Erkan Ayraç

Erkan Ayraç

erkan.ayrac@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Avrupa arenasında ilk maçına çıkan Adana Demirspor, UEFA Konferans Ligi 2. tur elemeleri ilk maçında Cluj ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı.
İlk kez Avrupa arenasında maça çıkan Adana Demirspor belki de en şanssız kurayı çekmiş ve Şampiyonlar Ligi tecrübesi olan CFR Cluj ile eşleşmişti. Buna rağmen karşılaşmaya hızlı başladı temsilcimiz...
5’te Belhanda gole yaklaştı, Sava topu kornere çeldi. Açık oyunun dezavantajı, verilecek açıklardı. 6’da bunu Cluj iyi değerlendirdi, Betancor skoru 1-0’a getirdi. İleri uçta iyi çoğalmayı başaran Adana Demir, 36’da Ndiaye ile gole yaklaşsa da yine Sava’yı geçemedi. İlk yarıdaki en kötü istatistik topa sahip olmada %70’e %30 üstün olsak da rakibin 4 isabetli şutuna engel olamamamızdı.
İkinci devrede de kontrol bizdeydi. 50’de Emre’ye, Sava duvar oldu. 62’de Belhanda zor olanı yaptı topu dışarı yolladı. Cluj duvarını aşmak zordu ama imkansız değildi. 77’de Stambouli ağları sarstı: 1-1. Skor eşitlendikten sonra pozisyonlara giren Adana Demir turu Adana’ya bıraktı.