Milli Takım Ergin Ataman'dan Fenerbahçe ve Wilbekin açıklaması! 'Bizi yarı yolda bıraktı'

Ergin Ataman'dan Fenerbahçe ve Wilbekin açıklaması! 'Bizi yarı yolda bıraktı'

10.08.2023 - 10:05 | Son Güncellenme:

2024 Paris Olimpiyat Elemeleri için çalışmalarına hız kesmeden devam eden Milli Takım'da başantrenör Ergin Ataman, kadroda yer almayan yıldız basketbolcular hakkında çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Ergin Atamandan Fenerbahçe ve Wilbekin açıklaması Bizi yarı yolda bıraktı

Ağustos ayında Olimpiyat Elemeleri maçlarına çıkacak olan A Milli Basketbol Takımı'nda başantrenör Ergin Ataman açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Kadroda yer almayan yıldız basketbolcular hakkında konuşan tecrübeli çalıştırıcı, devşirme oyuncuların durumuna değindi ve Fenerbahçe Beko forması giyen Wilbekin için çok konuşulacak ifadeler kullandı.

Ergin Ataman'ın açıklamaları şu şekilde:

'EN İYİLERİN MİLLİ TAKIM'DA OLMALARI GEREKİYOR'

Tivibu Spor'a konuşan Milli Takım başantrenörü Ergin Ataman, en iyi basketbolcuların Millİ Takım'da olmaları gerektiğini belirterek, “2010 Dünya Kupası ikinciliğinden beri Milli Takımımızın sonuç olarak elde ettiği bir başarı yok, 2014’teki dünya sekizinciliği var. Bu süreçte kılpayı kaçan maçlar oldu, geçtiğimiz sezon EuroBasket’teki Fransa maçını mucizevi şekilde kaybettik. Fransa’ya yenilmeseydik belki de madalya kazanacaktık, grupta son saniyede kaybettiğimiz İspanya şampiyon oldu. Mucizevi şekilde kaybettiğimiz Fransa ise finale çıktı. Finalde İspanya ve Fransa karşılaşınca buna haliyle çok üzüldük. Yine de ortada bir gerçek var, A Milli Takım demek sonuç demek. Evet, jenerasyonlar değişebilir ama ülkenin en iyi basketbolcularının Milli Takımda olmaları gerekiyor." dedi.

Haberin Devamı

Ergin Atamandan Fenerbahçe ve Wilbekin açıklaması Bizi yarı yolda bıraktı

'TAM KADRO OLMAMIZI ENGELLİYOR'

Kadroda yer almayan oyuncular hakkında ise Ergin Ataman, "Şimdi önümüzde Olimpiyat elemeleri ve 2025 EuroBasket elemeleri var. Oyuncu potansiyeli olarak baktığımız zaman çok güzel bir jenerasyonumuz var ama biz bu jenerasyonun hepsini aynı anda maalesef kullanamıyoruz. Özellikle NBA’de oynayan oyuncularımız bazı dönemler milli takımda olmak yerine dinlenmeyi tercih ediyorlar, yorgun olduklarını söylüyorlar. Bu konuda yapacak bir şeyimiz yok, bu tamamen vicdani ve manevi bir durum. Biz sezon boyunca onları takip ediyoruz, milli takıma geldikleri zaman en iyi şekilde ilgileniyoruz. Onlar da elbette milli takıma hizmet etmek istiyorlar ama maalesef yaşanan bazı aksaklıklar, tam kadro olmamızı engelliyor. Geçtiğimiz yıl EuroBasket’te kılpayı kaçan bir madalyadan sonra şunu düşünüyorum: Ömer Faruk Yurtseven bu yaz milli takım kampına katıldı, çok da iyi oynuyor. Eğer geçtiğimiz yıl EuroBasket’te olsaydı belki de Avrupa şampiyonu olacaktık. Olimpiyat Elemeleri’nde ise Cedi Osman katılmayacağını söyledi, kendisi önemli bir oyuncu ve iyi bir sezon geçirmişti." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

'DEVŞİRME OYUNCULARIMIZ ORTADA YOKLAR'

Devşirme oyunculardan yararlanamayacaklarını da kataran tecrübeli çalıştırıcı, Wilbekin'in tüm çağrılara rağmen daveti geri çevrdiğini şu sözlerle açıkladı: "Devşirme oyuncularımız ortada yoklar. Bugün baktığımız zaman Avrupa’da artık ‘devşirme oyuncu’ diye bir olay var. İspanya geçtiğimiz yıl Lorenzo Brown’la EuroBasket şampiyonu oldu. Olimpiyat Elemeleri’ndeki en önemli rakibimiz Hırvatistan, oyun kurucu pozisyonunda Jaleen Smith’i kullanıyor. Biz maalesef elemelerde devşirme oyuncularımızı kullanamayacağız. Shane Larkin başta kampa katıldı ama sağlık kontrollerinin ardından dizinde ciddi bir kemik ödemi tespit edildi, bu sebeple iki haftadır yoğun tedavi görüyor. Dün yine bir MR çekildi, azalma var ama henüz hazır değil. Scottie Wilbekin ise kendisine ve kulübüne yaptığımız tüm çağrılara rağmen milli takıma katılmayı reddetti. Hal böyleyken yapacak bir şeyimiz yok, kimseyi boğazından tutup ‘gel, milli takımda oyna’ diyemeyiz. Biz artık eksiklere değil, elimizdeki oyunculara bakacağız."

Haberin Devamı

Ergin Atamandan Fenerbahçe ve Wilbekin açıklaması Bizi yarı yolda bıraktı

'KULÜBÜNE ULAŞILDI AMA İKNA EDEMEDİLER'

Wilbekin için Fenerbahçe'yle de iletişime geçildiğini ancak bir sonuç alınamadığını söyleyen Ataman, "5 hafta önce A Milli Basketbol Takımımızın aday kadrosunu açıkladık, bu kadroyu tüm kulüplere bildirdik. Oyunculara da ulaşmaya çalıştık ama oyuncu telefonu açmazsa yapacak bir şeyiniz olmuyor. Bazı oyuncular izim isteyebiliyorlar, mesela bu yaz Ömer Faruk Yurtseven ve Furkan Korkmaz bir hafta izin istediler. Onlara izin verdik, bu noktalarda oyunculara izin veriyoruz. Alperen Şengün NBA kampındaydı, sonuç olarak İtalya kampının sonlarına doğru katıldı. Maalesef Cedi Osman bu yaz milli takımda olmayacağını ve dinlenmek istediğini belirtmiş, diğer devşirme oyuncumuz Wilbekin’e ise ulaşamadık. Federasyonun her kademesi tarafından kulübüne ulaşıldı ama onlar da sanırım ikna edemediler, elbette kulüpler de oyuncularının milli takımda oynamasını isterler mutlaka. Larkin’in sakatlığında Wilbekin’in varlığı bize güç katardı, biz A Milli Takım aday kadrosunu açıklarken iki devşirme oyuncuyu da davet ettik çünkü sakatlık gibi durumlar olabiliyor. Ben herhangi bir gri alan olduğunu düşünmüyorum, Wilbekin bizi yarı yolda bıraktı.” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı