Erkan Ayraç

Erkan Ayraç

erkan.ayrac@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

EURO 2024 elemeleri D Grubu’nda A Milli Takımımız, Letonya deplasmanında zaman zaman korku dolu anlar yaşasa da son dakikada bulduğu golle sahadan 3-2 galip ayrıldı.
İlk 11’lere bakıldığında tabii ki sahaya favori olan çıkan taraf A Milli Takımımız’dı. Ancak Letonya ile oynadığımız 8 maçta iki kez kazanmamız da şansımızın onlara karşı tutmadığının kanıtıydı.
Önce Enes’in, ardından da Cenk’in sakatlığının ardından Umut Nayir ilk kez 11’de şans bulurken Teknik Direktör Kuntz’un diğer tercihleri beklenen isimlerdi. 4-3-2-1 dizilişi ile sahaya çıkan millilerin, defans güvenliğini bırakmayan Letonya karşısında kilidi açmak kolay olmayacaktı. Mücadelede ilk tehlikeli atak ev sahibinden geldi. 11’de önce Ciganiks’in şutunu Mert çelerken, ardından da Uldrisis’in vuruşunu Abdülkerim çizgiden çıkardı. 22’de ise milliler ilk pozisyonunda öne geçti. Ceza sahasına yapılan ortada Merih’in indirdiği topu Abdülkerim ağlara yolladı. 38’de Ferdi’nin attığı çalımların ardından bulduğu gol ise VAR’a takıldı.
İlk yarıda da zaman zaman defansımızı hazırlıksız yakalayan Letonya 51’de skore denge getirdi. Gutkovskis’in ortasında Emsis ağları havalandırdı: 1-1.
57’de şans yanımızdaydı, bu kez de topu çizgiden çıkaran Hakan oldu. Pozisyon üstünlüğünü rakibe kaptırdığımız anlarda sahneye çıkan isim Cengiz oldu.61’de tecrübeli futbolcu attığı golle tekrar öne geçmemizi sağladı: 1-2. Uzatmalarda heyecan doğruğa çıkarken, önce Letonya Tobers ile eşitliği sağladı. Ancak ‘Biz bitti demeden bitmez’ sözü yine gerçekleşti. Golden bir dakika sonra sahneye çıkan İrfan Can, kabus gördüğümüz geceyi mutlu bitirmemizi sağladı.