Almanya Bundesliga Der Klassiker'de inanılmaz hata! Thomas Tuchel ilk maçına çıktı, goller yağmur oldu yağdı

Der Klassiker'de inanılmaz hata! Thomas Tuchel ilk maçına çıktı, goller yağmur oldu yağdı

01.04.2023 - 21:33 | Son Güncellenme:

Almanya Bundesliga'nın 26. haftasında Bayern Münih, Borussia Dortmund ile karşı karşıya geldi. Ev sahibi ekibin yeni teknik patronu Thomas Tuchel, ilk maçına çıktı. Gollerin yağmur gibi geldiği müsabakada Dortmund kalecisinin hatası maça damga vurdu.

Der Klassikerde inanılmaz hata Thomas Tuchel ilk maçına çıktı, goller yağmur oldu yağdı

Almanya'da Der Klassiker heyecanında Bayern Münih, Borussia Dortmund'u konuk etti. Heyecan dolu maç Allianz Arena'da oynandı. Geçtiğimiz günlerde Bavyera ekibinde Julian Nagelsmann'la yollar ayrıldı ve takımın başına Thomas Tuchel geçti. İlk maçına derbi karşılaşmasında çıkan tecrübeli teknik direktör alınan sonuç ile dikkatleri üzerine çekerken, maçta Borussia Dortmund file bekçisinin yaptığı hata müsabakaya damga vurdu.

Haberin Devamı

BAYERN MÜNIH'TE TUCHEL DÖNEMİ

Julian Nagelsmann ile yollarını ayıran Bayern Münih, son olarak Premier Lig ekibi Chelsea'yi çalıştıran bir başka Alman teknik adam Thomas Tuchel ile anlaştı. Thomas Tuchel daha önce Bundesliga'da Mainz ve Borussia Dortmund'da da görev yapmıştı.

Bayern Münih Teknik Direktörü Thomas Tuchel, Borussia Dortmund karşısına şu ilk 11'le çıktı: Sommer, Pavard, Upamecano, De Light, Kimmich, Coman, Goretzka, Sane, Davies, Müller, Moting.

DERBİDE İNANILMAZ HATA

Bavyera ekibi 13. dakikada Borussia Dortmund kalecisi Gregor Kobel'in hatasıyla 1-0 öne geçti. Bayern oyuncusu Upamecano orta sahadan ileriye doğru pas attı kaleye doğru giden topa Dortmund kalecisi Kobel dokunmak isterken ıskaladı ve top ağlarla buluştu.

Haberin Devamı

Der Klassikerde inanılmaz hata Thomas Tuchel ilk maçına çıktı, goller yağmur oldu yağdı

BİR GOL DAHA GELDİ

Oyunu erken kontrolüne alan Bayern Münih, fark ikiye çıkardı. Sağ kanatan kullanılan köşe vuruşunda De Ligt kafa ile indirdi, Müller arka direkte diziyle topu yakın köşeden ağlara gönderdi.

GOLLER ART ARDA

Heyecan dolu maçın henüz 23. dakikada fark 3'e çıktı. Sane, merkezde ceza sahasının önünde sert vurdu, kaleci Kobel gole izin vermedi. Topu iyi takip eden Müller, ceza sahası sol çaprazdan şutu ile meşin yuvarlağı uzak köşeden ağlara gönderdi.

Der Klassikerde inanılmaz hata Thomas Tuchel ilk maçına çıktı, goller yağmur oldu yağdı

BAYERN MÜNİH FARKA KOŞUYOIR

Golllerin yağmur gibi geldiği maçta Bayern Münih farkı 4 yaptı. Coman, Sane'nin harika ara pasında ceza sahası sol çaprazdan gelişine vurdu, top yakın köşeden ağlarla buluştu.

EMRE CAN GOLÜNÜ ATTI

Borussia Dortmund'un ilk golü 72. dakikada penaltıdan Emre Can'dan geldi. Dortmund'da Bellingham, ceza sahasında yerde kalınca maçın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Emre Can, kalecinin sağına vurdu, Sommer uzansa da yeterli olmadı.

DORTMUND İKİNCİ GOLÜ BULDU

Müsabakanın 90. dakikasında ceza sahası sol çaprazda Guerreiro ile paslaşan Malen ayak içiyle uzak köşeye vurdu ve top ağlara gitti.

Thomas Tuchel ile ilk maçına çıkan Bayern Münih, Alman teknik direktörün eski takımı Dortmund'u 4-2 mağlup etti ve şampiyonluk yarışında önemli bir galibiyet aldı.

SERİ SONA ERDİ

Haberin Devamı

Bu sonuçla Thomas Tuchel, Bayern'le ilk maçında görkemli bir zafer elde edip 3 puanla başladı ve Bundesliga'daki zirveyi geri aldı. Dortmund'un ise 10 puanlık yenilmezlik serisi sona erdi, şampiyonluk yarışında Kırmızı-Beyazlılar'ın 2 puan gerisine düştü.

Der Klassikerde inanılmaz hata Thomas Tuchel ilk maçına çıktı, goller yağmur oldu yağdı