Fenerbahçe Fenerbahçe tribünlerine Younes Belhanda ve Henry Onyekuru'dan olay hareket

Fenerbahçe tribünlerine Younes Belhanda ve Henry Onyekuru'dan olay hareket

22.08.2022 - 23:59 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 3'üncü haftasında Fenerbahçe, Adana Demirspor'la karşı karşıya geldi. Zorlu müsabakada ilk yarıda VAR'ın uyarısının ardından gelen penaltı kararı Younes Belhanda'yı çok sinirlendirdi. Galatasaray'da uzun yıllar forma giyen Younes Belhanda ve Henry Onyekuru'nun tribünlere yaptığı hareketler gerilime sebep verdi.

Fenerbahçe tribünlerine Younes Belhanda ve Henry Onyekurudan olay hareket

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 3'üncü haftasında Adana Demirspor'u konuk etti. Heyecan dolu karşılaşmanın ilk yarısında VAR'ın kararı sonrası ortalık karıştı. Adana Demirspor'un yıldızları Henry Onyekuru ve Younes Belhanda hareketleriyle Kadıköy'deki tribünleri kışkırttı. Galatasaray'ın eski futbolcuları Jorge Jesus'un da tepkisini çekti.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

TRİBÜNLER DOLDU

Fenerbahçe taraftarları, Adana Demirspor maçında takımlarını yalnız bırakmadı. Sarı-lacivertli taraftarlar, heyecan dolu müsabakaya büyük ilgi gösterdi. Süper Lig'deki krtik mücadelede tüm tribünler doldu. Öte yandan Adana Demirspor taraftarları da kendilerine ayrılan bölümde yer aldı.

MURAT SANCAK'A BÜYÜK İLGİ

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak müsabaka öncesi tribünlerden büyük ilgi gördü. Adana Demirspor Başkanı kendisine gösterilen bu ilgiyi karşılıksız bırakmadı. Protokol tribününden sahaya inen Başkan Sancak, taraftarları alkışlamaya gitti. Öte yandan Murat Sancak kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyen taraftarları karşılıksız bırakmadı.

Haberin Devamı

F.BAHÇE'DE 8 FUTBOLCU EKSİK

Fenerbahçe, Adana Demirspor müsabakasına 8 futbolcusundan yoksun çıktı. Sarı-lacivertli takımda sakatlıkları bulunan Nazım Sangare, Serdar Aziz ve Bruma, Adana Demirspor karşısında forma giyemedi. Austria Wien maçında kas yorgunluğu yaşayan Joshua King riske edilmedi. Jorge Jesus'un kadroda düşünmediği isimlerden Dimitris Pelkas ve Mergim Berisha'nın yanı sıra Filip Novak da teknik heyet kararıyla kadroda yer almadı. Öte yandan özel izin alan Arda Güler de Adana Demirspor maçında oynamadı.

PEDRO İLK MAÇINDA

Fenerbahçe'nin Cagliari'den transfer ettiği Joao Pedro, Adana Demirspor maçıyla birlikte ilk kez bir resmi maçın kadrosunda yer aldı. Brezilyalı futbolcu sakatlığı nedeniyle uzun süre antrenmanlara katılamamış, hafta içerisinde takımla çalışmalara bşalamıştı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe tribünlerine Younes Belhanda ve Henry Onyekurudan olay hareket

MERT HAKAN VE ALİOSKİ LİGDE İLK KEZ

Sarı-lacivertliler sezon başında sakatlık yaşayan Mert Hakan Yandaş ile yeni transfer Kuzey Makedonyalı futbolcu Ezgjan Alioski, Austria Wien maçının kadrosunda yer almıştı. Alioski, Wien mücadelesine 11'de başlarken, Mert Hakan ise forma giyememişti. İki futbolcu, Adana Demirspor mücadelesinde yedek kulübesinde yer alırken, bu sezon ilk kez bir lig maçında kadroda şans buldu.

SAMET KART GÖRDÜ

Zorlu mücadelenin 13'üncü dakikasında Fenerbahçe'de Enner Valencia savunma arkasına atılan uzun topa hareketlendi. Adana Demirspor'da Samet Akaydın rakibiyle girdiği ikili mücadelede topa elle müdahale etti. Karşılaşmanın hakemi Abdulkadir Bitigen, Samet Akaydın'a sarı kart gösterdi.

PENALTI BEKLENTİSİ

Zorlu mücadelenin 17'nci dakikasında Emre Mor'un ceza yayı üzerinde savunma arkasına verdiği pasta Enner Valencia topa hareketlendi. Ekvadorlu golcü topa istediği gibi dokunamadı. Bu sırada Adana Demirspor'da Rodrigues'in müdahalesiyle Enner Valencia ceza sahası içinde yerde kaldı. Enner Valencia pozisyonun ardından hakeme penaltı itirazında bulundu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe tribünlerine Younes Belhanda ve Henry Onyekurudan olay hareket

YERDEN KALKAMADI, VAR UYARDI

Fenerbahçe'de Enner Valencia pozisyonun ardından yerden kalkamadı. Adana Demirspor'da Gökhan İnler takım arkadaşlarının uyarısı sonrası meşin yuvarlağı taca attı. VAR hakemi Hakan Ceylan, müsabakanın orta hakemi Abdulkadir Bitigen'i Kevin Rodrigues ile Enner Valencia arasındaki pozisyonu izlemesi için VAR'a davet etti.

