Mutluluk sarmış 4-1 yanını

22 Nisan 2024

Galatasaray, Pendik engelini 4-1 ile aştı ve ligde üst üste 14. galibiyetini aldı. Cim-Bom, ligde kalma mücadelesi veren Pendikspor’u devirerek maç fazlasıyla Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 5’e çıkardı.
Sarı-kırmızılılar ilk yarım saat iyi değildi. 35’te gelen Icardi’nin harika golü, tabloyu tamamen değiştirdi. Galatasaray kendine geldi, taraftar müthiş desteğiyle 24. şampiyonluk için havaya girdiğini gösterdi. Okan Buruk son dakikalarda as oyuncularını kenara alıp Adana Demirspor deplasmanı öncesi korudu.
35’te Icardi atağı başlattı ve golü attı. Arjantinli, atağın başlangıcında Köhn’e pasını verdi. Bu futbolcu ise Mertens’e topu aktardı. Mertens’in tek topunda Icardi harika bir vuruşla perdeyi açtı: 1-0.
39’da Icardi’ye kaleci Erdem izin vermedi. 40’ta Ziyech’in kornerinde iyi yükselen Abdülkerim farkı ikiye çıkardı: 2-0.
50’de Barış Alper net fırsatı kaçırdı. 56’da Ziyech kaleciye takıldı. 76’da Icardi kafayla topu boş kaleye atamadı.
Galatasaray, 77’de Mertens ile 3-0’ı

Yazının Devamı

Var mı yan bakan?

18 Mart 2024

Galatasaray en zor virajı kayıpsız döndü. Kasımpaşa’yı deplasmanda 4-3 yenen Aslan, 18. maçından yenilmeden ayrıldı, üst üste 11. karşılaşmasını kazandı ve şampiyonluk yolunda çok kritik bir galibiyet aldı.
7 golün atıldığı maçta iki kez öne geçen ama 78’de de geriye düşen sarı-kırmızılılar ayağa kalkmasını bildi. Icardi resmen maça damgasını vurdu. Arjantinli 2 kez kafayla ağları havalandırdı, kendi kalesine de attı, penaltı da kaçırdı. Ne var ki final sahnesinde Carlos Vinicius vardı. 90. dakikada sahneye çıkan Brezilyalı forvet Galatasaray’a galibiyeti getiren golü attı. Bu gol Mitroğlu’nun Akhisar’a attığı golü anımsattı! Belki de dün 90’da gelen gol, şampiyonluğu getiren gol olacak.
Maçta perdeyi Mertens açtı. 27’de ceza sahası dışından plaseyle ağları havalandırdı Belçikalı.
Ancak 34’deki karambolde Icardi topu kendi kalesine attı: 1-1.
İkinci yarıya Galatasaray golle başladı. Icardi 48’de sahneye çıktı. Arjantinli forvet, Mertens’in ortasında düzgün bir kafa vuruşuyla Aslan’ı

Yazının Devamı

Şahane cuma

9 Mart 2024

6 gol atan Galatasaray net mesajı verdi: Bu şampiyonluğu istiyorum. Cim-Bom, 6-2 kazanırken hem maç fazlasıyla Fenerbahçe arasındaki puan farkını 5’e çıkardı hem de genel averaj için aradaki farkı biraz daha kapattı. Maçın mesai gününe denk gelmesi, üstelik havanın yağışlı olması bile tribünlerdeki yaklaşık 45 bin kişiyi durdurmadı. Onlar da bunun karşılığını “Şahane Cuma” ile buldu. Ayrıca Köhn ile Torreira da Galatasaray kariyerlerinde ilk kez gol sevinci yaşadı.
9’da kornerde savunmanın uzaklaştırmaya çalıştığı topu Köhn bekletmeden vurdu ve harika bir gol attı. 31’de Zaha’nın kaleciden dönen şutunu Torreira tamamladı: 2-0. 38’de Hojer’in füzesinde ise Muslera çaresiz kaldı: 2-1. 40’ta Kerem Demirbay’dan ‘Puşkaş’lık bir gol geldi: 3-1. 45’te Demirbay yine klasını konuşturdu ve 4-1 oldu. 61’de Olawoyin ile Karadeniz ekibi ikinci golünü buldu. 64’te Kerem penaltıdan hat-trick yaptı: 5-2. Icardi 85’te geceyi tamamladı: 6-2.

Yazının Devamı

Bir taşla iki kuş

4 Mart 2024

Galatasaray dün Beşiktaş karşısındaki bu galibiyetiyle sadece liderliği Fenerbahçe’den geri almadı, aynı zamanda Kartal’ın yenilenen stadı Tüpraş’ta ilk kez kazandı. Rekorları altüst eden Teknik Direktör Okan Buruk derbilerdeki üstünlüğünü yine gösterdi. Kulübesi neredeyse genç takım oyuncularından oluşan Buruk, son dönemde olduğu gibi fişi erken çekti. Cim-Bom galibiyet serisini de 9 maça çıkardı. Sarı-kırmızılılar, Fenerbahçe karşısındaki beraberlikten sonraki tüm maçlarını kazandı.
Cim-Bom maça golle başladı. 2. dakikada yaşanan kornerde Al Musrati topu kafayla kendi ağlarına gönderdi: 0-1. 10’da Rashica’nın pasında Cenk yakın mesafeden topa dokunamadı. 19. dakikada Rashica’nın kullandığı kornerde top direkten döndü. 40’ta Kerem Demirbay’a geçit vermeyen Mert Günok oldu. 48’de Muçi’nin sert şutu üstten auta gitti. 59’da Masuaku’nun füzesinde Muslera hata yapmadı. 90’da Colley, Barış’a yaptığı faul sonrasında, VAR’ın

Yazının Devamı

Aslan 'Kara'lar bağladı!

