Dünyadan Futbol Cristiano Ronaldo'ya Suudi Arabistan'da büyük şok! 'Bu bir suç sınır dışı edilmeli'

Cristiano Ronaldo'ya Suudi Arabistan'da büyük şok! 'Bu bir suç sınır dışı edilmeli'

20.04.2023 - 18:38 | Son Güncellenme:

Suudi Arabistan ligi ekiplerinden Al Nassr'da forma giyen Cristiano Ronaldo'nun başı büyük dertte. Portekizli süperstar, Al Nassr'ın ezeli rakibi Al Hilal ile yaptığı karşılaşmanın ardından Al Hilal taraftarlarına yönelik yaptığı hareketler sebebiyle tartışmaların ortasında kaldı. Ronaldo hakkında bakanlığa dilekçe yazılarak yıldız oyuncunun sınır dışı edilmesi talep edilecek.

Cristiano Ronaldoya Suudi Arabistanda büyük şok Bu bir suç sınır dışı edilmeli

Katar'da düzenlenen Dünya Kupası'nın ardından sürpriz bir tercih yaparak Suudi Arabistan ligi ekiplerinden Al Nassr'a transfer olan Ronaldo bu kez golleriyle değil yaptığı skandal bir hareketle gündeme geldi. Portekizli yıldız Al Nassr'ın Al Hilal ile yaptığı karşılaşmanın ardından rakip takım taraftarına yaptığı hareket nedeniyle eleştirilerin ortasında kaldı. Bakanlığa dilekçe yazılarak Portekizli yıldızın sınır dışı edilmesi talep edilecek. İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

SUUDİ ARABİSTAN'DA KENDİNİ BULDU

Manchester United'da menajer Erik ten Hag ile yıldızı barışmayan Cristiano Ronaldo, Katar'da düzenlenen Dünya Kupası'ndan sonra Suudi Arabistan ligi ekiplerinden Al Nassr'ın yolunu tutmuştu. Messi'nin Dünya Kupası zaferi sonrası Ronaldo'nun Suudi Arabistan'a transfer olması büyük eleştirilere neden olmuştu.

Portekizli yıldız Al Nassr formasıyla lig, kupa ve kral kupasında toplamda 13 kez forma giyerken 11 gol atıp 2 asist yaptı. Ronaldo, Portekiz Milli Takımı ile Avrupa Futbol Şampiyonası eleme gruplarına da hızlı başladı. Dünyaca ünlü yıldız, Portekiz Milli Takımı ile Liechtenstein ve Lüksemburg'a karşı toplamda 4 gol atarak Dünya Kupası'nın kötü izlerini sildi.

Haberin Devamı

Cristiano Ronaldoya Suudi Arabistanda büyük şok Bu bir suç sınır dışı edilmeli

DERBİDE AL HILAL'E KAYBETTİLER

Suudi Arabistan liginin en büyük derbisi olarak bilinen Al Hilal - Al Nassr karşılaşmasında gülen taraf Al Hilal oldu. Ev sahibi ekip Ighalo'nun penaltıdan bulduğu gollerle karşılaşmayı 2-0 kazanmayı bildi. Ronaldo'nun karşılaşmadaki gergin halleri ise dikkatlerden kaçmadı. 

Al Nassr'ın yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo, orta sahadaki top kapma mücadelesinde rakibine adeta boynundan sarılarak yere serdi. Rakibine sırtından yapıştıktan sonra boynunu kavrayıp sert şekilde yere düşüren Ronaldo, hiçbir şey olmamış gibi olay yerini terk etti. Maçın hakemi yıldız futbolcuya bu pozisyondan sonra sarı kart gösterdi.

Cristiano Ronaldo'nun rakibine sert bir şekilde yaptığı faul sonrası Al Hilal takımı, hakemin sadece sarı kart göstermesine yoğun itirazda bulundu. Fakat maçın hakemi kararından geri dönmedi.

Cristiano Ronaldoya Suudi Arabistanda büyük şok Bu bir suç sınır dışı edilmeli

MAÇ SONU AL HILAL TARAFTARLARINA SKANDAL HAREKET

Al Hilal - Al Nassr karşılaşmasının ardından Al Hilal taraftarları çıkış tüneline doğru yürüyen Ronaldo'ya 'Messi' tezahüratları yaptı. Ronaldo ise yapılan tezahüratlara çok sinirlendi ve  kasığını tutuyormuş gibi yaptı. Ronaldo'nun bu hareketi Suudi Arabistan'da büyük tepkilere neden oldu.

RONALDO İÇİN SINIR DIŞI BAŞVURUSU

Cenova Üniversitesi'nde profesör, Birleşmiş Milletler Uluslararası Ticaret Hukuku Komisyonu tahkim merkezleri nezdinde akredite danışman ve uluslararası ticari hakem olan Nouf bin Ahmed, Ronaldo'nun Al Hilal taraftarlarına karşı yaptığı hareketin Suudi Arabistan yasalarına ters düştüğünü ve Portekizli yıldızın sınır dışı edilmesi gerektiğini belirtti.

Haberin Devamı

Nouf bin Ahmed, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Sporu takip etmiyorum. Al Hilal seyircisi Cristiano'yu kışkırtsa da onlara nasıl cevap vereceğini bilmiyordu. Cristiano'nun davranışı bir suçtur. Bir yabancı tarafından işlenmesi halinde tutuklanma ve sınır dışı edilme için gerekli suçlardan biri olan alenen uygunsuz bir eylem. Bu konuda Kamu Bakanlığı'na bir dilekçe sunacağız." ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan haber ajansının aktardığı bilgilere göre ise Cristiano Ronaldo  "maç sırasında cinsel organına darbe aldığı" için bu hareketi yaptı.

Cristiano Ronaldoya Suudi Arabistanda büyük şok Bu bir suç sınır dışı edilmeli

"RONALDO SINIR DIŞI EDİLSİN"

Görüntünün sosyal medyada viral olmasının ardından Suudi Arabistan kamuoyu, Ronaldo'ya oldukça tepkiliydi. İslam dünyasının Ramazan ayında olması, Portekizli yıldızın bu hareketinin daha büyük tepki almasına neden oldu.

Haberin Devamı

Taraftarlar, Ronaldo'nun bu hareketini sosyal medyada yorumlarken oldukça agresifti. Hatta bazıları, Portekizlinin sınır dışı edilmesini bile talep etti.

İşte Arap taraftarlardan bazılarının yorumları:

"Ceza almazsa dünya çapında bir skandal olur."

"Bu tacizci sınır dışı edilmeli. Bizim insanımızın, kırmızı çizgimizdir."

"Ahlaksız bir hareketti. Sizden, beklediğimiz kararı istiyoruz. Suudi futbolunun itibarına, Ramazan ayının kutsallığına ve toplumun üzerinde durduğu ahlaka olan ilginizi biliyoruz."

Cristiano Ronaldoya Suudi Arabistanda büyük şok Bu bir suç sınır dışı edilmeli

Yazarlar