Futbol Ergin Ataman ateş püskürdü: Larkin ortadan kayboldu

Ergin Ataman ateş püskürdü: Larkin ortadan kayboldu

13.08.2023 - 12:05 | Son Güncellenme:

FIBA Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası'nda 12 Dev Adam'da Larkin ve Wilbekin krizi yaşanıyor. Başantrenör Ergin Ataman'dan konuyla ilgili çarpıcı açıklamalar geldi.

Ergin Ataman ateş püskürdü: Larkin ortadan kayboldu

FIBA Olimpiyat Ön Eleme Turnuvası C Grubu'nun ilk maçında A Milli Erkek Basketbol Takımı, İzlanda'yı 99-72'lik skorla mağlup etti.

Haberin Devamı

ATAMAN'DAN LARKIN VE WILBEKIN AÇIKLAMASI
Olimpiyat vizesi alabilmek için İzlanda, Bulgaristan ve Ukrayna'nın yer aldığı gruptan çıkması gereken ve yeni rakiplerini bekleyen ay-yıldızlılarda başantrenör Ergin Ataman, Shane Larkin ve Scottie Wilbekin hakkında konuştu. Ataman, devşirme oyuncular Shane Larkin ve Scottie Wilbekin'in milli takımda oynamak istemediklerini söyledi.

'İKİ DEVŞİRME OYUCUMUZU DA DAHİL ETTİK'
YouTube kanalı Socrates'e konuşan Ataman, şu ifadeleri kullandı: Biz kamptan yaklaşık iki hafta evvel A Milli Takım’ı açıkladık. Kadroyu açıkladığımız zaman bütün kulüplere de bildiri gidiyor. Kadroya iki devşirme oyuncumuzu da dahil ettik. Biz kadroyu açıklarken aldığımız duyumlar itibarıyla bu oyuncuların sakatlık, yorgunluk nedeniyle çok da sıcak olmadıklarını bildiğimiz için ayrımcılık olmaması için ikisini de kadroya davet ettik. Tam da endişe ettiğimiz gibi her ikisi de oynamaya gönüllü olmadıkları ortaya çıktı. Larkin, İstanbul kampının başladığı gün şehre geldi ve MR'a girdi. MR sonrası dizinde ciddi bir ödem olduğu tespit edildi. İki haftalık bir tedavi uygulanıp iki hafta sonunda çekilecek MR sonucuna göre de turnuvada oynayıp oynamayacağına karar verilecekti. Larkin o iki hafta boyunca tedavi oldu, ikinci MR çekildi... Ciddi bir iyileşme olduğu fakat bir haftalık sürece daha ihtiyaç olduğu kanaati verildi. Bizim esas planımız bir hafta daha tedaviye devam edip bireysel antrenmanlarla Larkin'i turnuvanın son haftasına, yarı final ve final aşamasına saklamaktı.

Haberin Devamı

LARKİN ORTADAN KAYBOLDU
Ama ikinci MR'dan sonra Larkin ortadan kayboldu. Doktorlarımız görmek için kendisini davet etti, biz davet ettik, federasyon davet etti, en azından beraber olalım, konuşalım, 'Nasıl bir plan yapacağız?' diye... Ondan sonra bir daha haber alınamadı.

MİLLİ TAKIM HER ŞEYİN ÜZERİNDEDİR
Tecrübeli çalıştırıcı, Larkin'in ardından Wilbekin'e de ulaşamadıklarını ifade etti. Ataman konuşmanın devamında şunları söyledi:

Doğuş Özdemiroğlu’nun şanssız sakatlığından sonra ısrarla Larkin’i yetiştirmeye çalıştık, Wilbekin’e ulaşılmaya çalışıldı ama neticede iki oyuncu da yok. Listeyi verdik. Bundan sonrası beni aşan bir durum. Birtakım yönetmelikler var, kurallar var. Bunları federasyon ne kadar ve nasıl uygular... Beni ilgilendiren tek bir kısım var. O da milli takımın menfaatleri. Milli takım her şeyin üzerinde gelir.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE AÇIKLAMA YAPMIŞTI
Öte yandan Fenerbahçe Beko, geçtiğimiz günlerde yaptığı duyuruda Scottie Wilbekin'in sakatlığının ardından özel çalışma programı uyguladığı için A Milli Takım'a gidemediğini açıkladı. Sarı-lacivertli takım açıklamasında: Özetle sporcumuz yaz dönemini basketbol idmanları yerine tamamen kendi fiziksel durumunu yeni sezona yüzde yüz hazır hale getirmeye adamıştır.

Bu noktada, iddia edildiği gibi kendisine ulaşılamaması, aramalara cevap vermemesi ya da keyfi nedenlerle bu kıymetli formayı reddetmesi gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir.



Oyuncumuz Scottie Wilbekin, Milli Takım idari ekiplerimiz tarafından kendisine ulaşıldığı ilk günden itibaren yukarıda bahsedilen süreci kendilerine detaylıca anlatmış ve hem sezon içi sakatlık süreçlerini hem de yaz döneminde uyguladığı tüm özel program detaylarını Milli Takım yetkililerimize raporlarıyla sunmuştur.

Haberin Devamı

 

Yazarlar