Voleybol Egonu'ya şok suçlama: Bavulunu doldurmak için Türkiye'ye gitti

Egonu'ya şok suçlama: Bavulunu doldurmak için Türkiye'ye gitti

11.09.2023 - 18:47 | Son Güncellenme:

İtalya'da Egonu krizi tavan yaptı. Olimpiyat kadrosuna alınmayan pasör çaprazı Egonu için İtalyan isimler sert sözler sarf etti.

Egonuya şok suçlama: Bavulunu doldurmak için Türkiyeye gitti

Geçtiğimiz sezon Türkiye'de VakıfBank forması da giyen Paola Egonu, kariyerinin en zor dönemlerinden birini yaşıyor. İtalya'da olimpiyat kadrosunda yer almayan Egonu için eski İtalyan voleybolcu Andrea Lucchetta'nın söyledikleri gündem oldu.

Haberin Devamı

AVRUPA ŞAMPİYONASI'NDA EN İYİ HÜCUM EDEN 3. İSİM
Avrupa Şampiyonası'nda Mazzanti'nin yedek olarak oynattığı Egonu sahada kaldığı süre zarfında etkili oldu. As olarak oynayan Ekaterina Antropova yüzde 50 ile hucüm ederken Egonu yüzde 51.1'lik oranla önünde yer almıştı. Sırlamanın zirvesinde yüzde 57.5'lik hücum ile Türkiye'den Melissa Vargas yer alırken ikinci sırada yüzde 54.2 ile Sırbistan'dan Tijana Boskovic bulundu.

OLİMPİYAT ELEMELERİ'NDE EGONU YOK
İtalya Kadın Voleybol Milli Takımı’nın 16–24 Eylül 2023 tarihleri arasında düzenlenecek olimpiyat elemelerinde yer alacak 16 kişilik kadrosu belli oldu.

Egonuya şok suçlama: Bavulunu doldurmak için Türkiyeye gitti

Dünyaca ünlü pasör çaprazı Paola Egonu kadroda yer almadı. Egonu, Olimpiyat Elemeleri’nde forma giymeyecek.

Haberin Devamı

Pasörler: Alessia Orro, Francesca Bosio, Giulia Gennari.
Smaçörler: Myriam Sylla (C), Elena Pietrini, Loveth Omoruyi, Alice Degradi, Francesca Villani.
Pasör çaprazları: Sylvia Nwakalor, Ekaterina Antropova.
Orta oyuncular: Marina Lubian, Anna Danesi, Federica Squarcini, Linda Nwakalor.
Liberolar: Eleonora Fersino, Beatrice Parrocchiale

LUCCHETTA: "EGONU TÜRKİYE'YE BAVULUNU DOLDURMAK İÇİN GİTTİ"
Eski İtalyan voleybolcu Andrea Lucchetta, Egonu'yu suçlayarak şu ifadeleri kullandı: Türkiye'ye bavulunu parayla doldurmak için gitti ama teknik olarak da doldurması gerekiyordu. Guidetti doğru donanımı sağlayabilecek bir teknik adam. Paola ise durdu. O uluslararası ilgi gören bir sporcu, bence pozisyonunda en iyi 4. oyuncu. Gelişimini sürdürmeli.

BERRUTO: YETENEK HER ŞEY DEĞİL
Erkek milli takımının eski başantrenörü Mauro Berruto, Paola Egonu için her şeyden önce milli takımın, mavi formanın "saygı gösterilmesi gereken bir kurum" olduğunun altını çizdi. Berruto sözlerine şöyle devam etti: Her konuda dikkat ederseniz Mazzanti'nin önemsediği bir dinamik var... Egonu ile olan ilişkisinde de var. Yansıtılan gibi olmadığına eminim. Ayrıca 11-12 oyuncu daha var. "Maalesef 'ben'in biz'e üstün geldiği bir toplumdayız. Yetenek her şey değildir. Antrenmanlara zamanında gelmek, soyunma odasından düzenli çıkmak, antrenörünüze, takım arkadaşlarınıza, kulübünüze saygı duymak...'

Haberin Devamı