Haberin Devamı

Trendyol Süper Lig’de Trabzon deplasmanında gol düellosunu Fenerbahçe 3-2 kazandı, zirve yarışında altın değerinde bir üç puanı hanesine yazdırdı.
Trabzonspor gibi zor bir deplasmanda mücadele eden Fenerbahçe’nin, zirve yarışındaki rakibi Galatasaray’ın kazanmasıyla üzerindeki baskı maç daha başlamadan ikiye katlanmıştı. İsmail Kartal, stoperde Oosterwolde yerine bu maçların atmosferini çok daha iyi bilen Serdar Aziz’i tercih etti. Trabzonspor’da ise Fernandez, Denswil’in partneri olurken Mendy merkez orta sahaya geçti.
Dzeko’nun da orta alan ve defansa yardım etmesiyle ilk yarıda 4-6-0 ile oynayan Fenerbahçe kontrolü eline aldı. Maçtaki ilk isabetli şut 13. dakikada gelirken, bu gol oldu. Fred ceza sahası dışından sert bir şutla ağları havalandırdı: 0-1. 20’de Szymanski’nin şutunu Uğurcan çelerken, Tadic’in kafası az farkla dışarı gitti. 37’de Trabzonspor’un etkili atağında Ferdi araya girdi. 45+4’te fark ikiye yükseldi. Tadic’in pasında Uğurcan ile karşı karşıya kalan Fred farkı ikiye yükseltti: 0-2.
Trabzonspor ikinci yarıya Fernandez-Bardhi değişikliği ile başlarken 4-1-4-1’e döndü. Sahaya atılan maddeler nedeniyle oyun sürekli dururken, ev sahibini umutlandıran gol 64’te Bardhi’den geldi: 1-2. 74’te Trabzon, Pepe ile gole yaklaşsa da Livakovic geçit vermedi.
75’te Djiku’nun Denswil’e müdahalesinin ardından Halil Umut Meler penaltı noktasını gösterdi. 78’te atışı kullanan Trezeguet skora denge getirdi: 2-2. 87’de Fenerbahçe’nin nöbetçi golcüsü Batshuayi sahneye çıktı ve takımına üç puanı getirdi: 2-3.