Diğer Dennis Rodman'dan Brittney Griner hamlesi! ABD'den Putin'e büyük teklif

Dennis Rodman'dan Brittney Griner hamlesi! ABD'den Putin'e büyük teklif

23.08.2022 - 10:17 | Son Güncellenme:

Eski basketbolcu Dennis Rodman, Rusya'da mahkum edilen ABD'li kadın basketbolcu Brittney Griner'ı kurtarmak için devreye girdi. ABD, Brittney Griner için Rusya'ya büyük bir teklifte bulundu.

Dennis Rodmandan Brittney Griner hamlesi ABDden Putine büyük teklif

NBA'in unutulmaz basketbolcularından Dennis Rodman, son yıllarda politik tavırlarıyla dikkat çekiyor. Özellikle Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un ile yakınlığı tüm dünyada gündeme oturan Rodman bu kez Rusya'da mahkum edilen ABD'li kadın basketbolcu Brittney Griner'ın kurtartılması için devreye girdi.

Haberin Devamı

Dennis Rodman, Rusya'da hapsedilen basketbolcu için kişisel olarak Rusya'ya gitmeye hazırlanıyor. NBC'ye göre Rodman, Washington'daki bir atletik giyim etkinliğinde, Brittney Griner için Rusya'ya gitmek istediğini ifade etti. Rodman Seyahat planları hakkında daha fazla bilgi vermedi.

Dennis Rodmandan Brittney Griner hamlesi ABDden Putine büyük teklif

SON YILLARDA POLİTİK TAVIRLARIYLA DİKKAT ÇEKİYOR

Rodman, uluslararası politikaya yaptığı tartışmalı girişlerle tanındı. Son yıllarda Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile bir dostluk geliştirdi ve uluslararası olarak izole edilmiş ülkeye birkaç kez seyahat etti. 2018 yılında o zamanki ABD Başkanı Donald Trump Kim'in buluşmasına da aracı olmuştu.

Rodman, geçmişte Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında da olumlu konuşmuştu. 2014'te Moskova'da görüştükten sonra Putin'i "oldukça havalı" olarak nitelendirmişti.

Haberin Devamı

Dennis Rodmandan Brittney Griner hamlesi ABDden Putine büyük teklif

ABD'DEN RUSYA'YA BÜYÜK TEKLİF

AFP'ye konuşan üst düzey bir ABD'li yetkili, Washington'un Rusya'ya büyük bir teklifte bulunduğunu açıkladı. Üst düzey ABD'li yetkili "Yerleşik kanallar aracılığıyla müzakereler dışında herhangi bir şey, tahliyeyi güvence altına alma çabalarını karmaşıklaştırabilir ve engelleyebilir” dedi.

Dennis Rodmandan Brittney Griner hamlesi ABDden Putine büyük teklif

NE OLMUŞTU?

Uyuşturucu bulundurmaktan mahkemece suçlu bulunan Brittney Griner, yargıç Anna Sotnikova'ya yaptığı son çağrıda affedilmesini istedi. Sotnikova, Griner'in suçlu olduğunun savcılık makamı tarafından kanıtlandığını belirterek 9 yıl hapis cezası verdi. İki kez ABD Olimpiyat şampiyonu olan ve WNBA takımlarından Phoenix Mercury'de sekiz kez All-Star seçilen 31 yaşındaki Griner, Moskova'ya uçarken yasaları çiğnemek gibi bir niyeti olmadığını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, temmuz ayı sonunda yaptığı açıklamada, Rusya’da tutuklu bulunan ABD vatandaşlarının iadesi için Moskova’ya “önemli bir teklif hazırladıklarını” ve yakın zamanda bu konuda Rusya Dışişleri Baklanı Sergei Lavrov ile görüşeceklerini belirtmişti. 

ABD’nin Brittney Griner ve Paul Whelan'a karşılık ABD’de tutuklu bulunan Rus silah tüccarı Viktor Bout'u takas edebileceğine ilişkin basında iddialar yer almıştı. 

Haberin Devamı

Dennis Rodmandan Brittney Griner hamlesi ABDden Putine büyük teklif

Amerikan Kadınlar Basketbol Ligi'nde (WNBA) Phoenix Mercury'nin, WNBA'e ara verilen dönemde ise Rus kulübü UMMC Ekaterinburg'un formasını giyen 31 yaşındaki Griner'ın, bu yılın şubat ayında Rusya'nın başkenti Moskova'daki Sheremetyevo Havalimanı'nda gerçekleştirilen aramada, bavulunda kenevirden elde edilen yağ bulunduğu Rusya Federal Gümrük Servisi'nce duyurulmuştu.

Phoenix Mercury formasıyla 2014'te WNBA şampiyonu olan, 7 kez all-star seçilen Griner, UMMC Ekaterinburg formasıyla da 4 FIBA Kadınlar Avrupa Ligi ve 3 Rusya ligi şampiyonluğu yaşadı.

Yazarlar