Galatasaray Dursun Özbek: Dosta, düşmana korku veriyoruz

Dursun Özbek: Dosta, düşmana korku veriyoruz

26.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, eski başkan Burak Elmas ile birlikte oybirliğiyle ibra oldu. Doğum gününde en büyük hediyeyi aldığını söyleyen Özbek, “Hep birlikte tek yumruk olmanın görüntüsü bu. Dosta düşmana şimdi korku veriyoruz” diye konuştu.

Dursun Özbek: Dosta, düşmana korku veriyoruz

Galatasaray’ın Mali ve İdari Genel Kurulu’nda Başkan Dursun Özbek, tarihi bir gün yaşadıklarını, oybirliğiyle ibra olmalarının, dosta düşmana korku vermesi gerektiğini dile getirdi.

Haberin Devamı

Haliç Kongre Merkezi Haliç Salonu’nda yapılan genel kurulu başlangıcında söz alan Özbek’in konuşması şu şekilde gerçekleşti:

- Sezon başında planladığımız hedeflere doğru ilerliyoruz. Bu kadro geçmiş dönemlere de çok yakın maliyetle yakın kurulmuş bir kadrodur.

- Biz haziran 2022 transfer döneminde 43 milyon euro bonservis bedeli harcadık. Ödemesi 4-5 yıla yayılmış bir şekilde. Yaklaşık 15 milyon euro oyuncu sattık. Bu dönemde 28 milyon Euro bonservis ücreti vererek yeni takım kurduk.

- Kurduğumuz kadro, Avrupa’da mücadele etmek üzere seçilmiş, çok önemli bir takım. Bunu da ortaya koyduğu performansla izliyoruz. Maaş bütçesi 32 milyon euro. Aynı geçmişte olduğu gibi...

- Kısıtlı bir imkanla faaliyet gösteriyoruz. Galatasaray’ın 1 lirasını bile boşa gitmemesi için bizim sorumluluğumuz var.

Haberin Devamı

- Okan hocamıza, ekibine ve futbolcularımıza güvenimiz tam. Galatasaray’ı tanıyan herkes çok iyi biliyor, mayıs ayları bizimdir. Tüm taraftarlarımızla birlikte, Cumhuriyetimizin 100. yılında şampiyonluğa yürüyeceğiz.

- Kulübümüz ve futbol takımımızın başarılı gidişatı bazılarının tadını kaçırmış durumda. Görüyoruz ki her şeyi planlamışlar ama geçen sene 13. bitiren takımın bu sene bu başarıyı elde edeceğini planlamamışlar.

- Galatasaray’ın gücünü hafife aldıkları için şimdi çareyi saha dışına çekmeye, rekabeti aşağıya indirmeye çalışıyorlar.

- Bize emanet edilen koltukların sorumluluğu ve ağırlığı var. Galatasaray Başkanı olarak ben buna uygun davranırım. Bu küçük ayak oyunlarına ve içinde kabadayılık geçen numaralara da gelmem. - Sosyal medyada yaptığımız ve sadece eleştiri içeren açıklama nedeniyle, Türkiye Futbol Federasyonu, 21 gün hak mahrumiyeti ve para cezaları verdiğini öğrendim. Onlara tavsiyem şu, bizim doğruları söylememizden korkmayın kardeşim. 

- Doğru ve adaletli olan her zaman kazanır. Türk futboluna herkes için adaleti, doğruları söyleyerek getireceğiz. Bu bizim andımızdır. - Mecidiyeköy projesinde 103 tanesinin satışını tamamladık. Şu anda yapılan tahsilat 654 milyon TL. 56 tane de satışı açık daire var. Tümünü sattığımız 1 milyar 353 milyon TL gibi tahsilata ulaşmış olacağız.

Haberin Devamı

- Florya projesinde 97 bin metrekare satılabilecek bir alan var. Bu projeyi yapacağız.

OYBİRLİĞİYLE İBRA

Galatasaray’ın dün yapılan Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda, geçmiş dönemde görev yapan Burak Elmas ile mevcut Başkan Dursun Özbek’in dönemleri bir arada oylandı, 1238 üyenin yer aldığı kongrede oybirliğiyle ibra gerçekleşti.

