Şampiyonlar Ligi Eljif Elmas: Arda Güler dünyanın en iyilerinden olacak!

Eljif Elmas: Arda Güler dünyanın en iyilerinden olacak!

13.02.2024 - 18:21 | Son Güncellenme:

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynanacak Leipzig-Real Madrid karşılaşması öncesi Leipzig'de forma giyen Eljif Elmas açıklamalarda bulundu. Elmas, Arda Güler hakkında dikkat çeken ifadeler kullandı.

Eljif Elmas: Arda Güler dünyanın en iyilerinden olacak

Leipzig ve Real Madrid'in son 16 turunda karşı karşıya geleceği zorlu mücadele öncesi Leipzig forması giyen Eljif Elmas, Real Madrid eşleşmesini değerlendirdi ve Arda Güler hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Eljif Elmas'ın MARCA'ya verdiği özel röportaj şu şekilde:

Napoli'den Leipzig'e geçişin nasıl oldu?

"Biraz karmaşık. Kış mevsiminde bir transferle yüzleşmek zordur. Napoli'de muhteşem beş yılı geride bırakıyordum. Ve Serie A'yı kazandıktan sonra ayrıldım. Bu seçimi yaptım çünkü güçlü, kazanan, herkes tarafından bilinen, her zaman Şampiyonlar Ligi'nde olan bir takıma gidiyordum... Ve hepsinden önemlisi genç oyuncularla çok çalıştığı ve gelecekle ilgilendiği için."

Eljif Elmas: Arda Güler dünyanın en iyilerinden olacak

Leipzig macerandan önce Napoli ile İtalya Serie A'yı zirvede tamamlamak nasıl bir duygu?

"Gerçekten açıklanamayacak bir şey. Napoli ile kazanmak her zaman daha zordur. Futbola ve takımlarına aşık, sıcak kanlı insanlardan oluşan bir şehir. Bu sadece deneyimleyebileceğiniz bir şey. Ben bu duyguyu tenimde hissedecek kadar şanslıydım. Napoli ve insanları her zaman kalbimde olacak."

Haberin Devamı

Bu radikal bir değişim. Zaman, yemek ve farklı bir kültür...

"Kesinlikle. Napoli'de çok iyi yemek yiyebilirsiniz, güneş, deniz, sokak hayatı var... Almanya biraz daha soğuk (gülüyor) ama alışıyorum. Leipzig küçük ama çok güzel. Ve çok temiz. Almanlar biraz daha dakik ve titizler. Yavaş yavaş alışıyorum."

Eljif Elmas: Arda Güler dünyanın en iyilerinden olacak

Almanca biliyor musun?

"Henüz bilmiyorum. Öğreniyorum. Birkaç küçük şey söylüyorum ama umarım birkaç ay içinde konuşabilir hale gelirim."

Bundesliga hayal ettiğin gibi mi?

"Televizyonda gördüğüm gibi. Oyun açık, daha fazla alan var. Oynadığınız zaman kolay değil. Çok fazla yoğunluk var, çok fazla alan var, futbol İtalya'dakinden çok daha az taktiksel, her zaman yüksek baskıyla oynuyorsunuz. Daha direkt bir oyuna, direkt aksiyonlara, ikinci toplara, daha az topa sahip olmaya alışmanız gerekiyor. İtalya'dakinden daha fiziksel bir futbol var. Çok koşuyorlar, yoğunluk çok yüksek."

Peki ya atmosfer?

"Burada her zaman dolu stadyumlarda, 50 bin kişinin önünde oynarsınız. Atmosfer Napoli'den farklı ama olağanüstü bir atmosfer yaratıyor. Sahadan keyif alıyorsunuz. Maçları izliyorlar, keyif alıyorlar. İstedikleri şey açık, hızlı tempolu, heyecanlı maçlar..."

Haberin Devamı

Eljif Elmas: Arda Güler dünyanın en iyilerinden olacak

İstanbul ve Napoli deneyimlerine oranla Leipzig nasıl?

"Burası biraz daha sakin diyelim (gülüyor). Burada yaşamanıza izin veriyorlar. Endişelenmeden sokağa çıkabiliyorsunuz. Bunu seviyorum, çünkü yedi yıl boyunca İstanbul ve Napoli'de bir yere gitmek imkansızdı. Burada sessiz yaşıyorum, hiçbir şey okumuyorum. Çok mutluyum."

RB Leipzig hakkında sizi en çok şaşırtan şey nedir?

"Gençlik. Oyuncularda mı, antrenör kadrosunda mı? Burada her şey oyuncunun emrinde. Oyunumuz doğrudan, yoğun ve eğlenceli. Büyüyen ve aç olan genç bir takım. Bu da bana çok yardımcı oluyor."

Eljif Elmas: Arda Güler dünyanın en iyilerinden olacak

Takım Madrid maçına nasıl hazırlandı?

