Şampiyonlar Ligi Chelsea'de Frank Lampard rövanş maçı için umutlu: Özel bir geri dönüş yapabiliriz

Chelsea'de Frank Lampard rövanş maçı için umutlu: Özel bir geri dönüş yapabiliriz

13.04.2023 - 14:22 | Son Güncellenme:

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final karşılaşmasında Chelsea, Real Madrid' 2-0 yenildi. Teknik direktör Lampard maçın ardından açıklamalarda bulundu.

Chelseade Frank Lampard rövanş maçı için umutlu: Özel bir geri dönüş yapabiliriz

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk mücadelesinde Real Madrid ile Chelsea karşı karşıya geldi. Santiago Bernabeu'da oynanan karşılaşmayı Real Madrid 2-0 kazanarak İngiltere'ye avantajlı gitmeyi garantiledi.

Haberin Devamı

MAÇTAN DAKİKALAR
22'nci dakikada Benzema ile öne geçen Real Madrid, ilk yarıyı 1-0 önde kapadı. İkinci yarıda ise Chelsea'den Ben Chilwell, 59'uncu dakikada direkt kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. 74'üncü dakikada Marco Asensio'nun golüyle durumu 2-0'a getiren Real Madrid, sahadan 2-0 galip ayrıldı.

30 YIL SONRA BİR İLK
Teknik direktör değişikliğinin ardından kötü sonuçlar almaya devam eden Chelsea, 30 yıl sonra ilk kez 4 resmi maçta üst üste gol atamadı.

'TAKIMDA ÖZGÜVEN EKSİKLİĞİ VAR'
Maçın ardından konuşan Lampard, rövanş maçında geri dönüş yapabileceklerini şu sözlerle dile getirdi: "Son yarım saatte 10 kişiyle oynayarak iyi ruhumuz vardı, onlara fazla şans tanımadık. Bu yüzden takımımın 10 kişiyle yaptıklarından dolayı gurur duyuyorum. Gösterdiğimiz ruh ve kendimizie ait yarattığımız şanlarımız nedeniyle 10 adamımız varken bizi oyup çıkardıklarını düşünmüyorum. Kendi şansımız vardı, Joao, Raheem ve Mason'ın şutu. Bunlardan biri olsaydı her şey çok farklı görünürdü. Takımda biraz özgüven eksikliği var. Oyuncuların ne kadar iyi ve kaliteli olduklarının farkına varmaları gerekiyor. Real Madrid mükemmel bir takım ama Stamford Brdige'de özel bir geri dönüş yapabiliriz, inanıyorum."

Haberin Devamı

'90 DAKİKAMIZ VAR'
Rövanş maçını çevirebilecekleri güçte olduğunu söyleyen Lampard, "İkinci maçta 90 dakikalık uzun bir futbol oynayacağız ve yaklaşımımızın dengeli olması gerekecek. Hücum tehditleri nedeniyle Real Madrid'e karşı dengesiz oynayacağımızı düşünmüyorum ama aynı zamanda oyunumuzda ekstra bir hücum aciliyeti olması gerekecek. Taraftarlar yardımcı olacak, atmosfer yardımcı olacak ama bu arada bizim işimiz de oyunu döndürmek için elimizden geldiğinde takımı hazırlamak, ama bunu denemek için 90 dakikamız var." dedi.

Rövanş karşılaşması, 18 Nisan Salı günü 22.00'de Stamford Bridge'de oynanacak.

Yazarlar