Diğer Emre Belözoğlu şikayetçi olmuştu, Ümit Özat’a dava açıldı

Emre Belözoğlu şikayetçi olmuştu, Ümit Özat’a dava açıldı

04.07.2023 - 12:23 | Son Güncellenme:

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, eski Fenerbahçeli oyuncu Ümit Özat hakkında Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu. Suç duyurusunu değerlendiren savcılık Özat hakkında, “hakaret” suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

Emre Belözoğlu şikayetçi olmuştu, Ümit Özat’a dava açıldı

Emre Belözoğlu hakkında FETÖ iddialarında bulunan Ümit Özat’a, “hakaret” suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Emre Belözoğlu daha önce aynı iddialar karşısında Özat’a açtığı 5 kuruşluk tazminat davasını da kazanmıştı.

Haberin Devamı

Eski futbolcu ve teknik adam Ümit Özat, Fenerbahçe’nin eski teknik direktörü Emre Belözoğlu hakkında FETÖ iddialarında bulunmuştu. Ümit Özat’ın bu iddialarının ardından Belözoğlu’nun avukatı Mahir Işıkay, Beykoz Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurarak Özat’a 5 kuruşluk manevi tazminat davası açmıştı. Mahkemeye sunulan dilekçede, Emre Belözoğlu’nun kariyerinin başarılarla dolu olduğunu ancak Ümit Özat’ın hiçbir zaman istediği başarıyı elde edemediğini, görev aldığı her kulüpten sorunlu olarak ayrıldığını iddia edilmişti.

“SUÇ İŞLEDİĞİMİ DÜŞÜNMÜYORUM”
Açtığı 5 kuruşluk tazminat davasını kazanan Belözoğlu sonrasında ise Ümit Özat hakkında Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu. Suç duyurusunu değerlendiren savcılık Ümit Özat hakkında, “hakaret” suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Hazırlanan iddianamede, Özat’ın Emre Belözoğlu hakkında yaptığı paylaşımlara yer verildi. İddianamede ifadesine de yer verilen Ümit Özat, paylaşımların kendisine ait olduğunu söyleyerek, “Söylediğim şeyler doğrudur. Bu nedenle suç işlediğimi düşünmüyorum. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum” dedi. Özat’ın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Haberin Devamı

Emre Belözoğlu şikayetçi olmuştu, Ümit Özat’a dava açıldı

Ümit Özat ile Emre Belözoğlu bir dönem A Milli Takım'da birlikte oynamışlardı.

Yazarlar