Voleybol Daniele Santarelli fırtınası! Filenin Sultanları'nın bileği bükülmüyor

Daniele Santarelli fırtınası! Filenin Sultanları'nın bileği bükülmüyor

23.09.2023 - 19:05 | Son Güncellenme:

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları vizesini aldı. Dünya sıralamasında 2024 Mayıs'a kadar bir numarayı garantileyen Filenin Sultanları'nda Daniele Santarelli'nin performansı dikkat çekti.

Daniele Santarelli fırtınası Filenin Sultanlarının bileği bükülmüyor

2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri'nde grubunda şov yapan Filenin Sultanları'nda başantrenör Daniele Santarelli ile birlikte kazanılan başarılar damga vurdu. İtalyan çalıştırıcının göreve gelmesinin ardından inanılmaz bir form grafiği yakalayan A Milli Kadın Voleybol Takımı dikkat çeken başarılara imza attı.

Haberin Devamı

Daniele Santarelli ile birlikte küllerinden doğan ay-yıldızlılar, dünya sıralamasında zirveyi çok sevdi. İşte ayrıntılar...

GUIDETTI YERİNE SANTARELLI

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nda uzun yıllar devam eden Giovanni Guidetti döneminin sona ermesinin ardından göreve Daniele Santarelli getirildi. A Milli Kadın Voleybol Takımı'nda göreve başladığı dönemde imza töreninde konuşan İtalyan başantrenör şu ifadeleri kullanmıştı:

"A Milli Kadın Takımı bu zamana kadar bir şampiyonluk kazanmadı. Burada çok fazla potansiyel olduğunu düşünüyorum. Bunu ortaya çıkarmak için şu anda doğru yerde olduğumu biliyorum. Umuyorum ki bunu birlikte yapabiliriz."

MİLLETLER LİGİ'NDE ŞAMPİYONLUK GELDİ

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Daniele Santarelli ile birlikte ilk başarını Milletler Ligi'nde kazandı. Filenin Sultanları, ABD'de düzenlenen organizasyonun finalinde Çin engelini 3-1'le geçti ve tarihinde ilk kez Milletler Ligi şampiyonu oldu.

Haberin Devamı

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nda Melissa Vargas, Milletler Ligi finallerinin en iyi oyuncusu (MVP) seçildi. Organizasyonun rüya takımında ise Filenin Sultanları'ndan üç isim yer aldı:

Zehra Güneş - En iyi blok yapan orta oyuncu
Gizem Örge - En iyi libero
Melissa Vargas - En iyi pasör çaprazı

Daniele Santarelli fırtınası Filenin Sultanlarının bileği bükülmüyor

AVRUPA ŞAMPİYONU OLDUK

Filenin Sultanları, Belçika'nın ev sahipliğindeki 2023 CEV Avrupa Şampiyonası'nın finalinde Sırbistan ile karşı karşıya geldi. A Milli Kadın Voleybol Takımı heyecan dolu maçta rakibini 3-2 devirdi ve Avrupa şampiyonu oldu.

Avrupa Şampiyonası'nın en değerli oyuncusu A Milli Kadın Voleybol Takımı'ndan Melissa Vargas seçildi.

Daniele Santarelli fırtınası Filenin Sultanlarının bileği bükülmüyor

OLİMPİYAT VİZESİ ALDIK

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Japonya'nın ev sahipliğindeki 2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri'nde grup aşamasında olimpiyat kotası almayı garantiledi. Ay-yıldızlılar, ev sahibi Japonya'yı 3-1'lik skorla mağlup etti ve galibiyet serisini 21 maça çıkardı.

Daniele Santarelli fırtınası Filenin Sultanlarının bileği bükülmüyor

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın 21 maçlık galibiyet serisi dünya sıralamasında zirvedeki yerini korumasını beraberinde getirdi. Filenin Sultanları, 2024 Mayıs ayına kadar dünya sıralamasında zirvede yer almayı garantiledi.

Haberin Devamı