1 Mart 2024

Kupada yoluna devam etmek için sahaya çıkan Galatasaray’a ilk şok 6. dakikada geldi. Mendes’in pasında Brezilyalı forvet Marcao, topu Günay’ın ayaklarının altından filelerle buluşturdu. 32. dakikada Abdülkerim’in kafa vuruşu az farkla auta gitti. 44’te Tete ile gole yaklaşan sarı-kırmızılılar, istediği gole bur türlü ulaşamadı ve konuk takım karşılaşmanın ilk yarısını 1-0 önde tamamladı.
Okan Buruk ikinci yarıya Mertens ve Kerem Demirbay’ı alarak başladı. 70’te Mendes net fırsatı kullanamadı. 77’de Köhn’ün füzesi üst direkten döndü. 84’te Mendes jeneriklik bir gole imza atarken, Günay kıpırdayamadı ve maç 2-0 bitti. Galatasaray’ı eleyen Fatih Karagümrük, yarı finalde Trabzonspor ile eşleşti. Yarı finalin ilk maçı Trabzon’da, rövanş İstanbul’da oynanacak.

Yazının Devamı

G.Saray çek out...

23 Şubat 2024

İlk maçta başımıza bela olan Preciado, 8’de savunmanın arkasına sarkıp topu Muslera’nın üzerinden aşırttı ve golü attı: 1-0. Ancak 16’da Abdülkerim, Mertens’in ortasına dokunan Sanchez’in direkten dönen topunu iyi takip etti ve kafayla ağları havalandırdı: 1-1. Bu golden sonra Kerem Aktürkoğlu ve Torreira ile gole yaklaştık. Ama devreyi 1-1 beraberlikle tamamlayarak umutlandık.
59’da Mertens kaleyi yokladı. 70’te Kaan Ayhan, rakibine yaptığı hareket sonrasında, önce sarı aldı. Ancak VAR uyarısı sonrasında atıldı. Bu da Galatasaray’ın oyun dengesini bozdu. 4 dakika sonra Tuci ile Sparta Prag, 2-1 öne geçti. 80’de Haraslin ile Çek ekibi 3-1’i buldu. Kalan dakikalarda Okan Buruk bütün riskleri aldı ama sonuç değişmedi. Prag son dakikada Kuchta ile bir gol daha attı ve maç 4-1 bitti.

Yazının Devamı

Eryaman'da en yaman Galatasaray

19 Şubat 2024

Eryaman Stadı’ndaki maça çok hızlı başlayan sarı-kırmızılılar, 13 ve 14. dakikalarda gol bularak fişi erken çekti. Perdeyi kornerde iyi yükselen Kerem Demirbay açarken, hemen ardından Sanchez ile fark ikiye çıktı. 39’da ise Mertens’e yapılan penaltıda Icardi ile Cim-Bom 3-0 öne geçti. İlk yarı rakip kaleyi abluka altına alan Aslan’a yediği 3 gole rağmen Bahadır 6 kez ise geçit vermedi.
2. yarıya Emre Belözoğlu 3 değişiklikle başladı. Sparta Prag rövanşını düşünerek Torreira’yı yedek soyunduran Okan Buruk ise müdahale için 61’i bekledi. Bu dakikada Oliveira ile Zaha sahaya sürüldü. 67’de Köhn’ün pasından Icardi golü attı ama pozisyonun öncesine faul verildi. 75’te Oliveira’nın uzaktan şutu direkten döndü. Galatasaray çekinerek geldiği deplasmandan 3 puan ve farklı galibiyetle döndü.

Yazının Devamı

Aşk ve gurur

16 Şubat 2024

Şampiyonlar Ligi’nde gruptan üçüncü çıkarak yoluna devam eden temsilcimiz, Çek rakibi karşısında sürekli üstün bir görüntü ortaya koydu. 19’da Icardi’nin pasıyla sol çaprazdan ceza alanına giren Kerem Demirbay çok sert vurdu ve kaleciye çarpan top ağlara gitti: 1-0. 36’da Kutcha yakın mesafeden vurdu ama Muslera gole izin vermedi. 47’de Preciado’nun füzesi ile skora eşitlik geldi: 1-1.
50’de Icardi hedefi bulamadı. Arjantinli, 4 dakika sonra da direğe takıldı. 60’ta Mertens vuruşunda savunmaya çarpan top ağlara gitti. Galatasaray öne 2 dakika sonra Nelsson atıldı. 65’te Çek ekibi ekibi Kutcha ile yeniden eşitliği sağladı. Bir süre 10 kişi kalan Aslan, Rynes’in atılmasıyla sahada yeniden eşitlendi. 90’da Muslera net fırsatı kurtardı. Bir dakika sonra Icardi ceza alanı dışından galibiyeti getiren golü attı: 3-2.

Yazının Devamı