Galatasaray Galatasaray için 2 yıldız futbolcu yolda! Transferde geri sayıma geçildi

Galatasaray için 2 yıldız futbolcu yolda! Transferde geri sayıma geçildi

10.08.2023 - 08:45 | Son Güncellenme:

Galatasaray, transferde gaza bastı. Son olarak Brezilyalı futbolcu Tete ile anlaşma sağlayan sarı-kırmızılılar, şimdi de 2 futbolcuyu daha kadrosuna katmaya hazırlanıyor.

Galatasaray için 2 yıldız futbolcu yolda Transferde geri sayıma geçildi

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, gelecek sezon için iddialı bir kadro kurmak için çalışmalarını tüm hızıyla devam ettiriyor. Zaha, Bakambu, Icardi gibi yıldız futbolcuları kadrosuna katan sarı-kırmızılı ekip, 2 futbolcuyu daha takıma dahil etmek için kolları sıvadı. İşte transfer haberinin detayları...

Haberin Devamı

TETE İMZAYI ATTI

Galatasaray geçtiğimiz günlerde anlaşma sağladığı Tete’ye dün resmi olarak imza attırdı. Sağlık kontrolü için, takımla birlikte olan kulüp doktoru Yener İnce’nin gelişini bekleyen sarı-kırmızılılar, daha sonra 23 yaşındaki oyuncuyla Rams Park’ta son bir yılı opsiyonlu olmak üzere 5 senelik sözleşme yaptı.

Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk ile yıl sonunda bitecek sözleşmesini, savaş nedeniyle tek taraflı fesheden yetenekli futbolcu, son anda Premier Lig ekibi West Ham United’ın devreye girmesine rağmen kararını değiştirmedi ve tercihini Galatasaray’dan yana kullandı. Galatasaray Kulübü, Tete’nin Shakhtar Donetsk ile arasındaki ihtilafta herhangi bir sorunla karşılaşmaması için uluslararası iki farklı hukuk firmasına inceleme yaptırdı.

Haberin Devamı

Galatasaray için 2 yıldız futbolcu yolda Transferde geri sayıma geçildi


Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur, gelen olumlu raporlar sonunda, Bodrum’da prensip anlaşması yaptığı Brezilyalı futbolcuya resmi sözleşmeye imza attırdı. Galatasaray’ın Tete’ye imza parası olarak 3 milyon euro, senelik ücret için ise 2.8 milyon euro ödeyeceği belirtildi. Brezilyalı futbolcu Galatasaray’da 20 numaralı formayı giyecek.

İŞTE TETE TRANSFERİNDE YAŞANANLAR

Ukrayna'daki savaş sebebiyle Tete, Shakhtar Donetsk ile olan sözleşmesini tek taraflı feshetti. Boşa çıkan Brezilyalı yetenek için Fenerbahçe devreye girdi. Sarı-lacivertliler, Tete ve menajeriyle yaptığı görüşmelerden sonuç alamadı.

Fenerbahçe'den yapılan açıklamada "Son dönemde Kulübümüz ile adı geçen futbolcu Tete (Mateus Cardoso Lemos Martins) hakkında kamuoyunu bilgilendirmek zorunlu hale gelmiştir. Futbolcu ve ekibi, geçtiğimiz günlerde Türkiye ziyaretinde bulunmuşlardır. Bu ziyaret esnasında adı geçen oyuncu, menajerleri tarafından kulübümüze önerilmiştir. Kulübümüz muhtemel transfer ihtimaline istinaden şartları sorgulamış, ancak yapılan hukuki, finansal ve teknik değerlendirmeler sonucunda oyuncunun transferinin tarafımıza uygun olmadığı kanaatine varılmıştır." denildi.

OKAN BURUK’UN ESERİ

Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Olimpija Ljubljana deplasmanında 3-0 galip gelen Galatasaray’da performansıyla yıldızlaşan Kerem Aktürkoğlu ve Barış Alper Yılmaz’ın yükselişinde, Teknik Direktör Okan Buruk’un imzasının bulunduğu ifade edildi. Kerem’e, geçen sezon başındaki eleştirilere rağmen güvenen ve forma vermeye devam eden genç teknik adam, saha içinde de özgürlük vererek kendisini göstermesine olanak sağladı.

Haberin Devamı

Galatasaray için 2 yıldız futbolcu yolda Transferde geri sayıma geçildi


Buruk ayrıca duran topların da başına Kerem’in geçmesini isteyerek bu konudaki kabiliyetinin ortaya çıkmasını sağladı. Okan Buruk ile beraber büyük değişim yaşayan bir diğer de Barış oldu. Fiziksel olarak güçlenen, Kadıköy’deki zaferin mimarlarından olan Barış, A Milli Takım’a kadar yükseldi. Kamp döneminde çalışkanlıklarıyla dikkat çeken iki futbolcu, önceki günkü Slovenya’daki maça da damgasını vurdu, yeni sezon öncesi umut verdi.

PAREDES VE RASHİCA YOLDA

Cim-Bom’un transferdeki şovu devam ediyor. Son olarak Tete’yi alarak önemli bir hamle yapan sarı-kırmızılılarda sıranın Paredes ve Rashica’da olduğu belirtildi. Uzun süredir iki futbolcu için temaslarını sürdüren Cim-Bom’da sona yaklaşıldığı bildirildi. 8 numara için ilk tercih olan Paredes’in beklediği teklifleri alamayınca rotayı Galatasaray’a çevirdiği öğrenildi.

Haberin Devamı


29 yaşındaki oyuncu için PSG ile anlaşan sarı-kırmızılıların, Paredes’le mali şartlarda anlaşma sağlamak için yeni bir teklif hazırladığı belirtildi. Yıldız futbolcunun yumuşaması ile sürecin olumlu sonuçlanacağına dair beklentinin yükseldiği kaydedildi. Teknik Direktör Okan Buruk’un yeniden kadroda görmek istediği Rashica için de son aşamaya gelindiği bildirildi.