"Zor bir dönemden geçtik ama her geçen gün daha iyiye gidiyoruz. Tekrar kazandık ve bu bize dünyanın en iyi takımlarından biriyle karşılaşmak için güven veriyor. Zor olacak, kimsenin bize bunu söylemesine ihtiyacımız yok."

Napoli ile Madrid'e karşı oynadığınız iki maçtan ne öğrendiniz?

"Madrid'e karşı oynadığınızda pek çok şey öğreniyorsunuz. Tüm oyuncuları zeki ve işlerinde uzman - Modric ya da Kroos'tan nasıl bir şey öğrenmezsiniz ki! Madrid için oynayan her oyuncu inanılmaz bir özgüvene sahip. Bu futbol dünyasında başka bir seviye. Her zaman onlardan daha fazlasını vermek zorundasınız ve bu kolay değil. Ama neler olacağını göreceğiz. Her zaman saldırıyorlar, sahanın her yerinde çok komple oyuncular var. Çok zor olacak! Ancak maçlara koyduğumuz yoğunluğu göz önüne alırsak onlar için de kolay olmayacak."

Haberin Devamı

Eljif Elmas: Arda Güler dünyanın en iyilerinden olacak

Teknik direktörünüze hangi oyuncu için önlem almasını söylerdiniz?

"Bunlar farklı senaryolar. Napoli topa sahip olmak isteyen bir takım. Onların baskısı bizimkinden farklı. Burada Madrid'in beş dakika huzur ve sessizliği olmayacak. Baskı ve daha fazla baskı var. Koç bize sadece geride hiçbir şey bırakmamamız gerektiğini söyledi. Kendilerine olan güvenleri beni etkiliyor. Bu yüzden bir dakika içinde her maçı çevirebiliyorlar."

Real Madrid favori mi?

"Madrid kime karşı favori değil? Her zaman öyledir. Ama bugünün futbolunda düşünmediğiniz şeyler oluyor. Her zaman favori kazanamaz. Bu yüzden kazanabileceğimize inanıyoruz. Biz her zaman kazanmak için sahaya çıkan bir takımız. Teknik direktörümüzün talimatlarına uymalıyız: her zaman %100'ümüzü vermeliyiz."

Haberin Devamı

Bellingham'ın yokluğu Madrid'e ne kaybettirdi ve Napoli maçlarında İngiliz oyuncuyla yaşadığınız deneyim size ne kazandırdı?

"30 yaşında bir veteran gibi oynayan 20 yaşında bir oyuncu. Topu nasıl durduruyor, nasıl hareket ediyor? Çok etkileyici. Onu televizyonda gördüğünüzde koşmayan biri olduğunu düşünebilirsiniz. Ama onu karşınızda gördüğünüzde, takım için ne kadar koştuğunu ve savunma yaptığını hayal bile edemezsiniz. Oraya çıkıyor ve bir anda zaten savunma yaptığını fark ediyorsunuz. Bu onu farklı kılıyor. Ve topla harika oynuyor. Sahanın arka tarafında mükemmel bir zamanlaması var, ya sahte 9 olarak ya da kanatlara inerek. 20 yaşında olduğu için olamaz! Her zaman gol atıyor, çünkü pek çok kişide olmayan bir motoru var. Defansif aşamada sizi şoka uğratıyor çünkü alanınıza girmeyi başarıyor. Top her zaman ona düşüyor ve o da her zaman içeri sokuyor."

Eljif Elmas: Arda Güler dünyanın en iyilerinden olacak

Bellingham, Kroos, Vinicius, Modric? Sen hangisini seçiyorsun?

"Hepsi inanılmaz ama ben Balkanlar'danım. Kalbimden gelen bir seçim: Luka Modric. Madrid ve Hırvatistan'daki hikayesi inanılmaz. O Ballon d'Or ödüllü. Diğerleri onun kadar iyi değil demiyorum ama benim favorim Luka. Balkanlardaki insanlar için çok özel biri. Benim için o Yugoslavya'nın bir numarası."

"ARDA DÜNYANIN EN İYİLERİNDEN OLACAK"

"Bellingham, Vinicius ya da sevdiğim bir oyuncu: Rodrygo. Beni etkiliyor. Çok küçük olduğu için santrfor olarak oynuyor ama çok hızlı. Çizgilerin üzerinden atlıyor, bir takım oyuncusu gibi oynuyor, her iki kanada da iniyor ve gol atıyor. Madrid'in hücumu etkileyici. Bir tanesini daha vurgulayabilir miyim? Arda Güler, onu unutmayalım. Onunla Fenerbhaçe'de tanışamadım ama orada büyüdüğüm için maçlarını çok izliyorum ve onu çok seviyorum. O benden biri. Onu her zaman destekliyorum. Çok genç ama şimdiden tecrübesi var. Önümüzdeki birkaç yıl içinde Madrid'in ve dünyanın en iyilerinden biri olacağına eminim."

Eljif Elmas: Arda Güler dünyanın en iyilerinden olacak