Milli Takım Cedi Osman'dan Hidayet Türkoğlu'na cevap! 'Ben milli formayı reddetmedim'

Cedi Osman'dan Hidayet Türkoğlu'na cevap! 'Ben milli formayı reddetmedim'

18.10.2023 - 20:38 | Son Güncellenme:

NBA ekiplerinden San Antonio Spurs'te forma giyen milli basketbolcu Cedi Osman, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu'nun açıklamalarına cevap verdi.

Cedi Osmandan Hidayet Türkoğluna cevap Ben milli formayı reddetmedim

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu'nun açıklamalarının ardından milli basketbolcu Cedi Osman bir açıklama yaptı. Sosyal medya hesabından bir mesaj paylaşan Cedi Osman şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

"Dünyanın çok daha önemli konularla, acılarla imtihan edildiği günlerde, kişisel bir konuyla ilgili sizleri meşgul etmek istemezdim. Formasını hayatım boyunca gururla taşıdığım Milli Takım'ın bir tartışma konusu olmasından derin bir üzüntü duyuyorum. Tam da bu yüzden gerçeklerin bilinmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu güne kadar tüm kategorilerde 178 kez milli formayı giydim. Yaşananlar ne olursa olsun, görev verildiğinde elimden gelenin en iyisini yapmaya gayret ettim."

A Milli Basketbol Takımı kadrosu açıklanmadan önce TBF'den izin istediğini belirten Cedi Osman, "Son 6 sezonu NBA'de olmak üzere 10 senedir en üst seviyede basketbol oynuyorum. Bu sene, yılların verdiği mental ve fiziksel yorgunluğun artık sağlığımı da etkilediğini fark etmeye başladım. 2 Haziran 2023 tarihinde, kimseyi mağdur etmemek adına, milli takım kadrosu açıklanmadan önce federasyon yetkilileriyle bir araya gelip, bu seneki FIBA Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası'ndan izin istedim" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu ve milli takım yetkililerinin talebini olumlu karşıladığını vurgulayan Cedi Osman, "Bu dönemi dinlenerek ve rehabilite olarak geçirmek istediğimi söyledim. Toplantıda federasyon başkanımız Hidayet Türkoğlu ve milli takım yetkililerimiz de vardı. Kendileri de konuya olumlu şekilde yaklaştı, onay verdi, hatta oluşabilecek olumsuz bir algıya karşı beni korumak istediklerini de belirttiler" ifadelerini kullandı.

Cedi Osman son olarak şu açıklamayı yaptı: "Ben milli formayı reddetmedim. Benim için ay-yıldızlı formadan daha değerli bir forma yoktur ama kimsenin de beni kamuoyunun önüne atmasına izin vermem. Hakkımda yapılan suçlamaları asla kabul etmediğimi ve gerçekleri söylemeye devam edeceğimi bilmenizi isterim."

HİDAYET TÜRKOĞLU: MİLLİ TAKIMDA OYNAMAK İSTEMEDİĞİNİ SÖYLEDİ

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Cedi Osman'la ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Cedi Osman yazın ve ekibimizle görüştü. Milli takımda oynamak istemediğini söyledi. Kimseyi buraya zorla ya da isteksiz olarak milli takıma gelmesini sağlayamayız. Bu soruyu bizden çok Cedi'ye veya diğer arkadaşlara sormanız gerekir. Hiçbir sakatlığı olmayıp, milli takımda neden oynamak istemediklerini onlar bilir. Bizim sorumluluğumuz en iyi 12 kişiyi belirlemek içindir. Gerek 2 devşirme arkadaşımız, gerek de Cedi'nin olmaması bizi kadro anlamında eksik noktaya getirmiştir ama fırsatlar yeni genç arkadaşlara doğmuştur."

Haberin Devamı