Fenerbahçe Canlı yayında Fenerbahçe'nin anlaştığı oyuncuyu açıkladı! 'İsmail Kartal çok istiyor'

Canlı yayında Fenerbahçe'nin anlaştığı oyuncuyu açıkladı! 'İsmail Kartal çok istiyor'

24.08.2023 - 14:24 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Süper Lig'de Gaziantep FK ve Samsunspor'u yenerek 2'de 2 yaptı. Milliyet Gazetesi muhabiri Senad Ok, bu akşam Konferans Ligi'nde Twente ile karşılaşacak sarı-lacivertli takımdaki son gelişmeleri aktardı.

Fenerbahçe Trendyol Süper Lig'e iyi bir başlangıç yaptı. Sarı-lacivertli takım Gaziantep FK'nın ardından Samsunspor engelini de aşarak liderlik koltuğuna oturdu. Milliyet Gazetesi muhabiri Senad Ok, Konferans Ligi'nde bu akşam Twente'yi konuk edecek sarı-lacivertli takımdaki sıcak transfer gelişmelerini Skorer TV canlı yayında aktardı.

Haberin Devamı

İşte Senad Ok'un sözleri:

'DZEKO BÜYÜK MARKA'

"Edin Dzeko'nun Skorer TV'deki röportajını her zaman açıp izleyebilirsiniz. Röportajda doğallığı yakaladık. Geri dönüşler de gayet iyiydi. Hayatla ilgili açıklamaları var. Her zaman izleyebilirsiniz. Güncel açıklamaların dışında, bu adam kimdir, ne yer, ne içer, futbola nasıl başlamış, nerede kırılma yaşamış? Bunları sormayı çalıştık. Edin Dzeko büyük bir marka. Bir ülkenin simgesi olarak önemli bir spor figürü. Manchester City ve Wolfsburg'ta şampiyonluk yaşadı. Gol kralı oldu.

Canlı yayında Fenerbahçenin anlaştığı oyuncuyu açıkladı İsmail Kartal çok istiyor

'ALTAY'IN AVRUPA HEDEFİ VARDI'

Altay Bayındır'ın bir Avrupa hedefi vardı. Avrupa'ya uygun bir fiyatla çıkacağı mukavele yaptı. Ameliyat oldu, sakatlığı ile ilgili sıkıntıyı da atlattı. Dolayısıyla Manchester United'a ikinci kaleci olarak gitme ihtimale çok yüksek. Allah yolunu açık etsin. Bu işler tecrübe işi. Düştüğün yerden kalkacaksın. Buralar çok zor elde edilen yerler. Volkan Demirel ve Rüştü bu yeri çok zor elde etti. Ancak Altay Ankaragücü'ndeki performansından sonra bu yeri kolay elde etti. Kendini sorgular, öz eleştiri yapar. Hala yaşı genç.

Haberin Devamı

'BURADA AVRUPA'YA GÖRE HER ŞEY FARKLI'

Aykut hocaya 2018'de sormuştum. Bana "Seneye transfer yapılmasa bile bu takım şampiyon olur" demişti. 2018'de Başkan Ali Koç tecrübesizdi. İdealleri vardı. Bu ligde şampiyon olmak, İspanya, İngiltere ve Almanya'ya benzemiyor. Burada trafiğin akışı, her şey farklı. Buranın kendi metodu var. Farklı sosyolojik ve kültürel yapılarda seyircilerimiz var. Yüzde 30-40 oradan alırsın.

Canlı yayında Fenerbahçenin anlaştığı oyuncuyu açıkladı İsmail Kartal çok istiyor

'OSAYI SAĞ BEKTE OYNAR'

Fenerbahçe'de Twente maçı öncesi Osayi Samuel'in sakatlığının iyileşmesi nedeniyle kadro değişikliği yapıldı. Osayi sağ bekte, Ferdi Kadıoğlu solda oynar. Oosterwolde'nin daha zamana ihtiyacı var. Yedek kulübesinde oturur.

'LIVAKOVIC HEM İYİ KALECİ HEM DE İYİ BİR LİDER'

Livakovic'le Muslera'yı kıyaslamak doğru değil. Livakovic normal performansını sergilesin, Fenerbahçe taraftarına kalede Courtouis var gibi gelecektir. Altay iyi değildi. İrfan Can Eğribayat kalede kaplan duruyordu. Hata da yapsa, duruşu konsantre, tetikte. Altay'ın duruşunda sıkıntı vardı. Futboldan biraz anlayan bunu görüyordu. Livakovic Dinamo Zagreb'in kaptanı. Bunlar simge isimler. Hırvatistan demek Dinamo Zagreb demek. İyi kalecinin olmasının yanı sıra iyi bir lider.

Haberin Devamı

Canlı yayında Fenerbahçenin anlaştığı oyuncuyu açıkladı İsmail Kartal çok istiyor

'TRANSFERİ 6-7 AYLIK SÜREÇ'

Ortalama 7'lik oynasın yeter. Yenmeyecek golleri yemediği takdirde problem yok. Muslera dün gece 1-0 iken önemli bir kurtarış yaptı. 2-0 olsa farklı yere gidebilirdi maç. Kaleci kritik anda kritik kurtarış yapacak. Bu nedenle Livakovic'i önemli bir hamle olarak görüyorum. Transferi 6-7 aylık süreç. Dinamo Zagreb tok satıcı. Buradan oyuncu transfer etmek çok zor. Yetiştirici olarak Ajax'ın bile kapısından beklediği kulüp Dinamo Zagreb. Hayırlı uğurlu olsun. İyi başlarsa iyi gider.

'KOLAY UYUM SAĞLAR'

Miha Zajc, Livakovic, Tadic ve Edin Dzeko aynı dili konuşuyorlar. Livakovic kolay uyum sağlar. Kendi ülkenin vatandaşını bulmak kendini daha iyi hissettirir.

'MAÇLARIN ERTELENMESİ İDEAL DEĞİL, AMA DOĞRU KARAR'

Haberin Devamı

İdeali bu değil ama Avrupa kupalarında mücadele eden takımların maçlarının ertelenmesi doğru karar. Ülke puanı için kısa vadede takımlarımıza destek olmamız lazım.

Canlı yayında Fenerbahçenin anlaştığı oyuncuyu açıkladı İsmail Kartal çok istiyor

'KARTAL, KRUNIC'İ İSTİYOR, OYUNCU İLE ANLAŞMA TAMAM'

Teknik direktör İsmail Kartal, Milan'da forma giyen Krunic'i istiyor. Hoca istediği için bu transfer yüzde 51 olur. Çünkü bu sene Fenerbahçe yönetimi her türlü fedakarlığı yaptı. Yine yapacaktır. Oyuncu ile anlaştılar. Geriye kulübü ikna etmek kalıyor. Onu da bekleyip görmek lazım. Oraya daha defansif, fizikli oyuncu alınması planlanıyor.

'BATSHUAYI VE PERES'E TEKLİFLER VAR'

Krunic olmazsa onun muadili bir oyuncu transfer edilir. Eylül ayında belki bir fırsat transferi olabilir. Batshuayi'ye teklifler var. Batshuayi gidip yerine başka bir golcü gelebilir. Luan Peres gidebilir ona da teklifler var."