İlk kez böyle bir birlikteliğe şahit olduğunu söyleyen Dursun Özbek, tarihi bir gün yaşadıklarını dile getirdi, “Doğum günümde bana en büyük hediyeyi verdiniz. Genel kurulda ilk defa oy birliği ile ibralaşma söz konusu. Demek ki gerekli iklim yaratıldığı zaman onun etrafında birleşebiliyoruz. Hep birlikte tek yumruk olmanın görüntüsü bu. Dosta düşmana şimdi korku veriyoruz” dedi.

BORÇ 4.6 MİLYAR LİRA

Galatasaray Kulübü ve bağlı ortaklıklarının 31 Aralık 2022 itibarıyla net borcunun 4 milyar 633 milyon 239 bin 861 lira olduğu açıklandı.

Sarı-kırmızılıların genel kurulunda, yönetim ile denetim kurulu, mali raporlarla ilgili sunum gerçekleştirildi. Alacakların toplam borçtan düşülmesiyle net borcunun 4 milyar 633 milyon 239 bin 861 lira olduğu vurgulanırken, 2022 yılı konsolide faaliyet zararının ise 1 milyar 14 milyon 80 bin 724 TL olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

RECEVİK'İN İHRACINA ONAY

Mustafa Cengiz döneminde yönetici olarak görev yapan Mahmut Recevik’in Galatasaray’dan ihracına onay verildi.

Kongre Divan Kurulu’nun mahkemede yargılanmasına neden olan Recevik, dünkü genel kurulda özür dilemesine rağmen, üyeler kulüpten ihraç edilmesi yönünde oy kullandı. Bu arada, sarı-kırmızılı yönetim tarafından hazırlanan 17 aylık bütçe de kabul edildi.

ZANIOLO YARI FİYATINA GELDİ

Sportif AŞ Başkanvekili Timur, yıllık bütçelerinin 108 milyon euro olduğunu söylerken, transferde yaşananları anlattı, 30 milyon euroya müşterisi bulunan İtalyan futbolcuyu, son günde 5 yıl vade ile 15 milyon euroya aldıklarını dile getirdi.

Galatasaray Sportif AŞ. Başkan Vekili Erden Timur, olağan genel kurul toplantısında hem transferleri anlattı. hem de geleceğe dönük futbol planlarını aktardı.
Geçmiş dönemki transfer dönemlerinde harcanan ücretlerin kendi dönemleriyle karşılaştıran Timur, “Birçok dönemi kıyaslayabiliriz. Bizle aynı bütçenin harcandığı (108 milyon euro) 2013-2014 sezonu var. Bir önceki sene de Drogba ve Sneijderli dönem var. Bununla da aynı parayı harcadık. Geçen sene 90 milyon euro, yaz transfer döneminde aynı yükümlülük seviyesindeydik” dedi.

Haberin Devamı

O döneme göre tek farkın Zaniolo olduğuna vurgu yapan Erden Timur şöyle devam etti:

“Biz almadan 6 gün önce, 30 milyon euroya Bournemouth’a satılmıştı. Biz son gece transfer ettik. 5 yıl vade ile, ilk ödemesi kasım ayında olmak üzere yarı fiyatına 15 milyon euroya aldık. Transferin son günlerinde şöyle bakıyorduk, ya oyuncunun son anda vazgeçtiği ya da kulübün son anda vazgeçtiği isimler... İki tane öyle oyuncu bulduk. Bir tanesi tekrar kulübünde kaldı. Bu da Hakim Ziyech’ti. Chelsea’den PSG’ye gidiyordu, 3 dakika ile yetiştiremedi, kaldı. Biri de Zaniolo’ydu.”

İtalyan oyuncunun seneye de sözleşmesi dolacağı için, takımı ile kavgalı ayrılıp, seyircisi evi bastığı için Roma’yı terk ettiği için bu rakama aldığını dile getiren sarı-kırmızılı yönetici, “Bundan önceki transfer dönemlerinden kimisinden 45 milyon euro daha az yükümlülükle bitirmişiz. Hiçbir zaman, en iyi transfer dönemindeki Ünal başkanının zamanını o yüzden saydım, öyle bakarsak oradan bile 20 milyon euro az harcamışız” diye konuştu.