Basketbol Ekrem Memnun: Grupta lider olmak önemli

Ekrem Memnun: Grupta lider olmak önemli

13.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası öncesinde basınla buluşan A Milli Kadın Takımı’nda Başantrenör Ekrem Memnun, “Bu sene, olimpiyat senesi. Bütün takımlar gelebilecekleri en iyi kadroyla gelecek. Bizim için de aynısı geçerli” ifadelerini kullandı.

Ekrem Memnun: Grupta lider olmak önemli

A Milli Kadın Basketbol Takımı, 15-25 Haziran tarihleri arasında Slovenya ve İsrail’in ev sahipliğinde düzenlenecek olan 2023 Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası öncesinde basınla buluştu. Sinan Erdem Spor Salonu’nda gerçekleştirilen buluşmaya TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, Kadın Milli Takımlar Direktörü Nilay Kartaltepe, A Milli Kadın Basketbol Takımı Menajeri Yasemin Horasan, A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ekrem Memnun ve oyuncular katıldı.

Haberin Devamı

TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, Türkiye’yi gururlandıracak bir sonuç elde etmek istediklerini vurgulayarak, “İnanıyorum ki hocamız ve sporcularımız, katıldıkları turnuvanın ne kadar önemli olduğunun bilincindedir. Sonuç tabii ki önemli. Hedefimiz, her zaman ulaşabileceğimiz en üst seviyedir. İlk hedef olarak gruptan çıkmayı belirledik. Daha sonra da yakalayacakları momentumla hedef hedef daha yukarılara çıkacaklardır” dedi.

Avrupa Basketbol Şampiyonası’nın olimpiyatlara katılım için ekstra önem sarf ettiğini belirten başantrenör Ekrem Memnun ise “İlk isteğimiz, bütün büyük turnuvalarda yer almak. Bu sene, olimpiyat senesi. Bütün takımlar gelebilecekleri en iyi kadroyla gelecek. Bizim için de aynısı geçerli. Daha önceki senelerde iki defa grup birincisi çıktık ama 4’üncüye çeyrek finali kaybettik. Grup birinciliği tabii ki önemli. Ekstra bir gün dinlenme fırsatın oluyor. Galibiyeti de mağlubiyeti de doğru yönetmek çok önemli” diye konuştu.

Haberin Devamı

Türk milletini en iyi şekilde temsil etmek istediklerini belirten takım kaptanı Olcay Çakır Turgut da şu ifadeleri kullandı: “Çok güzel bir hazırlık süreci geçirdik. Hatalarımızı gördük, bunların üzerine çalıştık. Birçok yeni oyuncumuz var. Gençleşme döneminden geçtik. Seneler geçtikçe daha iyi noktaya geldiğimizi düşünüyorum. Adım adım gideceğiz. Zorlu bir süreç bizi bekliyor.”

Yazarlar