Galatasaray Dursun Özbek'ten Ali Koç'un ligden çekilme açıklamasına yorum: Geçmişte de benzer söylemler olmuştu!

Dursun Özbek'ten Ali Koç'un ligden çekilme açıklamasına yorum: Geçmişte de benzer söylemler olmuştu!

19.03.2024 - 11:43 | Son Güncellenme:

Dursun Özbek, sponsorluk anlaşmasında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Özbek, Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşanan olaylar hakkında çarpıcı ifadeler kullandı. Dursun Özbek ayrıca Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un ligden çekilme hakkında yaptığı açıklamalara da yanıt verdi.

Dursun Özbekten Ali Koçun ligden çekilme açıklamasına yorum: Geçmişte de benzer söylemler olmuştu

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, sponsorluk anlaşmasına gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Özbek, Ali Koç'un 'ligden çekilme' açıklaması hakkında değerlendirmelerde bulundu. Dursun Özbek, Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşananlar hakkında da önemli ifadeler kullandı.

Haberin Devamı

"4-5 AY ÖNCEKİ BİR KONUYDU! ALİ KOÇ İPTAL ETTİ"

Dursun Özbek, Ali Koç'un 'Hatırlı bir kişi araya girdi. Konuşmak istedi' sözlerine yanıt verdi. Özbek, "Konuyu Ali bey gündeme getirdi. Bugünden geriye baktığımızda 4-5 ay evvel gündeme gelen bir konu. Ortak bir arkadaşımız beni ziyaret ederek kendisinin Türk futbolundaki bu gergin ortamın ortadan kalkması adına bir çağrıda bulundu. Ali bey ile bu konuyu görüşebileceğimi hatta kendi düzenleyeceği bir mekanda bu görüşmeyi yapabileceğimizi söyledi. Ben ve Ali bey bu görüşmeyi kabul etti. Daha sonra Ali bey bir açıklamaya istinaden bu görüşmeyi iptal etti. Olayın özü budur. O günkü benim tavrum Türk sporundaki bu gerginlik bitebilir mi düşüncesindeydim. Rakibimizden bu görüşmenin iptali gelmiştir. Keşke o görüşmeyi yapabilseydik. Keşke bugünlere gelmeseydik. Türk sporundaki bu gerginliğin önemle incelenmesi gerektiğin idüşünüyorum. Geçmişten bugüne yaptıklarımızı gözden geçirmemiz ve muhasebesinin yapılması gerekiyor. Bütün camialarda itidalin önemi ortaya çıkmıştır. Olaylar detaylı bir şekilde incelenmeli. Kapsamlı bir inceleme yapılmalı. Adil bir şekilde önlem almamız için cezaların alınması lazım. Galatasaray Spor Kulübü olarak yeşil sahalarda, parkelerde, salonlarda kalmasını istiyoruz. Hiçbir şekilde sahanın dışına çıkmak istemiyoruz. Bugün bir milat olmalı. Adil yaptırımların gündeme gelmesinden yanayız. Bu görev TFF ve kamuya düşmektedir. Onların da gereğini yapacağından eminim." dedi.

Haberin Devamı

Dursun Özbekten Ali Koçun ligden çekilme açıklamasına yorum: Geçmişte de benzer söylemler olmuştu

"FENERBAHÇE'NİN KENDİ İÇ MESELESİDİR"

Ali Koç'un Fenerbahçe'nin ligden çekilme kararı alabileceği hatırlatılan Dursun Özbek "Özellikle Ali beyin yaptığı açıklamalara bağlı olarak bu olağanüstü genel kurulu ve ligden çekilme düşüncesi tamamen Fenerbahçe'nin iç işleridir. Galatasaray olarak rakiplerin iç işlerine karışma gibi bir huyumuz yok. Bu konuda bir karar alacaklar. Her ne kadar geçmişte benzer söylemler yapıldıysa da Fenerbahçe'nin kendileri açısından en iyi kararı alacağından eminim. Galatasaray olarak Fenerbahçe'nin iç işlerine karışmak bizim işimiz değildir." dedi.

Haberin Devamı

SÜPER KUPA İÇİN ERTELEME AÇIKLAMASI

7 Nisan'da oynanacak Süper Kupa'nın ertelenme ihtimali hakkında konuşan Özbek "Karar TFF'nin... Türk futboluna fayda sağlayacak her kararın Galatasaray arkasında durur. Galatasaray olayları izlemektedir." ifadelerini kullandı.

Dursun Özbekten Ali Koçun ligden çekilme açıklamasına yorum: Geçmişte de benzer söylemler olmuştu

"KULÜPLER BİRLİĞİ'NE VAKIF İÇİNDEN YENİ BİRİNİ SEÇERİZ"

Ali Koç'un Kulüpler Birliği Vakfı başkanlığından istifa ettiğini ve kendisine böyle bir teklif gelmesi durumunda kabul edip etmeyeceği sorulan Özbek, "Ben daha önceki başkanlığım döneminde bu görevi yaptım. Ali Beyin istifasıyla yer boşalırsa Kulüpler Birliği Vakfı'nı iyi temsil edecek arkadaşlardan birini seçeriz." dedi.

