında açıkladı. İşte detaylar...

Ryan Kent, Dusan Tadic, Umut Nayir, Edin Dzeko, Sebastian Szymanski, Alexander Djiku ve en son Becao'yu kadrosuna katan Fenerbahçe transferde hız kesmiyor.

Haberin Devamı

Milliyet'in Fenerbahçe muhabiri Senad Ok da sarı-lacivertli ekipteki son gelişmeleri açıkladı. Nergis Aşkın'ın sorularını yanıtlayan Senad Ok, Fenerbahçe'nin bitirmek üzere olduğu isimleri duyuruken, Zaha transferindeki gelişmelere de değindi.

Senad Ok'un açıklamaları şu şekilde:

'ŞAMPİYONLUĞA İHTİYACI VAR'

"Başkan Ali Koç 6. senesine giriyor, bu süreçte birçok şey yaptı. İşte oyuncu aldı, sattı, borçlarla alakalı birçok katkı sağladı ama şampiyonluk olmayınca bunların çoğu etkili olmuyor insanların üzerinde. Dolayısıyla hem kulübün hem de taraftarların şampiyonluğa ihtiyacı var. Şampiyonluk da kusursuza yakın bir kadro kurarak geliyor."

'TADIC, ALİ KOÇ'UN TRANSFERİ'

"Dusan Tadic aslında Başkan Ali Koç'un transferi. Böyle bir gündem yokken Tadic'in boşa çıkmasıyla başkan İsmail Kartal'la görüşüp transferi gerçekleştiriyor."

Haberin Devamı

Canlı yayında açıkladı Zahanın Fenerbahçeyi bekletme nedeni ortaya çıktı

 

'AYRILMA İHTİMALİ YÜKSEK'

"Attila Szalai'nin ayrılma ihtimali yüksek. Ciddi talipleri var. Transferin bitimine daha çok süre var, henüz Temmuz'un ortasındayız., ben hala gelebilecek oyuncular olduğunu düşünüyorum."

'LİVAKOVİC'İN BİTMESİNİ BEKLİYORUM'

"Kaleci konusunda Livakovic'in bitmesini bekliyorum. Fenerbahçe'nin çok uzun süredir gündeminde olan bir futbolcu. Livakovic niye alınıyor? Yerli kontenjanı için bir dezavantaj yaratabilir. Ama şunu biliyoruz Altay oldu da hatalı bir gol yedi, o sezon bitmez yani. Çünkü kredisi çok az Altay'ın. Altay yetersiz bir kaleci değil ama şu an bu baskıyı kaldıramıyor."

'EN ÖNEMLİ İSİM OLACAK'

"Zaha transferini en çok hoca istiyor. Zaten bu kadar beklenmesinin sebeplerinden biri de hocanın çok istemesi. Hoca bu kadar istemese bu defter çoktan kapanmıştı, Fenerbahçe bu kadar beklemezdi. Hocanın sistemindeki en önemli isim Zaha olacak. Zaha, İsmail Kartal için olmazsa olmazlardan biri. Henüz biten bir durum yok, olumsuz giden bir şey yok. Zaha, Premier Lig'in üst takımlarından 'teklif alabilir miyim?' diye düşünüyor."

Canlı yayında açıkladı Zahanın Fenerbahçeyi bekletme nedeni ortaya çıktı

'MERT MÜLDÜR GÜNDEMDE'

"Livakovic geldikten sonra da bir yerli futbolcu sıkıntısı var. 3 oyuncu oynatmanız lazım, Ferdi garanti ama ondan sonra kimin kadroya gireceği konusu zor. Mert Müldür'ün transferi bu açıdan gündemde."

Haberin Devamı

'SOL BEK KESİNLİKLE ALINMAK İSTENİYOR'

"Bir sol bek kesinlikle alınmak isteniyor çünkü Oosterwolde'nin yedeği yok. Mert Müldür gelirse Ferdi sol kanada geçebilir. Hala baya bir gündem var. Gelen olacak, giden olacak."

'MERT HAKAN'A ÇOK TALİP VAR'

"Mert Hakan'a çok talip var. Gidiyor mu? Ben gitme ihtimalini çok yüksek görmüyorum. Sebebi de İsmail hoca döneminde yıldızı parlamıştı. Ayrıca yerli oyuncu açısından gerçek 8 numaralardan biri. Süper Lig'den teklifler var."

Canlı yayında açıkladı Zahanın Fenerbahçeyi bekletme nedeni ortaya çıktı

'BEŞİKTAŞ'IN HATASI VAR'

"Tadic transferinde Beşiktaş zaman kaybedince Fenerbahçe işi bitirdi. Tadic fırsat oyuncusudur, boşta kalmaz. Burada Beşiktaş'ın büyük hatası var. 1-2 günde bitirmesi lazımdı o işi. Tadic'in menajeri Frey'in de menajeriydi, Başkan Ali Koç'un iyi ilişkileri var. Fenerbahçe hızlı davrandı, Tadic'in ayağına uçağı gönderdi, masaya oturdu ve işi bitirdiler. Transferin özeti bu."

'İSMAİL YÜKSEK İYİ BİR OYUNCU AMA...'

Haberin Devamı

"İsmail Yüksek, 3 yerli kuralı gereği oynayabilecek oyunculardan biri. İsmail iyi bir oyuncu ama zaman zaman top kayıpları oluyor. Topu oyuna sokarken minimum kayıpla oynaması gerekiyor. Yoksa fiziksel açıdan topu kesmesi, topu kapması bunlar gayet iyi."

'ROSSİ GİDECEKLER ARASINDA İLK SIRADA'

"Rossi gidecekler arasında ilk sırada. ABD'den teklifler var. Joao Pedro gönderilmesi düşünülen oyunculardan birisi. Arao, Gustavo Henrique... Bu oyuncuların hepsine talipler var. Fenerbahçe gönderirken çok zorlanmayacak. Fenerbahçe'nin birçok oyuncusuna talip var. Serdar Dursun'a, Mert Hakan'a da talipler var."

Canlı yayında açıkladı Zahanın Fenerbahçeyi bekletme nedeni ortaya çıktı

BARTUĞ ELMAZ TRANSFERİ

"Bartuğ Elmaz da enteresan bir transfer. Başkanın son senesi, aday olur olmaz bilmiyorum ama buna rağmen Fenerbahçe'nin geleceği için hamleler yapıyor. Bu transferin de resmileşmesini bekliyorum."

ALTAY BAYINDIR'IN SÖZLEŞMESİNDEKİ ÖZEL MADDE

"Altay Bayındır, Fenerbahçe'yle sözleşme yenilerken serbest oyuncu statüsündeydi. Bu nedenle sözleşmesinde çıkış maddesi düşük tutuldu. Altay'ı Avrupa'dan kulüpler de istiyordu buna rağmen Fenerbahçe'ye imzayı attı. Olur da Altay başka bir takıma giderse elde edilen gelirin bir bölümü Altay'a verilecek."

Haberin Devamı