Fenerbahçe tribünlerine Younes Belhanda ve Henry Onyekurudan olay hareket

PENALTI KARARI BELHANDA'YI ÇILDIRTTI

Abdulkadir Bitigen pozisyonu VAR monitöründe izlemesinin ardından penaltı noktasını işaret etti. Adana Demirspor'da Younes Belhanda hakemin kararı sonrası bacağıyla bir işaret yaptı. Müsabakanın hakemi Abdulkadir Bitigen, yıldız futbolcuya bu tepkisi sonrası sarı kartını gösterdi. Fenerbahçe tribünleri Younes Belhanda'yı ıslıkladı.

Fenerbahçe tribünlerine Younes Belhanda ve Henry Onyekurudan olay hareket

VALENCİA ATTI, BİR İLK

Fenerbahçe'nin kazandığı penaltıda topun başına Enner Valencia geçti. Başarılı futbolcu rakip fileleri havalandırdı. beIN Sports verilerine göre; Enner Valencia, Spor Toto Süper Lig'de 2020'den bu yanda Fenerbahçe formasıyla üst üste 4 maçta gol atan ilk isim oldu. Enner Valencia bu sezon Spor Toto Süper Lig'de 3 maçta 5 gol ve 1 asist üretti.

AKİNTOLA'YA KART ÇIKTI

Kritik müsabakanın 38'inci dakikasında Adana Demirspor'da David Akintola ile Luan Peres'in ikili mücadelesi sonrası Brezilyalı savunmacı topu taca vurdu. Adana Demirspor'da David Akintola pozisyonun ardından tribünlere yönelik hareketi nedeniyle Abdulkadir Bitigen tarafından sarı kart gördü.

BELHANDA'DAN '4' İŞARETİ

Galatasaray'dan ayrıldıktan sonra Adana Demirspor'la anlaşan ve sarı-kırmızılı takımda oynadığı dönemde Fenerbahçe maçlarında kavgalara karışan Younes Belhanda, 58'inci dakikada takımının kazandığı köşe vuruşunda topun başına geçti. Tribünlerden atılan bazı yabancı maddeler sonrasında Younes Belhanda, tribünlere '4' işaretinde bulundu. Fenerbahçe tribünleri bu harekete tepki gösterdi.

Fenerbahçe tribünlerine Younes Belhanda ve Henry Onyekurudan olay hareket

ONYEKURU'DAN TRİBÜNLERE 'AĞLAMA' İŞARETİ

Galatasaray'ın eski futbolcusu Henry Onyekuru, Adana Demirspor'un attığı ikinci gol sonrası abartılı bir sevince imza attı. Nijeryalı futbolcu, tribünlere doğru 'ağlama' işaretinde bulundu. Müsabakanın hakemi Abdulkadir Bitigen bu hareket sonrası Henry Onyekuru'ya sarı kart gösterdi.

Fenerbahçe tribünlerine Younes Belhanda ve Henry Onyekurudan olay hareket

JESUS'TAN TEPKİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Adana Demirspor'un ikinci golünün ardından konuk takım kulübesine tepki gösterdi. Portekizli teknik adam, Adana Demirspor kulübesine sakin olmaları yönünde işarette bulundu.

ONYEKURU'DAN JESUS'A '4' İŞARETİ

Adana Demirspor'da Henry Onyekuru ile Jorge Jesus bir pozisyonun ardından tartışma yaşadı. Galatasaray'ın eski futbolcusu Henry Onyekuru bu hareket sonrası Jorge Jesus'a '4' işaretinde bulundu.

Fenerbahçe tribünlerine Younes Belhanda ve Henry Onyekurudan olay hareket

MONTELLA'DAN TEPKİ

Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella maçın ardından çok sinirlendi. Orta sahada hakemin yanına gitmek isteyen Vincenzo Montella'yı Jorge Jesus sakinleştirmek istedi. Vincenzo Montella, Abdulkadir Bitigen'le konuştuktan sonra soyunma odasına gitti.

PAYLAŞIM YAPTI

Fenerbahçe taraftarlarıyla maç içerisinde gerilim yaşayan Henry Onyekuru müsabaka sonrasında paylaşımda bulundu. Nijeryalı futbolcu, Kadıköy'deki maçtan bir fotoğrafının yer aldığı fotoğrafın üstüne "4. yıldızı alana kadar sakin olun" notunu düştü.