Fenerbahçe Fenerbahçe'de kongre planı! Tarihi açıkladı, Galatasaray detayı

Fenerbahçe'de kongre planı! Tarihi açıkladı, Galatasaray detayı

18.04.2023 - 13:45 | Son Güncellenme:

Süper Lig'in 29. haftasında Fenerbahçe, Ankaragücü'nü 2-1 mağlup ederek zirve takibini sürdürdü. Milliyet Gazetesi muhabiri Senad Ok da, sarı-lacivertli ekipteki son gelişmeleri Skorer TV'de aktardı. İşte detaylar...

Fenerbahçede kongre planı Tarihi açıkladı, Galatasaray detayı

Süper Lig'in 29. haftasında Fenerbahçe 1-0 geriye düştüğü mücadelede Ankaragücü'nü Valencia ve Crespo'nun golleriyle 2-1 mağlup etmeyi başardı. Bu sonuçla birlikte sarı-lacivertli ekip zirve takibini sürdürdü.

Haberin Devamı

Milliyet Gazetesi muhabiri Senad Ok da Skorer TV'de Nergis Aşkın'ın sorularını yanıtlarken sarı-lacivertli ekipte yaşanan son gelişmeleri açıkladı.

Senad Ok'un açıklamaları şu şekilde:

'MAÇ ARDA VE ANKARAGÜCÜ ARASINDA GEÇTİ'

"Ben uzun süredir, ilk yarının bir oyuncu ve bir takım arasında geçtiğini hatırlamıyorum. Maç Arda ve Ankaragücü arasında geçti. Tüm pozisyonlar, atak başlangıcı, korner hepsinde o vardı."

'JENERİKLİK BİR GOL OLACAKTI'

"Dolayısıyla Gökhan işini yaptı tabii ki müthiş bir pozisyon kurtardı. O pozisyon gol olsa gerçekten jeneriklik bir gol olacaktı. O 45 dakika gösterdi ki Jorge Jesus büyük bir yanılgı içerisindeymiş. Zaten hep söylüyorduk. Fakat Arda'da şunu söyledi bir önceki maçta yedek kalmıştı biliyorsunuz hocam artık beni böyle yedek bırakma ile ilgili bir gündemin olmasın dedi. Bu forma benim formam ve ben ilk 11'de oynarımı hissettirdi."

Haberin Devamı

Fenerbahçede kongre planı Tarihi açıkladı, Galatasaray detayı

'BU HAFTA FORMA GİYEMEYECEK'

"Bu arada sakatlık demeyelim ama Arda'nın bir dinleme durumu oldu antrenmanda. Problem yok, oynayacak dendi. Bununla beraber Zajc'ın bir sakatlık durumu var. Arda ve Zajc'ın bir arada forma giymesi çok değerli bence. Ancak Zajc bu hafta forma giyemeyecek gibi gözüküyor. Onun dışında Fenerbahçe maç boyu 10 kişi oynadı. İlk yarı Serdar Dursun, ikinci yaro Joao Pedro yoktu sahada. Hatta Rossi'yi de ekleyebiliriz. Hiçbir şey yapmadılar. Rossi çıkarken de biraz tepki vardı."

'F.BAHÇE'NİN GOLCÜSÜ VALENCIA DEĞİL'

"Fenerbahçe kalecisinden tam performans almadan oynuyor. Fenerbahçe'nin golcüsü Valencia değil Joao Pedro gerçek anlamda. Golcüsünden katkı alamıyor. Savunması çok ağır. Taraftarla takım arasında bir mesafe var. Hoca son güne kadar gidecek gitmeyecek tartışmaları vardı. Buna rağmen hala yarışın içinde Fenerbahçe. Taraftarın tepkisi doğal evet. Ancak öyle ya da böyle Fenerbahçe taraftarı son güne kadar dişini sıkmalı."

'PROTESTOLAR OYUNCULARI ÇOK ETKİLİYOR'

"Bu protestoların oyuncuları çok etkilediğini düşünüyorum. Bunu sordum. Taraftar da takımı çağırmamış maç sonu. Jesus sahanın ortasında topladı takımı sonra taraftara gidecekler sandım. Bizi çağırmadı taraftar dendi içeriden. Bunun düzelmesi lazım. Fenerbahçe bu kadar sıkıntıya rağmen ciddi ciddi hala yarıştı."

Haberin Devamı

Fenerbahçede kongre planı Tarihi açıkladı, Galatasaray detayı

'SON HAFTALARDA FORMA GİYEBİLİR'

"Altay ameliyat oldu. Uzun süredir bel ağrısı problemi vardı. Bel fıtığı operasyonu geçirdi. Ancak henüz sezonu kapattı diyemiyoruz Altay için. Tedavi ve rehabilitasyon süreci sonunda belki son bir kaç hafta forma giyebilir yüzde yüz olmamakla birlikte böyle bir ihtimal var."

'HATA OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM'

"İrfan Can Eğribayat bence iyiydi. Çok hırslı ve formayı istiyordu. Altay'ın sürekli oynama durumu yaşanmazsa ne olur. İrfan'da sakatlanabilir. Mesela Trabzon Beşiktaş maçında kalecilerin ne kadar devleşebileceğini gördük. Fenerbahçe'de bu kadro mühendisliği diye tabir ettiğimiz kaleci departmanıyla ilgili hata olduğunu düşünüyorum. Oraya çok ciddi bir 3. kaleci olabilir. Ancak sonuçta bir anlamda Fenerbahçe İrfan Can'ın performansına bağlı."

'JESUS BUNU GÖRÜYOR ALİ KOÇ'TA'

"Jesus, Ali Koç'un Fenerbahçe için ne kadar çalıştığını ve özverili olduğunu görüyor. Bizdeki başkan profili farklı Avrupa'da farklı. Obradovic de Aziz başkanı çok severdi mesela. Çünkü onlar Fenerbahçe'yi belki hayatının belki ailesinin önüne koyuyorlar. Avrupa'da böyle değil. Burada amatör ruh diye tabir ettiğimiz konu var. Jesus bunu görüyor Ali Koç'ta."

Haberin Devamı

Fenerbahçede kongre planı Tarihi açıkladı, Galatasaray detayı

'FLAMENGO DEFTERİ KAPANDI AMA...'

"Başkana sahip çıkmasının temel nedenleri böyle bir başkan profiline alışık olmaması ve buna karşılık biraz sorumluluğu kendinde görüyor. Flamengo defteri kapandı. Ancak belli olmaz diyorum tabii ben yine de. Başkan Jesus ile devam etmek istiyor. Yerine koyamayacağın bir şeyi kolay kolay kaybetmemek lazım. Jesus'u kaybedersen yerine kimi koyacaksın? Dolayısıyla bir kayıp yaşanacak. Fenerbahçe diyor ki şampiyon olamasak da bu hoca ile devam edelim."

'SEZON SONU KONGRE GİBİ BİR NİYET VARDI'

"Gelen hocanın kariyeri Jesus'tan daha kötü olursa bu sefer yine homurdanmalar başlayacak. Kongreye kadar gider Fenerbahçe. Sezon sonunda kongre gibi bir niyet vardı güven tazelemek için. Galatasaray derbisinden sonra belli olur bu."

Haberin Devamı

'ARDA FORMA GİYEBİLECEK'

Başakşehir maçında Arda Güler forma giyebilecek. Altay Bayındır zaten yok. Ferdi'nin cezası bitiyor. Perez takım ile çalışmalara başladı. Zajc maçta oynamayacak. Artık her maç final Fenerbahçe için.