"OLAYLAR BU NOKTAYA NASIL GELDİ? BUNA BAKMAK LAZIM"

Trabzonspor-Fenerbahçe maçında çıkan olayları değerlendiren Özbek "Olayların bu seviyeye gelmesi en önemli konu. Buraya nasıl geldik? Bu duruma Türk futbolu nasıl geldi? Bence üzerinde durulması gereken en önemli konu bnu. Geçmişten bugüne kadar söylemlerimize bir bakalım. Bu olaylar kendi kendine mi oluyor yoksa bizim söylemlerimiz bu olayları tetikliyor mu? Bugün türk sporunu yöneten yetkililerin olaya buradan başlaması lazım. Her iki camiaya da geçmiş olsun diyorum ama bu olayların giderek artan seviyeye gelmesi hepimizi endişelendirmektedir. Bu yüzden adil bir çözüm yolu bulabilmenin tek yolu bugüne nasıl geldiğimizi ortaya çıkarmak. Buna bakmak lazım. Dileğim bu tip olayların artık gündemimizden kalkması. Adil bir şekilde olaylarla ilgili kişilerin veya kurumların cezalandırılmasını diliyorum. Olayları güncel seviyede değerlendirmekten ziyade bu gerilimi neyin artırdığını bulmamız lazım." dedi.

Haberin Devamı

Dursun Özbekten Ali Koçun ligden çekilme açıklamasına yorum: Geçmişte de benzer söylemler olmuştu

'TÜRK FUTBOLUNDAKİ OLAYLARDA TFF'NİN PAYI VAR MI? SORUSUNA YANIT

Son 3-4 ayda yaşanan olayların ardından TFF'nin istifasını isteyip istemediği sorulan Özbek, "Sadece kulüpleri değil özellikle TFF'nin ihmali var mı yok mu veya bazı önlemler geç mi alındı... Bunları araştıracağız. Bugünkü olayların değerlendirmesini yaparken bu gerilimi daha üst seviyeye taşıyacak söylemlerden kaçınmamız lazım. Bu yüzden ben bugün bu gerginliği tırmandıracak bir seviyede Galatasaray olarak olmayacağız. Artık bizlere daha büyük bir görev düşüyor. Ne söylediğimize, ağzımıza çıkana çok daha fazla dikkat etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Konuyla ilgili Kulüpler Birliği Vakfı'nda oluşacak görüş birliği çok önemli." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE BİR TOPLANTI OLACAK"

Kulüpler Birliği Vakfı'nın bir eksiliği olup olmadığı sorulan Özbek, "Kulüpler Birliği Vakfı'nın kuruluş amacı vakıfa üye olan Süper Lig kulüplerinin başkanlarının bir araya gelip görüşlerini paylaştığı ve TFF ile olan ilişkilerin bu seviyede yürütülmesi için kurulan bir vakıf. Bu vakfın amacı Türk sporunun ve Türk futbolunun marka değerini mümkün olduğu kadar yukarıya çekmek ve Avrupa'daki ve dünyadaki futbol müsabakalarında Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek için istişare eden bir kurum. Kurum görüşleri oluştuktan sonra görüşlerini TFF'ye iletir ve federasyonla yapılan istişareler sonucu Türk futbolu için alınan kararlara destek verir. Önümüzdeki günlerde de toplantı olacak. toplantının sonucunu TFF'ye ileteceğiz. Karar verici Türkiye Futbol Federadsyonu'dur... Vakıf sadece oluşan görüşleri TFF'ye iletiyor." ifadelerini kullandı.

Dursun Özbekten Ali Koçun ligden çekilme açıklamasına yorum: Geçmişte de benzer söylemler olmuştu

ÖZBEK'TEN YENİ SÖZLEŞME AÇIKLAMASI

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, sponsorluk anlaşmasının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Dursun Özbek, Lucas Torreira ve Fernando Muslera'nın sözleşmelerini uzatacaklarını söyledi.

Dursun Özbek yaptığı açıklamada şu sözleri kullandı;

"Oyuncularımızın yeni sözleşmeleri konusunda çalışmalarımız sonuçlandı. Muslera'yla ben bizzat görüştüm. Bu konuyla ilgili Erden kardeşim de gerekli açıklamaları yaptı. Bir problem yok. 1+1 yıllık bir sözleşme olacak."

"OLAYLARI YABANCI HAKEM SEVİYESİNE İNDİRMEK SON DERECE YANLIŞ"

Özbek, basın mensuplarına yaptığı açıklamada yabancı hakem için gelen soruya da cevap verdi.

Dursun Özbek'in sözleri şu şekilde:

"Olayları yabancı hakem seviyesine indirmek son derece yanlış. Biz buraya nasıl geldik diyorum! Bu seviyeye nasıl geldik. Birbirimizi boğazlama seviyesine nasıl geldik! Bunu yabancı hakemle açıklayamazsınız. Yabancı hakem gereklidir, değildir, bu ayrı bir tartışma. Herkes söylediğinin sorumluluğunu almak zorundadır. Öz eleştiri yapmanın zamanı geldi diye düşünüyorum. Geçmişte söylenenlerin yokmuş gibi davranılmasını yanlış buluyorum. Hata nerede yaptık bunu tespit edelim. Bütün futbol camiası için söylüyorum. Artık sözün bittiği yere geldik. Herkes haddini bilerek konuşsun artık. Yangının üzerine benzin dökmeye gerek yok artık. Buradan tavsiyem, bunu söndürmemiz lazım. Bunu söndürmek için de herkesin, TFF, PFDK, yöneticilerin, sporcuların üzerine büyük görev düşüyor. Kimse bu görevden kaçamaz. Herkes bu sorumluluğu almak zorunda."