ING Basketbol Süper Ligi Dimitris Itoudis: Tarih yazmak için buradayız

Dimitris Itoudis: Tarih yazmak için buradayız

22.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Itoudis imza töreniyle resmen Fenerbahçe Beko’nun başına geçti. Yunan coach “Çalışma arkadaşlarımla tarih yazmak için buradayız. Elimizden geleni yapacağız. Umarım Fenerbahçe ailesiyle birlikte bunu başaracağız” dedi.

Dimitris Itoudis: Tarih yazmak için buradayız

ING Basketbol Süper Ligi’nde sezonu şampiyon tamamlayan Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, 3 yıllık anlaşmaya vardığı başantrenör Dimitris Itoudis için imza töreni düzenledi. Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’ndaki törene Yunan coachun yanı sıra basketboldan sorumlu yönetim kurulu üyesi Sertaç Komsuoğlu, basketbol operasyonları genel direktörü Maurizio Gherardini, genel menajer Derya Yannier ve basketbol operasyonları direktörü Defne Patır katıldı.

Haberin Devamı

Basının toplantıya gösterdiği ilgiden memnuniyetini dile getiren Dimitris Itoudis “Onur duyuyorum. Çok şanslıyım. Görevimin ve sorumluluğumun farkındayım. Fenerbahçe ailesine geldiğim için çok mutluyum. Bana güvendikleri için yönetime teşekkür ediyorum. Çalışma arkadaşlarımla Fenerbahçe’de tarih yazmak için buradayız. Elimizden geleni yapacağız. Neleri inşa etmek istediklerimizi biliyorum. Umarım Fenerbahçe ailesiyle hep birlikte bunu yapacağız. Bu salonda geçmişte çok fazla duygu yaşandı. Çok teşekkür ediyorum” dedi.

Itoudis şöyle devam etti: “Mutlaka düşebiliyoruz, başarısızlıklar olabiliyor. Önemli olan bunlarda dik durabilmek. Zor olacağını bilerek devam etmek. Kupa kaldırmak değil sadece başarılı olmak. Asıl savaşlar kapı arkasındaki savaşlardır.”

Haberin Devamı

Şu ana kadar iki transferleri olduğunu dile getiren Yunan çalıştırıcı, “Taraftarlar rahat uyuyabilir” dedi.

Obradovic sır olarak kaldı

Yanında uzun yıllar çalıştığı Zeljko Obradovic ile geçmişte karşı karşıya gelmesi, bugün ise senelerce kendisinin yardımcılığını yapan Galatasaray Nef Başantrenörü Andreas Pistiolis ile karşı karşıya gelecek olması konusunda Itoudis, “İlişkiler tabii ki insani, çok güzel bir hikaye var Obradovic ile. Biz sadece iş arkadaşı değiliz, aile dostuyuz. Andreas ile de aynı. Onunla da aile dostuyuz. Rekabete gelince, rekabet hep olacak” dedi. Itoudis, Fenerbahçe aşamasında Zeljko Obradovic ile görüştüğünü de belirterek “Konuştuklarımız bende sır kalsın” ifadesini kullandı.

Vesely veda etti

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı’nda 8 yıl boyunca görev yapan Çek basketbolcu Jan Vesely, sosyal medya hesabından paylaştığı mesaj ile sarı-lacivertli taraftarlara ve kulübe veda etti. Vesely, “8 yılın ardından, yolculuğumuz sona eriyor. Burayı benim için bir ev ve aileye çeviren sizlere çok teşekkür ederim. Hayatımdaki en önemli şeyler İstanbul’da yaşandı; evlenmekten, oğlumun doğmasına, dünyanın en iyi taraftarının önünde EuroLeague kupasını kazanmaya kadar. İstanbul ve Fenerbahçe her zaman benim evim olacak” dedi.

Haberin Devamı

‘Varımızı yoğumuzu ortaya koyacağız’

Fenerbahçe Basketbol Operasyonları Genel Direktörü Maurizio Gherardini, “Itoudis’in başarılarından bahsetmeme gerek yok. Kendisini bir süredir tanıyorum. CSKA’da gerçekten çok başarılıydı, bu başarılar tesadüf değildi. Banvit’e de çok büyük başarılar yaşattı” dedi.

Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Derya Yannier ise şunları söyledi: “Itoudis önderliğinde yeni 3 senelik süreçte, Fenerbahçe’yi layık olduğu Avrupa’nın en üst yerine taşıyacağız. Fenerbahçe taraftarını gururlandıracak tabloyu ortaya çıkarmak için varımızı yoğumuzu ortaya koyacağız.”